Unom

2012.12.15. 20:40

Vagy, hogy évszak szerint autentikus legyek, a tököm tele.



/Illu innen e/

Mikor ősszel -szeptember 30-án- átköltöztem ide, több átszervezést is kellett tenni. Az egyik a mosás procedúrája. Mivel itt a fürdőszobám akkora összesen, mint egy darab zsebkendő, de az is csak akkurátusan félbehajtva, hát gondolni sem mertem rá, hogy az eredeti külön mosó- illetve szárítógépemet be tudnám állítani, így azokat hátrahagyva kezdtem új életet. Néhány nappal a költözés után hozták is az új gépemet, melyre azért esett a választásom, mert az első szárítógépem, amit olyan '92 magasságában vettünk, bírta vagy majd egy évtizedig -hibátlanul s tökéletes munkát végezve- szintén CANDY volt, így most nem törtem nagyon (valaha tán) okos kis fejem, hanem egy ily márkájú, programkiosztás és kapacitás terén megfelelő darabot vit(et)tem haza.
Cipőkanállal ugyan, és kis kompromisszummal, de befért a helyére, pontosan -milliméterre kidekázva a mosdó és a cirkó csövei közé-, és azóta használtam. Volt idő, mikor a napi négy mosás nem volt sok, sokkal inkább átlagos az életünkben, de ahogy a lakás illetve a vizes helyiség alapterülete, úgy a mosandó ruha mennyisége is jelentősen csökkent, tehát mainapság a heti négy mosás is nagy ráhagyással tett sacc.



Berta -Hármaska, aki még néhány napig öreg anyjával együtt lakik- napok óta ezt hallgatja és nekem egyrészt a könyökömön jön ki, másrészt meg majdhogynem imádom, és a helyzet nyűgéből tán kicsit enyhíteni is képes, így itt a helye. Mert a helyzet az fokozódik. Bakker.
Szóval majdhogynem napra pontosan két hónapja élünk együtt a fentebb ecsetelt háztartási nagygéppel -amely kib#°%..>@ttul drága volt, mellesleg- s ami úgy három-négy hete elkezdett meghülyülni... s engem hülyíteni egyúttal. Időnként eláztatta a fürdőszobát, néha átlépett egy-egy programrészt, néha pedig csak fojtott torokhangon morogva tapodtat sem mozdult... mindig találtam magamban valami hibát, mondván és szartam el valamit -mivel nincs memóriám, így hajlamos vagyok önnön számlámra írni olyat is, ami nem is az én saram-, így nem hívtam szerelőt, ám szerda este odáig fajult a dolog. hogy a fi relét is lecsapta -ismét bejött a nemtommitől, úgyhogy ez háromszor megtörtént-, ezután már hívtam a garancialevélen lévő számot.
Egy igen agilis -már hangja, hanghordozása után meglehetősen annak tűnő- hölggyel tárgyaltam, aki mindenféle számokat kért, innen is meg onnan is -a gépről: ezt szedjem le, ide bújjak... hehe, mondtam neki, hogy tán ezt mellőzném, erre azt a választ adta, hogy ja, akkor megnézhetem ezen és ezen a papíron... édesbabám, eszem a szívedet..., meg blokkon dátum és bolthely kód, meg satöbbi- ezután közölte, hogy szombaton délután jön szerelő. Jobb, mintha húsvétot ajánlott volna, úgyhogy vártam.

De baromira unom én ezt az egészet, gondoltam, pedig még fogalmam sem lehetett a teljes perspektíváról, mely rám várt ekkor...

A mosógépben lévő cirka hat kiló ruhát sikerült a szomszéddal, egészen pontosan az alattunk lakókkal -és ilyen se volt mostanában, hisz a családi ház magányában csak horizontálisan volt szomszéd- mosott ruhává varázsolni, s most először vehettem valóban hasznát a fürdőszoba szárító sztájllal készült radiátorának. Azóta pedig némán és bizakodva vártam a szakit,a ki délután jött is.

Nem hiába mondom, hogy pici a fürdőszoba, hiszen megjött a szaki, bement és nekem már nem lehetett belépnem, sőt, benézni sem tudtam, mert csak úgy fért el, ha az ajtót becsukta. Szóval, nekiesett a gépnek. El kellett mesélnem, hogy mi is volt a történés -kérte a kódot, amit mondott nekem a gép, és amit én okosan elfelejtettem-, ő pedig ügyesen atomjaira szedte a masinát, illetve rácsatlakoztatta a kisokost amivel a köztük lezajlott párbeszédből rájött, mi is a baj. Ekkor kért egy adag ruhát, mosandót természetesen -amit boldogan adtam is neki, ágynemű, törölköző, ilyesmi- s elindított egy programot, hogy megnézze, terheléssel, mosószerrel vajh mit kezd majd az immár gyógyultnak nyilvánított okosság. Pakolt, rendezkedett, összerakta a masinát, visszatuszkolta szegényt a helyére, majd azzal a megjegyzéssel, hogy a hétvégén annyit mossak, amennyit csak bírok, hogy kiderüljön, ha valami nem oké, és ígérettel, hogy hétfőn rákérdez majd -mert a számom megvan neki-, kivárva, hogy gond nélkül lejárt a program, elköszöntünk s én megnyugodtam.

Osztán elindítottam egy új adag mosást.
Néha ránéztem a gépre, ami okosan, ügyesen tette a dolgát.

Egy darabig.

A nappaliban voltam, ahol ezerrel ment a zene*, úgyhogy olyan mintha_hallanék_valamit érzés lett úrrá rajtam egyszer csak, s figyelni kezdtem, de már igazán nem is kellett koncentrálnom annyira, mert mintha egy elefántcsorda caplatna át komótosan a szinten, olyan egetverő robaj rázta a lakást.
Mondanom sem kell, hogy inam, azonnal tele lett... naná, bátorsággal, de nem volt mit tenni, meg kellett néznem mi a búbánatos firlefranc történt. Persze tudtam...csak nem sejtettem... a mosógép önállósítva magát elugrált a wc-ig s öntve köpködte magából a vizet orrán-száján. A fajanszot, melynek nekiment kis híján összetörte, a padlóösszefolyó tele garattal igyekezett elnyelni az indokolatlan ellátmányt, mely áradat még nekem is utamat állta -hiszen ugyan nincs akkora hely, hogy eldőlhetnék abban a helyiségben, de ha elcsúszok, márpedig a vizes kövön a mankó életveszélyes, mert még nálam is billegálisabb, tehát ha elcsúszok, akkor mint egy colstok, csak az esetemben indokolatlan helyeken darabokra töredezve borulok össze- szóval dacolva mindennel nyomogattam a kikapcsoló gombot, de erre magasról tett -nagyokat ugorva persze- a drága, úgyhogy a hálózattól kellett elválasztanom. Kicibáltam a dugót, majd végre csend lett.

A víz háborítatlanul csendesen, rokibakancsomat nyaldosva kúszott a lefolyóhoz, egy darabig. Mert az építőket dicsérve persze az a fürdőszoba padlójának legmagasabb pontján van az, így mikor a vízállás e pont alá, de még mindig tetemes mennyiséget mutatva ért, megállt az apadás.

Ott álltam és az jutott eszembe, hogy ide nekem egy bögre pályinkát!
Aztán rögvest az, hogy rendben, hogy az ember felhív hétfőn... de mi lett volna, ha van annyi eszem és elkérem a számát, mert tán most remek lenne elhebegnem neki, hogy az eredmény amit itt hagyott nekem, nos, nem tökéletes.
De csak azt tudom tenni, hogy várok. Megint.

Mert
baromira unom.



A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr528242746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

265594 2012.12.15. 20:51:19

Ja, a *-ot nem magyaráztam meg, tehát ezt most orvosolnom kell. HalgatNÉK zenét én a nappaliban, ha múködne a cucc. http://www.hificity.hu/cikk.php?ident=937 De az úgy döntött, hogy a meglett korú -rokonok, amúgy- videomagnóval egyetemben sztrájkba kezd, így legfeljebb a tv-n tudok rádiózni. Ahhoz is keresek szerelőt, mert ahonnan segítséget kértem, de fura, csak ígéretet kaptam. :) De ami késik, az később van,. ugye.

204112 2012.12.15. 22:43:08

Hát, talema, megnéztem a filmet, amelyet ide rendeztél, nem illik más baján röhögcsélni, de tragikomédiát forgattál, ráadásul, láttam a saját, miliméterkiszámított fürdőszobámat, és emlékszem, milyen volt, amikor vödörbe szemétlapátoltam az öblítővizet, s kínomban , amikor belepottyantam, úgy rám jött a röhögőgörcs......szóval, megértelek, bár, ez , neked most nem vigasz. Hogy még a magnó is..... Fel tudnád úgy fogni, hogy valami új következik az életedben? :-))) Azér' együttérzésem! :-))

265594 2012.12.15. 23:05:03

Nos, a röhögőgörcs a minap megvolt. Egy kisboltban voltunk egy ismerősömmel és azt mondtam neki, idézve egy örökbecsű rajzfilmből, hogy: "Megdobállak kakival!" Ő talán nem is értette, hogy mit nyögdécselek, de ettől nekem olyan teleszájú, ömlengő, öblös és mindent elsöprő röhögőgörcsöm támadt, hogy meg kellett kapaszkodnom... ráadásul épp akkor hívott a gyerekem telefonon és ahogy felvettem, nem tudtam kinyögni semmit, csak görcsösen vihogtam... de Berta ismer, mondta mindjárt visszahív inkább.... Fáradt voltam/vagyok mostanában nagyon. És ez a kaland ez... ez már nem is számít extrának, bakker. :): Hogyne, máshogy nem lehet ezt csinálni! Pontosabban nem jobbat várok, hanem röhögök magamon leginkább. Máshogy nem megy. Megszox vagy megszöx. Nos, ln szökni nem tudok ráadásul ne is akarok, tehát azt értékelem ami van. :))

204112 2012.12.15. 23:29:40

Azért a humorérzék nagy adomány, aki nevetni tud a maga baján, az rossz ember nem lehet. :-)) Kétrétgörnyedve, a hasamat fogva , utoljára a Pólus mellett követtem el röhögést, akkor annak rendje és módja szerint be is pisiltem, szerencsére tél volt, és a dzsekim mindent felfogott, a barátom egy busznak dőlt, és nem is tudtunk kommunikálni egymással, ellenben az arra járóknak kellemes perceket szereztünk. Hogy min kezdtünk vihogni, a csoda tudja, mindenesetre, felejthetetlen. Te, talema ha fáradt vagyok, mindig megkérdem magamtól, mivel és miért szívatom magam. Tudom, hogy nálad ez bonyolultabb, mégis, talán van, amit Te is lepakolhatsz magadról.

179584 2012.12.16. 18:13:06

talema: Mivel nagyon vizuális képet festettél az esetröl, részvétemet nyilvánítom. A házunkban van a közös mosókonyha, de néha szeretném a 3 emeletet megúszni, és akkor bekapcsolom a fürdöbéli mosógépet. Ám az olyan hangos és lassú, hogy idegbajt kapok. Ugyanez a helyzet a mosogatógéppel is. Hátfájás ide, hátfájás oda, inkább mosogatok én. Jól nézünk mi ki!!!

265594 2012.12.16. 18:42:02

Nyírfa! Alapvető túlélés-kellék a humorérzék. A roki-lét elengedhetetlen felszereltsége. A terhelés, a magam terhelése pedig olyan, amire azt tudom mondani, hogy vagy csinálom, vagy nincs megcsinálva. Persze, rengeteg segítséggel működöm csak, és ami nálam már-már viselhetetlen terhelés az a norminál igazán tán észre sem vehető, de mondom, más a mérce, hiszen egyedül vagyok. Amúgy ráérek. Mikor nincs segítség, én semmit nem tudok csinálni. :)) Marijja! Én csomaggal nem is tudnék lépcsőt járni, így ez nem játszik, a mosogatógép pedig, nos, nincs az az indok, amiért én saját kacsóimmal mosogatnék. :) Állni egyhelyben az egyik legnehezebb nekem és a világ legszuperebb mosogatógépe az enyém. :))

290573 2012.12.16. 23:30:42

Kettős izraeli-magyar állampolgárság kérdése a magyar parlamentbe újratöltve, avagy egy kis összeröffenés a húsos fazék körül. Idézet az Izraeli Parlament (Kneszet) Házi Szabályokból: http://huka.gov.il/wiki/index.php/The_Knesset._Basic_Law:_The_Knesset_--_section-by-section_debate 16A. If a Knesset member holds an additional, non-Israeli citizenship, and the laws of the country whose citizenship he holds permit him to be released from such citizenship, he shall not declare allegiance until after he has done everything required on his part to be released from such citizenship, and he shall not enjoy the rights of a Knesset member until he makes his declaration. ---------- ------------- 16A. Ha egy Kneszet képviselőnek (képviselő jelöltnek) van más nem izraeli állampolgársága és ama másik ország törvényei megengedik a képviselőt, hogy lemondjon a másik ország állampolgárságáról, akkor a képviselő nem esküdhet fel addig, meg míg ő mindent annak érdekében meg nem tett, hogy a másik ország állampolgárságáról jogerősen fel legyen mentve. Továbbá, a képviselő (-jelőlt) nem élhet a Kneszet jogaival, míg ő fel nem esküszik. ---------- ------------- Article 42: Termination of Tenure or Candidacy […….] Specification of all cases that restrict the right to be elected The legal advisor suggested that the constitution must detail all the cases in which the service of an MK ends, be it because of a criminal conviction, a suspension or any other reason including refusal to pledge allegiance or to renounce another country’s citizenship. As Prof. Ariel Bendor of the University of Haifa pointed out, all these cases involve a restriction of the right to be elected and therefore should be limited and specified in the constitution. ---------- ------------- 42. Cikkely: Képviselő tisztesség, képviselő jelöltség megszüntetése. Jogi korlátok a képviselő jelölt megválasztásához. Jogtanácsosok javaslata hogy a (Kneszet) Házi Szabályok részletezzenek minden egyes esetet melyben az adott képviselő szolgálata szakítva lehet és a képviselőség mandátum előtt véget ér, legyen az kriminális büntetőítélet, felfüggesztés, vagy bármi más ok ideértve a parlamenti hűségeskü elutasítását, vagy (a képviselő jelölt) más ország állampolgárságának visszavonásának megtagadása. Ahogy a Haifa Egyetem Professzora, Ariel Bendor, rámutatott minden egyes (előbbi felsorolt) eset korlátozza a (parlamenti) választás jogát, azért féken kell tartani és aprólékosan feltüntetni a Házi Szabályokban.

291113 2012.12.23. 00:20:23

A NOL Blog Rovásíró Klub minden magyar érzelmű sorstársunknak etnikai hovatartozás, vallási, nyelvi megkülönböztetés nélkül ország- világszerte, akikből eddig még nem szégyenítették ki az elftársak a nemzeti tudatot, nem neveltek belőle se cigány Janicsárt, se Júdás kápót, ezennel kíván ............    K.....................E......E................   L   .........................   L   ............. ...........K...K.......................E...................LL.........................LL............. .........K.......K................... E......E............L..L.......................L..L............ .......K...........K...............E.....................L....L.....................L....L........... .....K...............K...........E......................L......L...................L......L.......... ...K...................K.......E.......................L.L......L  ................L.L......L  ........ .K......................K..E    ... ......................L...L......L  ..............L...L......L  ....... ...K...................K.......E.....................L.....L.......L  ...........L.....L.......L  ..... .....K...............K...........E..................L.L.....L......L..........L.L.....L......L..... .......K...........K...............E...............L...L.....L......L........L...L.....L......L.... .........K.......K................... E......E....L....L..... L......  L  ......L....L..... L......  L  ... ...........K...K.......................E.........L......L.....L......L.....L......L.....L......L... ............    K.....................E......E.....L........L.......L.....L ..L........L.......L.....L . ........E......E.....MM......................E......E................. S  ............ .............E........M....M.......................E...................SS............ ........... E......E..M........M................. E......E............S..S........... .........E............M.............M..........E.....................S....S.......... .......E..............M........M.............E......................S......S......... .....E................M....M...............E.......................S........S........ .E    ... ................MM...............E    ... ......................S..........S....... .....E................M....M...............E.....................S............S...... .......E..............M........M.............E..................S..............S..... .........E............M.............M..........E...............S................S.... ........... E......E..M........M................. E......E....S..................S... .............E........M....M.......................E.........S....................S.. ........E......E.....MM......................E......E.....S......................S. ............    K..............A.A...............RR...............R..ÁÁ................... ...........K...K...........A....A............RR...............R..Á....Á............... .........K.......K.........A......A..........RR...............R..Á.........Á.......... .......K...........K.......A........A........R...R............R..Á.............Á...... .....K...............K.....A..........A......R....R...........R..Á..................Á. ...K...................K...A............A....R......R.........R..Á.............Á...... .K......................K..A..............A..R.......R........R..Á.........Á.......... ...K...................K...A . A..A..A..A..R.........R......R..Á.....Á.............. .....K...............K.....A ..................R...........R....R..ÁÁ................... .......K...........K.......A ..................R............R...R..Á..... ................ .........K.......K.........A ..................R...............RR..Á..... ................ ...........K...K...........A ..................R...............RR..Á...... ............... ............    K..............A ..................R...............RR..Á...... ............... .CSCS.................CS..................O..................... NY..I.................. .CS...CS..............CS...............O...   O.............NY.NY......I.............. .CS.......CS..........CS............O.........   O.......NY....NY..........I.......... .CS...........CS......CS.........O...................NY.......NY..........I  ...  I..... .CS..............CS...CS......O...................NY..........NY..........I  .......  I. .CS.................CSCS....O..................NY.............NY..........I.......... .CS.................CSCS..O.................NY................NY..........I.......... .CSCS.................CS....O..................NY.............NY..........I.......... .CS...CS..............CS......O...................NY..........NY..........I.......... .CS.......CS..........CS.........O...................NY.......NY..........I.......... .CS...........CS......CS............O.........   O.......NY....NY..........I.......... .CS..............CS...CS...............O...   O.............NY.NY..........I.......... .CS.................CSCS..................O..................... NY..........I.......... ............   Ü..............................N.............N.....E......E......PP............ .Ü.......Ü. . Ü ........Ü...............N.............N.............E.........P....P........ ....Ü...Ü...   ..Ü...Ü...............N.............N.............. E......E...P........P.... .......Ü..........Ü...............N.............N...............E.............P............P .....Ü..............Ü..........N.............N................E...............PP............ ...Ü..................Ü.....N.............N................E..................P....P........ .Ü......................Ü..N.............N..............E    ... .................P........P.... ...Ü..................Ü......N.............N..............E...................P............P .....Ü..............Ü..........N.............N................E...............PP ............ .......Ü..........Ü...............N.............N...............E.............PP............ ....Ü...Ü...   ..Ü...Ü...............N.............N.............. E......E...P....P........ .Ü.......Ü. . Ü ........Ü...............N.............N.............E.........P........P.... .............Ü ..............................N.............N.....E......E......P............P ........E......E................    K.....................E......E.....T.............T .............E..................K...K.......................E........T...........T.. ........... E......E..........K.......K................... E......E..T.........T.... .........E..................K...........K...............E............T.......T...... .......E..................K...............K...........E..............T.....T........ .....E..................K...................K.......E................T...T.......... .E    ... ................K......................K...E    ... ...............TT............. .....E..................K...................K.......E................T............... .......E..................K...............K...........E..............T............... .........E..................K...........K...............E............T............... ........... E......E..........K.......K................... E......E..T............... .............E..................K...K.......................E........T............... ........E......E................    K.....................E......E.....T...............

265594 2012.12.23. 09:27:07

Örülök, hogy ennyire pontosan kifejezted, hogy az ünnepre való tekintettel, miben nem teszel most különbséget. Neked is ugyanazt, amit te kívánsz másnak!
süti beállítások módosítása