001 +

2013.05.04. 19:44

 

Szóval VISEGRÁDON JÁRTAM, s most folytatom s be is fejezem tán a krónikát.

A másik mese, amire az előzményben utaltam az a szoba, illetve apartman akadálymentessége.
Egészen pontosan akadálymentetlensége.
A hotel pazar, a személyzet készséges, kedves, minden szeszélyünket boldogan, zokszó nélkül teljesítették -például egy szavunkba került s kaptunk lábost, evőeszközt-, sőt, mikor anno telefonon lefoglaltam a szállást s mondtam, hogy roki vagyok, így akadálymentes szobát kérek, fennakadás nélkül történt a csere, mert a superior delux szoba nem az, így egy ennek megfelelő apartmant kaptunk, s ebbe érkeztünk is tegnap.



Íme, a hattal kevesebb mint bond, dzsémszbond...



A hotel bejárata.



Hmmm... ugye? S ami kimaradt, az a golfszimulátor, ez engem nagyon izgatott ahányszor csak elmentünk az irányító tábla mellett....

A szobában nemhogy kivetnivalót nem találtam, de kifejezetten tetszett -Ildike azért persze nem volt rest s rögvest közölte, oktalanság ott lennie a tv-nek ahol van, mert a böhömnyi képet kellene a tv-vel összecserélni, mert az úgy lenne csak jó...-, s mivel a konyha részben snájdig bárszékek is vannak -a benti alacsony fotelok nekem nem jók, mert macerás vagyok, ugye-, így tényleg tökéletesnek tűnt. Az ágy kicsit emelt magasságú, így azzal sem volt gond, sőt -bár itt is bejátszik Ildike, s ebben egyet is kellett értsek vele, szimpla inkvizíciós keménységű matrac és nem is létező vastagságú párna volt-, s egyáltalán kellemes, gyönyörű színekkel játszó, pihenésre invitáló hely.



Íme, ehhez kértük a felszerelést, melyet a cinosz_recepciósz_fijú meg is szerzett nekünk.



Tehát az apartman -ahogy mondtam is már- tökéletes volt, s délután csak annyi macerát találtam benne, hogy a fürdőszobában a wc kifejezetten alacsony.
Hiszti, hiszti, tudom. Ne kelljen megtudni annak, aki ezt kekeckedésnek érzi, hogy mennyire életbevágóan fontos részlet ez!



Ráadásul az egyetlen kapaszkodó -mely lehajtható, de közvetlenül a fal mellett ugyan minek az...- nem képes kiegyenlíteni az alacsonyság okozta küzdelmet, mellyel a használat jár, s továbbmegyek, a képen is látszik, egy beugróban van a szaniter, így kerekesszékkel nem megközelíthető.




A padlószintre levitt, így tökéletesen akadály_mentes zuhanyzó remek. Ám egyetlen kapaszkodó sincs sehol, pedig ha lenne, akkor nem lenne életveszélyes -de minimum szaltómortáleveszélyes- a dizájnos, ám nem fix, így meglehetősen billegális -de legalább van, ugye- zuhanyozószék. Tehát ugyan akadály_mentes, de nem akadálymentes.
Ottlétem rövid tartama alatt kétszer zuhanyoztam -erre még visszatérek a következő posztban- s mindkétszer heveny halálfélelmem volt. Na jó, persze, a meghalás mint opció nem, de egy taknyolás a kövön,  majd rohammentő, ortopédia és protézis helyreigazító műtét, vagy csavarok helyrerakása, netán lemez eltörés lábszárban s az ezzel járó macerák nagyon is felmerültek lelki szemeim előtt, mert olyan ez a fürdőszoba, hogy látszatra akadálymentes, de max libáért vett rehabmérnöki diplomával szignált engedéllyel épült.

Kijelentkezésünkkor a recepción megkérdeztem, hogy a vendégkönyvet elolvassa-e valaha valaki, vagy mondjam-e el inkább a hasfájásom. A hölgyek -ahogy mindig is- kedvesen, készségesen válaszolták, hogy persze, írjam, elolvassák, de ha gondom van, mondjam is a dolgot. Nos, kivonatosan, tehát nem konkrétumokba bocsátkozva elmondtam a dolgot, s a következő választ kaptam:
- De jó, hogy mondja! Még nem volt mozgássérült vendégünk, és kifejezetten örülünk a jelzésnek! Továbbadjuk az illetékesnek és kijavítjuk a hibákat!

Ez nagyon jólesett és az kifejezetten, hogy nem kekeckedésnek vették a dolgot, s most az imént, e-mail-ben meg is írtam a -részletesebben kifejtett- tapasztalataim ez ügyben. 
Möglássuk.
Hazafelé nagyon klappolt minden, így nem is volt 4 óra az üt, mint a villám, itthon is voltunk.



Még a buszmegállóból -mely nem 100 méterre volt a hoteltól...- ismét kísérletet tettem a Fellegvár lefotózására...


...illetve a Duna túlpartján nagymarosi látkép, ahol gyönyörűen sütött a nap.

Ja, tegnap a norminak is fárasztó gyalogtúra után -mivel bírtam megint a 10% agyamnak megfelelően pakolni s elindulni egy azaz 1 darab árva fájdalomcsillapító nélkül- a recepción kértem s kaptam is két szem Algoflexet. Életmentő volt, mert ugyan teljesen elnyomni nem tudta, de legalább a kisugárzó fájdalmat visszaűzte soron következő protézisra ácsingózó csípőmbe...

Szóval, ennyi volt. s azért írtam az elején, hogy tán befejezem a krónikát, mert a levél elment, melyben méltatás mellett az akadálymentesítésről kotyogok kicsit, s ha erre bármi válasz lesz, azt persze jegyzem majd.

Köszönöm, Zsuzska!
S nem kevésbé Ildike, mert ahogy mondtam, halovány fogalmam sincs, ha Ő nem, akkor ki jött volna el velem.




A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr88242838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

121219 2013.05.04. 21:22:20

Nem értem, miért hiszik a "szakemberek" hogy mindent tudnak? Nem kellene szégyellni megkérdezni valakit, aki használni fogja, vagy legalábbis potenciális vendég, mire kellene jobban odafigyelni???? Ezek nem nagy dolgok, de annál fontosabbak a biztonság és közérzet miatt. A lényeg azonban, hogy jól sikerült az út, Visegrád gyönyörű, habár már ezer éve láttam, de el tudom képzelni, hogy azóta csak szebb lett.

265594 2013.05.04. 23:51:08

Little! Köszönöm. :) Giresse! Egyrészt a közérzet miatt, másrészt s fontosabban is a biztonság okán, mert ezek nekünk valóban balesetveszélyt jelentenek, fontos ez. A MEOSZ egyik jelmondata, így szól: ami mindenkinek kényelmes, az nekünk elengedhetetlen. S ebben benne van minden, csak érteni kell. Jogos, miért nem kérdeznek meg egy tapasztalati szakértőt?! :) A buszon ezt sokáig boncolgattuk Ildikével, hogy megbízással járjuk majd az országot, mindenhol egy-egy éjszakát, pár napot eltöltünk s teszteljük a szállodákat s azok szolgáltatásait akadálymentesség szempontjából. Jó meló lenne! :) De viccet félretéve, a rehabilitációs mérnök ugyan mi a böszmeséget csinál, amikor ilyen tervet átvesz, majd az így kivitelezett helynek megadja szignójával hitelesítve az akadálymentes besorolást? Ez engem felháborít kicsinkát. És Esztergomban nőttem fel, de mondom, majd húsz éve jártam Visegrádon utoljára, sokszor busszal átmentem rajta, de csak a 11-es úton, tehát a Duna-parton, de onnan is látni sok mindent. Nagyon jót tett a lelkemnek, hogy most ott lehettem. :)
süti beállítások módosítása