SZDSZ - mi lesz veled?

2010.01.14. 10:23

Szükség van erre a pólusra. Elengedhetetlen, hogy ez a vonal is mérhető mértékben képviseltesse magát a magyar politikában, sokkal fontosabb, mint a Munkáspárt vagy akár az elvakult, szemellenzős környezetvédők (segítek, hogy érthető legyen: ha csak "valami ellen" dolgozunk, abból nem lesz előrehaladás, ennél komplexebben kell ezt is kezelni).

Milyen helyzetben is van az SZDSZ? (Hangsúlyozom, nem vagyok politológus, sem szociológus, de még bármily más "lógus" sem, pusztán egy a sok-sok magyar közül.)
Gyakorlatilag most annak örülhet, hogy van. Pusztán, hogy létezik, hogy jegyzik még. És a még remélem, erős túlzás. Ennek szellemében szól Az SZDSZ-megmaradás törvénye című cikk. (Akkor is, ha az az oldal nem a balra tartsról, de mégcsak nem is a középre rendeződés mellé letett voksáról híres.)
Tehát nem tűnik el. Nem egészen. Lesz, mint a KISZ vagy a Bogyósgyümölcs Termelők Kiskunsági Pártja?
Vagy összeklapja magát és visszaemlékszik arra az időre, mikor még tudta, hogy miért is van rá nagy-nagy szüksége ennek az országnak. Mert igen, válogatás nélkül mindannyiunknak kell az SZDSZ. Neked is, aki egyetemre jársz, neked is, aki gyárakat tart fenn, neked is, aki óvónő, neked is, aki olvasni sem tud, neked is, aki árpádsávos zászlót lobogtat, neked is, aki zsidózik, neked is, aki tanítja a gyerekeimet, neked is, aki egy életet végigdolgozva most a nyugdíját számolgatva várja a hó végét, neked is, aki kisvállalkozás tulajdonosaként úgy érzed, hogy a beled kidolgozod, nekem is, aki vörös hajú, szemüveges, nagyszájú, dagi kislányként megtanultam mi a kirekesztés.
Ha már nem emlékszel, itt egy rövidke film. Nézd meg, s aztán mondd, hogy igazam van-e!





Én emlékszem és tudom, mit kell tennem.
Türelmem végtelen, időm, mint a tenger.

Viszont az SZDSZ ideje -hacsak nem tesz valamit, akit illet- igencsak a végét járja.

Szóval, mi lesz veled SZDSZ?

Mi lesz velem, ha az SZDSZ eltűnik?


.......................................

Eredeti megjelenés: 2009-10-03 16:43. Most sem tudok mást mondani, legfeljebb hozzátennék annyit, hogy már elbizonytalanodtam.

Itt, még talán hittek magukban:


Valóban eltűnt?

Horn Gábor 2008. április 6-án így beszélt a hvg-nek. Érdemes megnézni a videót, és el kell gondolkodni a közelgő választásra adott jóslatán.


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr51596089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

talemaunique 2010.01.14. 10:39:02

Az értékrendem mit sem változott. De a szavazatomat -az egyetlen eszköz, amivel beleszólhatok a dolgok menetébe-, hová fogom adni ha nem lesz SZDSZ?
süti beállítások módosítása