Van úgy, hogy megálljt parancsol..., hogy megálljt parancsol az élet?, egy betegség?, egy baleset? néhány halál?... az embernek, de vagy továbbmegy, vagy meghal. Végleg.

A hazai nyugdíjrendszer átalakítása -szakértők szerint- sokáig érett, aztán 2012. január 1-től meg is tették annak rendbetételét. Kezdve a rendvédelmi állomány tagjainak nyugdíjazási feltételeinek eltörlésével, folytatva a korkedvezményes nyugdíjazással -azóta persze diszkriminatív módon csak beleártották bűzhödt narancsmancsukat ebbe is újra, ld. nők 40 év után mintha...- kicsúcsosítva e "rendrakást" a központi kommunikáció által a teljes társadalmi csoportot csalónak bélyegezve -s ahol csak lehet sulykolva is ezt az aljas, bűzös hazugságot-, a rokkantnyugdíj ellopásával.
Mely projektnek központi eleme, s sikerrel propagált vezérelve az volt, hogy aki a rendszerben van, mint rokkantnyugdíjas, az csaló, élősködő. Nem térek ki ennek taglalására és a gyűlöletbeszéd elemeire szedésére, mert bár, ez a szajkóm egyik kelletlen/kedvelt témája, de ezredszer most nem írom le,csak UTALOK rá.

Ellenben mutatok valamit. Íme:





Egy CIKK erről.

Én továbbmennék, mert ugyan 2008-as a történés, mely a Minnesota Egyetem (USA) 600m-es futóversenyén zajlott, tehát már nem tegnap, ám ez az eset, melyet sokan, nagyon sokan -s megjegyzem, nagyon helyesen is- ámulattal és végtelen odaadással csodálnak, nagyon nem egyedi. Csak éppen a sokunk -és elnézést, kéretik tovább olvasni, mert nem magam fényezem, de ehhez a csoporthoz tartozom magam is- ilyetén tette nemhogy nem szenzáció, de új és újabb ellenlépéseket generál.
Mert miről is beszélek?
Ahogy a felvezetőben említettem, csordogál, vagy pörög az ember élete, s valamikor, akár a legelején már, vagy épp akkor, amikor már kerek, szép családja, nyugodt, stabil élete van felnőttként, megtörténik a hihetetlen, a letaglózó, a mindent elsöprő tragédia, amiből "feláll", akár lábak nélkül... és továbbmegy... akár járásképtelenül.... de nemhogy ugyanazon a pályán kell felvennie a versenyt a korábbi -s még akkor azonos esélyekkel bíró, ám mostanra fényévekkel nőtt esélykülönbséggel közte s azok között- futókkal, de még a verseny rendezői -a_hatalom, jelen: a_narancsrezsim- az ő pályájára, direkt csak elé, újabb és újabb akadályokat tesz.
Tehát minket, mikor felállunk, tisztában lévén a verseny kíméletlenségével és egyben szépségével -minden pátosz nélkül, ha van cél, az ott lebeg és el kell érni...-, bennünk a küzdés vágyával, szóval felállunk és felvennénk a ritmust... nem törődve a fájdalmakkal, a küzdelem hatványozott mértékével, de tesszük, amit kell és amit és ahogy tehetünk.
Ám ekkor a rezsim,ez a hazug, korrupt, embertelen és országrontó, ostoba de nagyon is lojális sejtekből felépülő személyi kultuszra épülő anakronisztikus hatalom, elénk, mondom, a sérülten is újra nekilóduló emberek elé, újabb és újabb akadályokat állít.
Mert megteheti.

Mert megteheti. S még a saját díszrokkantjaival is megteszi. Bár az EBBEN citált két éves hír már, de az attitűd alapvető.

S szerinted mi nem leszünk elsők? Heather Dorniden elsőként ér a célba, mi pedig nem? Nos, ez nézőpont kérdése. Heather joggal megérdemli az ünneplést, mi, akik mindennap azzal kezdünk, hogy küzdelem már a cipő, sőt a zokni felvétele is -már, ha van lábunk, ugye- mi nem várunk ünneplést. Erre akár mindannyiunk nevében megesküszöm. De egyet elvárunk: hagyjanak élni minket, ha már belénk feccölt az orvostudomány ennyit.
Jogos kérés? Szerintem az.
S a nyerés, mint olyan nagyon relatív. Hiszed?









A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr148243434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

13118 2015.08.25. 15:35:00

a nyugdíjrendszer nem lett átalakítva, csak kizárták belőle a kedvezményezett nyugdíjasokat, és sok, addig rokkantnak minősülő nyugdíjast, mert megtehették. most újabb akadályokat állít a kormány a munkavégzésre alkalmatlan betegek elé?

265594 2015.08.25. 15:52:03

Folyamatosan ezt teszik, csak ez nem szerepel a mainstream propagandába, hiszen -most például- a menekültek csoportja a fő ellenség. A nyugdíj státusz ellopásával alapvető szerzett jogtól fosztottak meg minket, ami kiterjed számos dologra. És most még diszkriminatív -ismét ugyan, tehát újra, még egy- törvénykezéssel, akit eddig nem hajtottak a hóhér elé, az marad az eddiginél, ám aki már elvérzett a rendszerben és akik "védettek" voltak -szintén alapvetően diszkriminatív elvek mentén- azokat ez sem érinti. Egyébként de, átalakították, csak nem alapjaiban a rendszert, de kivettek belőle sok embert. És ez egyrészt az egyes embereknek szörnyű, másrészt meg jogbizonytalanságot jelent.

13118 2015.08.25. 16:21:17

lehet, eddig figyelmetlen voltam és már írtad, de nem tudom, te most rokkant nyugdíjat kapsz, vagy járadékot?

265594 2015.08.25. 17:11:33

Többször leírtam, de nem kell ezt tudni senkinek sem. :) Szóval, mondom, olyan, hogy rokkantnyugdíj, mint státusz 2012. január 1-től nem létezik. Rokkant ellátássá degradálták az addig a felülvizsgálati kvótarendszerben 80-100% közé esőket, a 40-79% közöttieket rehabilitációs ellátásba sorolták át, mindkettőben az összeg változatlanul hagyásával. Mindaddig, amíg az összes 80% alá eső besorolásút kényszerítették, hogy önként kérje az új felülvizsgálatát, s az le nem zajlik. Ezt tervezték az év végéig. Érted??? Ehhez képest most is ott tartunk, hoyg még a fele sem ment át e kegyetlen és méltatlan procedúrán, ám már nem is fog, mert innentől aki megúszta ezt, nem is fogják vizsgálni. E rendszer szerint legalábbis. Én egyébként 50%-os, tehát rehabilitációs ellátást kapok -ami elvileg maximum 3 éven át folyósítható-, és özvegyi ellátást, melynek szintén megvonták a nyugdíj státuszát. Ezen kívül kapom még a FOT-ot, ami csak 80% fölött jár automatice. Na, nekem fél évembe telt, mire elértem, hogy ne életkor és papírok alapján, hanem személyes vizsgálat szerint döntsenek erről az esetemben.( http://relax.blog.hu/2011/04/29/ertesites_nelkul ) S lám.. szóval ez van. Ez utóbbi nem jövedelem, hanem hátránykompenzáció

13118 2015.08.25. 17:46:59

háááát, mit mondjak ... írjak. elviekben sokan dolgoznának, ha lenne számukra megfelelő munka, ami nincs. felületesen ismerek egy deréktól lefelé béna fiatalembert, ő autóbalesetben bénult le, kerekesszékhez kötött. vállalkozása van, autó márkaszervizt működtet, autóversenyző volt. és mivel nincs megfelelő munkahely, így bajba kerülhetnek, ha kérik majd életkoruk okán az öregségi nyugdíjat. ugyanis, ha marad ez a nyugdíjrendszer és nem módosítanak rajta, a végleges állapotú baleseti rokkantaknak, mivel hiányoznak a munkaviszonyban töltött évek, emiatt a kiszámolt öregségi nyugdíjuk akár nagyságrendileg is kevesebb lehet az addig kapottnál.

265594 2015.08.25. 18:13:24

A jelen törvénykezés szerint hiába érik el a most ellopott rokkantnyugdíjas ellátottak az időskori nyugdíjat, nem kaphatják majd meg, mert ez az idő nem számít jogszerző időnek. És azt sem írtam, hogy akit felülvizsgáztattak, és benn maradtak a rendszerben, az ellátásuk összege a töredékére csökkent, és ha fellebbeznek, az eljár idejére fel kell függeszteni az ellátás folyósítását. Mellesleg, amíg például a tömegközlekedés nem akadálymentes, amíg a középületek, a munkahelyként felmerülő közterek nem akadálymentesek, amíg nem létezik távmunka, addig nincs reális esély a visszafoglalkoztatásra. Egyedi esetek persze vannak. Ahogy pl államtitkár is lehet egy rokkant, csak helyezkedni kell tudni. Ja.

265594 2015.08.26. 12:08:57

Közben a legújabb az, hogy a végleges törvénymódosításba már nem került be az ami a tervezetben volt, tehát nem osztják meg ennyire a rokikat, "csak" a felülvizsgáló bizottságok létszámát szűkítik. Tehát mindünket kivégzik. De hát ez eddig is így volt.
süti beállítások módosítása