Az ördög számtana

2012.01.29. 19:00

Nos, nem másnap este, nem is harmadnap, de csak sikerült megnéznem.

Igen, ez már a második amit Hukkk ajánlott nekem, s ez is olyan, amit amúgy nem ismertem, s amiért igaz köszönettel tartozom neki.
A szív bajnokai volt az előző, majd ez, amit napokkal ezelőtt ígérgettem már, hogy megnézem, aztán csak torlódtak semmitérő és semmittevős életemben a dolgok -közben egy mozi-túra is, amiért Ildikének tartozom hálával- s ma, hogy kiderült, végképp bemondta az unalmast édes-drága-okos-kedves gépem, így Hármaska asztali cuccát vagyok kénytelen időnként bitorolni, s nem akartam kiejteni ezt igen likas agyamból, hiszen a gép, amin a link el van mentve imáron az enyészeté, így csak saját erőforrásra támaszkodhatom memóriailag s ugye, ismerve ezen lehetőség igencsak korlátozott voltát, hát jobbnak láttam, ... jobbnak láttam, ma látni a filmet. Amíg emlékszem úgy ahogy az ajánlatra.
(Mert már a cím sem derengett... csak valami, amit meg kell tennem... )

Megnéztem.

Olyan szépeket gondolok most azokról az ifjú, erős hímekről és ifjú, erős asszonyokról, vagy ifjú erős honleányokról, akik éltetik a jelenvaló náci terjeszkedést, de olyan szépeket, hogy azt nem lehet karakterekbe foglalni.





S ez az inger, mármint a szép gondolatok ezen organizmusokkal szemben, akik éltetik ezeket a nemes, emberi, jól megmagyarázott és nyilván igazán igazságos eszméket, eddig sem voltak mások. Hiszen sokat olvastam, majd annyit láttam is, s tanultam is erről a korszakról, és gyárilag úgy vagyok összerakva, hogy nem kell tán külön impulzus ahhoz, hogy a gondolataim stabilak legyenek az ezt éltetőkről, most ez pusztán annyit jelent, hogy ismét, épp most, le is írom. Mert megnéztem ezt a filmet.

 

Az ördög számtana.
"Kivon... hozzáad... kivon.. hozzáad... kivon... kivon... kivon...."

Kevesebb leszel te magad is, ha csak elveszel.
Igen, ide is tökéletes az integráció fogalma.
Ha nem szereted a sántákat, alacsonyakat, bajuszosakat, feketéket, sokszoknyásokat... zsidókat? Ne akard őt magadhoz hasonlóvá tenni! Ne akard, nem is lehet mindenkit asszimilálni. Az nem jó megoldás. Mindenkiből elvesz.
Vedd tudomásul a másságát, akkor is, ha te nem értesz egyet vele -de nem árt azzal senkinek- és fogadd el!
Integráció.

Ja, hogy akkor nem lehet talicskába gyűjteni az értékeket? Hát, kérem, ammán baj. Tudom. Szar ügy.
Ez az oka, ennyire egyszerű lenne a nyomor a lelke helyén annak aki nácinak áll?
/Kötői kérdés./

.............................................................

Illés prófétának miért nyitják ki az ajtót? Valaki mondja már el nekem, kérem! Többféle utalást is találtam erre, de ahányat olvastam, annyiféle magyarázat volt, így itt is kérem, hátha! Köszönöm.


A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr224157093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása