Belenyúl. Ebbe eddig még nem, de most már ide is elér a polip nyújtózodó illetékes karja.

S ahogy lenni szok' az ugye, népnemzeti kétharmaddal megtámogatott (???) és őszinte és nem félő és igazmagyar kormányunk kommunikációjában, ezt is úgy nyomják le a gyászolók torkán, mintha csak megszüntetnék a temetések túlszámlázását, vagy ami még szebb ezzel
könnyítik meg "más hozzátartozók, tisztelő barátok kegyeletgyakorlási jogát".

Naná. És méghogy bárki azt mondja, hogy hazánkban enm működik az érdekképviselet, hogy nincs szava csak a kormánynak!? Hát komolyan, mi ez, ha nem élő példa ennek ellenkezőjére?
Ugye?
Hiszen, ez, egyértelmű bizonyítéka a lobbi -azaz a parlamenti, törvényhozásbeli érdekérvényesítés- létezésének.
Az persze nem érdekes, hogy ez már -és persze fogalmam sincs, hogy objektív igazság-e amit mondok, de, hogy személyesen ezt érzem az tuti- a 2/3-nak hazudott 51% tagjai közül is egyre nagyobb számú embert érint, s ezen túl, gyakorlatilag mindenkit a szabd választás jogától foszt meg.

De ezen én nem lepódöm meg. Vikirály nagy ebben. Ha már amúgy egy senki.

S a tanulság, melyet Dolák-Saly briliánsan megfogalmazott már anno, nem kérdés: felfordulni nem érdemes, csak az, hogy élni még az-e...


A FECSKE meg a KECSKE

Egyszer volt, de az is lehet, hogy kétszer, már nem emlékszek rá, de volt egy fecske meg egy kecske. Úgy éltek, hogy a kecske lenn, a fecske fenn.

Egyszer aztán a kecske úgy gondolta, hogy ő jobban szeretné, ha fordítva élnének. A fecske jól kiröhögte a kecskét, hogy milyen célokat akar elérni a szerencsétlen állat. A kecske megsértődött, és elment a mese illusztrátorához, hogy fordítsa meg a lapot, így máris a kecske lesz fenn, és a fecske lenn.

Sajnos a kecske ráesett a fecskére, aki lemondta afrikai repülőútját összenyomódásra hivatkozva.

A táj is rájuk esett, amit a patás nem sokáig bírt tartani, tehát most már jobban örült volna annak, ha úgy élnének, hogy a kecske lenn, a fecske fenn.

Sajnos most már késő volt, így a kecske már csak álmodozott arról, hogy milyen is lett volna, ha hagyja az egészet, és normálisan él tovább.

Így aztán boldogan éltek, amíg a kecske tartotta a tájat.

A tanulság de érdekes:
Felfordulni nem érdemes!

/Levezetés ehunnan e/

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr414157171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása