Kivándorló Blues - ZENEMA

2013.06.13. 11:30

 

Mint az konstans, nekem KissTibi az KissTibi. Cirka '91 óta, amióta van_egyáltalán.... mármint Quimby_KissTibi van egyáltalán., merthogy én kvimbitlenül csak utólag -illetve közben- értesültem róla, hogy Ő egy reneszánsz ember, s nem korlátozódik a zenére, költészetre, hanem FEST IS.

Nekem a zene többet jelent, mint ... mint zene... hiszen el kell, hogy mondjon valamit, valami fontosat, valamit, amit/amiről nekem tudnom kell, amiről nekem (is) van véleményem, amivel egyet lehet érteni, amire figyelni kell, amin keresztül emlékképek villannak fel,... AMI FONTOS...
S akkor is így volt ez, mikor -boldog békeidők- még nem is sejtettem, hogy milyen emlékképek lesznek a tárban, melyek aztán néha viselhetetlen erővel törhetnek agyam helyére.... De vissza a fősodorhoz most...
Szóval az van, hogy érik az ötlet bennem, vagy már ki is teljesedett, hiszen én néha -ritkábban, mint szeretnék, de gyakrabban mint élemedett korom, s rokilustaságom szerint illő lenne- el-eljutok ide meg amoda., mint például voltam HOPPÁ!-zni, s voltam SZIGETELNI is már.
Mostan pedig leszen augusztus 6-án a QUIMBY CSODAORSZÁGBAN a Sziget 0. napján. S ettől nekem... szóval ettől nekem heveny mehetnékem támadt. Quimby? KissTibi? csodaország?? Sziget?
Quimby - Csaba
KissTibi - nyíltság, teljesség, fel-le, gesztusok, Zsolti
Csodaország - JOHNNY DEPP
Sziget - ....életZsoltiCsabaéletéletélet.... múlt felsejlő árnya...

Még gondolati szinten, szervezkedés tervezése fázisában tartok, mert ehhez ugye autós szállítás -szerény személyem, kerekesszékem-, ottani őrzés-védés -tuti fúró kukker, hogy toi-toi keresés és oda-vissza kísérgetés, földúton való toligálás, ami kerekesszékkel nem egyszerű, ugye- és hazaszállítás az elvárás, melyhez megfelelő embert találni, aki mondjuk hasonlóképpen értékeli KissTibi, Líviusz és a többiek teljesítményét és a hely szellemét, nos, ez egy derék feladat, valljuk be! De nem adom fel... nem szokásom... persze azt is bele kell kalkulálni, hogy mi van ha PROTETIZÁLNAK éppen akkor... de mint azt is tudjuk, Scarlett O'Hara a barátom, így erre majd holnap gondolok... (Mellesleg hacsak nem éppen aznap műtenek, tán kilóghatok... ez nem egy nagy kaland lesz... Tanár úr megnyugtatott, 4 centis vágás, másfél óra összesen, úgyhogy direkt jót tenne egy kis szigetelés, ugye?)
De e hosszú bevezető után kibököm mit is akarok most. S ez remek illusztráció arra, hogy miért is szeretem annyira KissTibit.




Úgy kell a kutyáknak a hús
ahogy a szívnek mélabús
dallamok közt táncoló
lélek párologtató
lidércekből szőtt elem
te szürkésbarna félelem
és én mint csíkos rab ruhád
néha gondolok még rád
de köszönöm hogy elmúlt ez a szerelem.

Ha bekacsintok hogy mi van
e koszos pornó moziban
látom a bambaság korát
rejszolni át az északát
rajzolni át az arcokat
az ondó szagú vakolat
alatt vas karmokat növeszt
és a fülembe súgja ezt
i am the best markolat.

Refr:
Ne szoríts meg engem
ne szoríts erősen ez fáj
inkább szoríts nekem
ha menni muszáj
hidd el én veled maradnék
szívesen széjjelszakadnék
ha lenne mér'
Magyarország!

Ki hercegnő volt egykoron
teríték lett a koncasztalon
vicsorgó élettelen hús
felzeng a woodoo-techno blues
matatnak sóvárgó kezek
az égbe nyúló terpeszek
mentén egy új világ jön el,
ahol már nincs számomra hely
ha nem leszek hát nem leszek.

Ne szoríts meg engem
ne szoríts erősen ez fáj
inkább szoríts nekem
ha menni muszáj
hidd el én veled maradnék
szívesen széjjelszakadnék
ha lenne mér'
Magyarország!


.....
S ezután kell még magyarázat?



/Kép ehunnan, e/

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr698242894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása