Kimegyünk, s most mi hívunk mindenkit! Mi, rokkantak.


A MEOSZ -Mozgássérültek Egyesületeinek Országos Szövetsége- a komplexidők előtti III. csoportos mozgássérülteket eladta a kormánynak, egy különbéke keretén belül.
Persze ezt csak én mondom, én, aki semmit nem tudok a hivatalos dolgokról, pláne nem a színfalak mögött zajló eseményekről, de nekem, aki csak egy homokszem vagyok a nagyok által kavart szélviharban, nagyon is így tűnik.

Cirka másfél éve mondjuk, kiabáljuk,mantrázzuk, hogy e Napóleon-komplexusos törpe, ki államférfinak hazudja magát, a kiirtásunkat tervezi, de a MEOSZ, mely elvileg a mi érdekvédőnk -gyakorlatilag egy pénzelosztó üzemegység- nyugtatgatott, hogy áááá, ugyan, nincs baj. Majd mikor csak bejönni látszottak félelmeink, illetve előre vázolt irány, melyet a gyilkosaink visznek, végre a király elküldte közénk fullajtárját, s megtudhattuk 150.000 embert effektíve halálra ítélnek.... ööö, akarom mondani, dehogy ez mind értünk van, hiszen visszasegítenek 150.000 embert a szabad munkaerőpiacra.
Érted? Oda, ahol az egészek, a friss diplomások sem kapnak munkát, oda toloncol ki a király évek, évtizedek óta tavaly év végéig nyugdíjas, de addig is és azóta is sérült embereket.
El
látás nélkül. Vagy esetleg 28.000 netán 57.000 HUF átmeneti ellátással. S ez utolsó szót erőst döntve szedem...
MEOSZ intézkedik. Autó vásárlási támogatást, üdülési
hozzájárulást, közgyógy ellátást... ám csakis azoknak, s csakis annak a csoportnak, kik a titkos különbéke szerződésében a "nyertes" oldalon vannak.
Mi, anno III. csoportos rokkantn
yugdíjasok, kik mára nevenincs, meg nemhatározott rehabilitációs ellátásra ítéltettünk, mindent elvesztettünk.

Az üzlet az üzlet.

Megértem én, hiszen a MEOSZ-nak is élnie kell valamiból, s ez a valami csakis a király alamizsnája, s csak nem fog belemarni az alamizsnát osztó kacsóba?!
Arról nem beszélve, hogy a vezetőség elkötelezett fidesz-hívő volta számomra eddig sem volt kétséges, ám a minap ez még megerősítést is nyert.

S tévedés ne essék, nem átkozom a MEOSZ-t. Tisztában vagyok vele, hogy ez a kormány senkivel sem tárgyal, s a minap Cséfalvay Zoltán is volt szíves megemlíteni ezt, persze csak amolyan v
iktoriánus retorikával, no meg azt sem szem elől tévesztve, hogy most már kifelé megyünk a ciklusból, s hiába veszik meg éppen a határon túli magyarság voksait -levélben, palackpostával, satöbbi-, látva tetteik eredménytelenségét, be lehetnek szarva.

Mi viszont úgy tűnik, felébredtünk.


TÜNTETÉS A ROKKANTAK ÉS ELESETTEK JOGAIÉRT "rokkant-szolidaritás együtt az elesettek jogaiért"

    • péntek
    • 13:00

  • 1062 Budapest, Lendvay utca 28.sz

  • A hatalom a legelesettebbekkel szemben a legembertelenebb!
    Tiltakozz Te is velünk!

    Helyszín: 1062 Budapest Lendvay utca 28.

    Időpont: 2012.05.25. péntek 13:00 óra

    Érkezés és gyülekezés egyénileg: felszólalók és tüntetők 12:30 a Lendvay-Dózsa György út sarkán. Autósok számára a Damjanich utcával szembeni nagy parkolóban egy aktivistával segítjük a parkolást, kérem, ők kalkulálják bele az időbe, hogy innen még egy troli/busz megálló vagy 10-13 perc séta a találkozó helyszíne.

    A helyszínen az egység kifejezésére gézzel lesz mód, mindenki az alkarjára kapott kötést viselheti, aki szolidaritást vállal (ezért is kell korábban érkezni).

    Felvonulás egységesen, a tüntetés kezdetekor, a Dózsa György út irányából egy széles felirattal előttünk.
    A felszólalók után a petíció átvevőjének is lehetőséget adnak a szervezők beszédet mondani.

    Ezt követően a a helyszín elhagyása ismét egyénileg történik majd meg, a levonulásban is igyekszünk segítséget nyújtani.

    A rendezvényt a Szolidaritás rendezői csapata segíti, őket elől fehér, hátul "SZOLIDARITÁS rendező" feliratú mellényben ismerhetitek fel.

    A helyszínre szúró, vágó, sérülést okozó tárgyat bevinni szigorúan tilos, akinél ilyen eszköz van, a rendezők távozásra szólítják, ha ezt nem teszi meg, a rendőrök előállíthatják.

    Minden csatlakozót örömmel fogadunk, várunk, legyünk egységesek, leszünk szolidárisak, legyünk egészségesek, legyünk együtt!

    Kérem, hogy a csatlakozó szervezetek egy mailben jelezzék a részvételüket, és ha megoldható a közös érkezésüket, hogy a parkolásban/ helyszínre érkezésben segíteni tudjunk, ha szükséges. Ehhez az emailcím: mkonig.ahha@gmail.com, lehetőség szerint szerda estig.

    Köszönjük!


Szeretnénk, ha minél többen ott lennénk, és ezzel mintegy azt is bemutathatnánk, hogy a rokkant nem az egész ellensége, hiszen az egész tudja, hogy senki nem választja ezt önszántából -hacsak a másik lehetőség nem a halál, mint nálam-, és bárki kerülhet ilyen helyzetbe, ugyanakkor a rokkant tudja, hogy az egészek toleranciája, segítsége nélkül akár viselhetetlenül nehéz, vagy kivitelezhetetlen az élet.

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr98243558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

204112 2012.05.22. 18:13:04

Szia, Talema. Ketten is felraktátok a pénteki felvonulásra a meghívót, legyen is visszhangja, ha itthon nem, hát külföldön, az is jó, ha kinti ejnye-bejnyére kapják össze magukat, csak változások jöjjenek. Vagy így vagy úgy, de jöjjenek!

11715 2012.05.23. 08:46:24

talema, rapszodynál fent van a petíció, miért nem írod alá?

265594 2012.05.23. 21:58:30

Most értem géphez. Ha felrakjuk többen is, az csak jó. Miért? Miért, kell? :))

265594 2012.05.23. 22:01:59

2. pettra 2012. 05. 23. 8:46 Linket kérek! :)
süti beállítások módosítása