Megnéztem végre e FILMET. Nagyon akartam és nagyon jól tettem, s köszönettel tartozom ezért Magdának, aki elkísért.
Eszméletlen a kamerakezelés, a forgatás mikéntje, a technika mellyel követték a főszereplőt..
A történet maga a rettenet. A vége -nekem legalábbis- kicsiny katarzis, hiszen Saul arca, amint az utolsó képkockákon látható, az olyan pont, mely egy embertelen, iszonyatos mondat végén áll.





Nem most láttam, hanem majd' két hete, de eddig emésztgettem, ízlelgettem magamban, s kerestem a szavakat. Egy volt biztos, Saul tekintete, az olyan, ami nem feledhető, ám lejegyezni ez kevés lett volna.

Ám a mai helyzet miatt muszáj kitennem agyam helyéről azt ami itt tolul benne, mert megőrülök.

Mára elértünk oda, hogy ezrével jönnek a menekülők a háborús térségekből, vagy igen, a remény- és esélytelen szegénységből, a számukra ígéret földjének tűnő vén Ezrópa területére.
Sokan. Ez tény.
Sokan a semmivel. Ez tény. 
Sokan hátrahagyva mindenüket.

A mi hazánk királya mindeközben mit csinál? Uszít.

Ezt néhány napja, kínomban írtam, mert ilyenek ugranak be nekem...:


"

Kerítés


Ha már...

 

https://www.youtube.com/watch?t=12&v=TrLfHOR0TgM

 

ROLLS FRAKCIÓ: Szabad vagyok!

 

Az egérnek a lakásom palota

A lónak a kutyaól kalap

A gyufának börtön a skatulya

Nem kérnek szappant a halak

 

A légynek a légyfogó vacsora

A sasnak a távcső is kancsal

A macskának a nyávogás muzsika

A patkánynak a denevér angyal

 

Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak

Én nem – mondta a rács. - Engem majmok köré zártak

 

A róka, ha hülye is ravasz

A sakál még nappal is álnok

A fecskékre fütyül a tavasz

Az ébredésen röhögnek az álmok… kés nélkül a villa is árva

Nem vágyik vonóra a hárfaA ráknak az előre a hátra

A gyógyszertől beteg lesz a nátha

 

Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak

Én nem – mondta a rács. - Engem majmok köré zártak

 

A csőnek a lényege a lyuka

A kerékpár egyedül eldőlAz igazság belefúlt a borba

Az erdésztől nem látni az erdőt

A butának zseni lesz a fia

A nagy hősök rokona mind bátor

A törtetőnek hátán a hasizmaNem látni a holnapot a mától

 

Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak

Én nem – mondta a rács. - Engem majmok köré zártak

 

................................................... cirka 1981.

 

S ha valakiben felsejlik e szöveg s a jelen narancskor között némi párhuzam, vagy akár a szöveg keletkezésének kora s a jelen rezsim között, az nem téved... kicsit sem.... A kép az alább citált cikkből, mely egy példa Kedves Vezető legújabb hagymázas álmának a világ más pontján már megvalósult -bár... minő felségárulás!!!... az nem az Ő magasztos elméjéből pattant ki- kivitelezéséről.

 

/KÉP/

"
Ez meg a maim:
"

Exodus


Ez a REGÉNY jár napok óta a fejemben. S bár tudom, hogy nem azonos recept a mai helyzet és az abban lefestett, de a rettenet azonos.

Illetve az a_rettenet is, amit kihoz némelyekből egy általa addig csak mendemondákból, dogmákból és előítéletekből ismert embercsoporttal való személyes találkozás.

Pláne a saját területén... pláne a saját, előjogként kezelt életterén... mert "mink európaiak vagyunk", jah, nem is, "mink Európaiak vagyunk" mondják... mintha ez valami díj lenne a fejlődésben, melyet csak az érhet el, aki már sok-sok lépcsőn bizonyítva rátermettségét kiérdemelte volna ezt.

Az_európaiságot.

Pedig bizon' mondom néktek, európainak lenni annyit tesz, amit ez a kormány -és a velük kórusban embertelenkedők- hírből sem ismernek, annyit tesz, mondjuk tételesen, amit az anonim segítők visznek véghez nap mint nap a tranzitzónákban.

"


Mert épp ma mi történt? Lezárták a Keleti pályaudvart és rendőrsorfallal tartották távol a menekülteket onnan, majd eltűnt a sorfal, tehát megnyílt a pályaudvar csak éppen onnantól nem indított több szerelvényt a MÁV Nyugat-Európa felé. S ezt ugyan bemondták a hangosbeszélők, hogy megfeleljenek a tájékoztatási kötelezettségnek, ám ezt csak magyarul, majd egy kis idő mújva már angolul is tették, de ez nem jutott el az özönlő embertömegig. Hiszen ők azt hitték, végre mehetnek az élet felé, el innen, végre.
Kiadták -ahogy napok óta bárkinek- a jegyeket sok-sok pénzért és elindult a vonat.

Tele menekültekkel. S néhány újságíróval, akiknek köszönheti a világ civilizáltabb fele a tájékoztatást.

Ám, a vonat, csak Bicskéig ment, ahol is mint az állatokat, leterelték a vagonokból és a bicskei menekülttábor felé irányították.



Átverték őket. Kegyetlenül átverték őket.

S tudod mi jutott eszembe???

Egy jelenet a Saul fia elejéről, mikor beterelik az aktuális transzportot a "zuhanyzóba" és közben azt skandálják nekik, meggyőző hangnemben, hogy

"Mindenki jegyezze  meg a fogasa számát, hogy a zuhanyozás után, mielőtt a teáját megkapja, megtalálja a ruháit!!!"


.............................
Egy fontos mai CIKK. Semmi sem véletlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr908243654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

13118 2015.09.03. 20:14:23

a politikai játszma áldozatai a rendőrökkel együtt.

265594 2015.09.03. 20:39:40

Nem kétlem, hogy igazad van. És mérlegre sem teszem e kettőt. Azt mondom, amit az embertelenség civilizációs formájában ellehet követni, azt viki megteszi. A MÁV és a rendőrség szerint egyikük sem rendelkezett a vonat odairányításáról. Akkor ki????

13118 2015.09.03. 20:44:58

a politikai játszma elrettentésre bazíroz. értesüljenek a menekülni szándékozók, de elsősorban a migránsok, hogy rosszul döntenek, ha Magyarországot választják bejutni az unió területére.

13118 2015.09.03. 20:48:22

aztán lesz majd csodálkozás, ha a lepelbe burkolódzó muzulmán nő mégsem terhes, hanem plasztikbombával tekerte magát körbe. (még orvos se vizsgálhatja őket ruha nélkül)

265594 2015.09.03. 20:53:17

Most komolyan ide jössz hozzám károgni??? Káoszkeltésre bazíroz. 20 éve ez az egyetlen, de ebben sikeres, stratégiája. A kérogásidra viszont kurvára nem vagyok vevő...

13118 2015.09.03. 20:58:13

vállatvontam.

265594 2015.09.03. 21:02:11

Nem lep meg. Néhány éve már.

13118 2015.09.03. 21:18:48

ha félreértesz, arról nem tehetek. amilyen szívélyesen bánunk velük, nem csodálkoznék, ha ezt egy kis plasztikkal köszönnék meg. ez a károgásom.

14479 2015.09.03. 22:11:02

Elképesztő aljasság, amit a menekültekkel (is) művelnek! Meg a könnyen befolyásolható honfitársainkkal: t.i.: bűnrészessé teszik őket. (Jó-jó, tudom, hogy sokan egész életükben erre várnak!) Nem tudom, hol az a határ, amely már a rendőröket sem menti fel a "Parancsra tettem" sablonjával. (?)

265594 2015.09.04. 10:07:24

#8 Hmmmm! Oké, így érthető, és nme azt mondom, hogy eddig nem volt az,csak én nem értettelek. Érzésem szerint, akik most gyerekkel, egy mobiltelefonnal, nagymamával és batyuval jönnek, akár ezrével, nem a bosszút, a megtorlást akarják, hanem mielőbb el akarnak menekülni erről a messziről szép, közelről embertelen országból és mielőbb elfelejteni azt is, hogy létezik. Hogy vannak-e terroristák az idejövők közt? Nem tudom. De azt igen, hogy egy ilyen humanitárius katasztrófában nem teheti meg még egy olyan elmebeteg sem, mint aki most a magyar királynak képzeli magát, hogy felsőbbrendűen távol tartja magát,akár milliárdos határzárral, a történéstől. #9 Pare! Jogos a kérdésed... Talán 2005-ban volt, hogy a tv-székháznál azt mondta a főmufti a rendőrök között, hogy nem veszünk részt ebben? És most????

13118 2015.09.04. 11:07:52

modern világban élünk: http://valami.nolblog.hu/archives/2015/09/04/Arab_tudositok_Magyarorszagon/

265594 2015.09.16. 16:25:50

Ezt csak most láttam, bocs.
süti beállítások módosítása