FIDESZ és a provokáció

2007.03.07. 08:00

Nem akarom azt mondani, hogy "...ezt én előre megmondtam!"
Pedig tényleg.

FIDESZ, élén Orbán Viktorral* bevon a párt égisze alá nem hivatalosan, de nagyon határozottan szélsőséges szervezeteket. Folyamatosan ezt látjuk. Illetve, egészen pontosan azt, hogy a jobb, Viktorék, polgárok, békésen demonstrálnak és mitől, mitől nem minden alkalommal odakeveredik néhány árpádsávos zászló, halvány zsidózás... Mindehhez a pártnak semmi köze. Ugyan soha, egyetlen alkalommal sem határolódtak el az ilyen szervezetektől, megmozdulásoktól, megszólalásoktól, de minden reggeli műsorban, időnként a parlament plenáris ülésén is elmondják, hogy nem vállalnak semmilyen közösséget ezekkel.
DE el nem határolódnak. Ilyet nem mondanak ki, nem nyilatkoztatják ki nyíltan, hogy a szélsőjobb nem vall azonos elveket a FIDESZ-szel.

Most, március 15-hez közeledve, azt látom, hogy fideszék kezdenek saját dugájukba dőlni...
Vicces is lehetne,m de marhára nem az.
Gyakorlatilag magukra húzták a Kossuth térieket, a GOJ motorosokat, elviekben mindenképpen. Kimondatlanul egyetértettek mindkét csoporttal, s most szívják a fogukat, hogy az ünnepségek helyszínéül mindketten a szomszédjukba jelentkeztek be.

"Lehetséges, hogy az anarchiában a fidesz sem lehet az úr?" Valami ilyesmi fordulhatott meg okos fejükben. Vagy épp ellenkezőleg, az egész pontos, polgári forgatókönyv szerint megy, ami már-már összeseküvés elmélet lenne, tehát ezt a vonalat hagyom is...

Tehát, akkor az marad, hogy beléjük állt a frász, mert valami ilyesmit terveztek: radikálisok melléjük, támogatás, szavazatok, aztán megnyert választások, Viktor lemond, majd nyugisan, de határozottan leépíteni minden szélsőségest. Csakhogy kezdik elveszíteni az irányítást. A Kossuth tériek nem mentek haza, a GOJ motorosok akkor is bőgetik a gépeiket, ha jobbos beszél az emelvényen, vagyis fejük felett lóg a káosz.


* mondom: "...élén Orbán Viktorral", de nekem erősen úgy tűnik, hogy fideszék mindenkiViktorát megfelelően használva, radikális, előretolt helyőrségnek alkalmazzák csak. Mert szervez, lelkesít, igen nagy hatékonysággal végzi nemes, önzetlen munkáját. Majd mikor elérték (ha elérik) az általuk kitűzött célt (visszaevickélni kormányposztra), Viktor már nem lesz mindenkié, csak egy -gondolom önszántából- lemondott, exvezér. Hisz nem lesz szükség olyan eszementen radikális alakra (minden elmebeli képességével együtt), aki folyamatosan tartaná a harckészültséget... fölöslegesen.

Mert arra gondolni sem merek, hogy a forgatókönyvben az szerepelne, hogy a saját, fideszes megemlékezésüket meglátogató emberek, családok, polgárok (most minden jobbos-balos felhang nélkül...) lennének a konc, amit odavetnek a radikálisok és a joggal fellépő rendőrség közé. A legsötétebb fejezet ebben az lenne, ha ezután meg ismét azon ágálnának, hogy mi kértünk védelmet, de nem kaptunk...


Grespik azt javasolja, hogy menjünk ibolyázni. Csiszár erre megkérdezte, ez valami MDF-es áthallás?

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr861596673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása