Sok-sok példát lehet hozni a fenti mondat alátámasztására, de most ismét a minket, az engem szorosabban érintő területről, a rokkantak életét befolyásoló kormányzati hozzáállásról kel beszélnem.

Jelen regnáló -52% szavazattal parlamenti 2/3-ot s azzal a demokrácia szabályait felrúgva,  teljhatalmat nyert- kormány e társadalmat szegmenseire bontotta, azokból egymással acsarkodó csoportokat kreált, külön-külön mindet bűnösnek kikiáltva, így az oszd meg és uralkodj technikáját remekül alkalmazva a felső 5%-nak juttatva a társadalmi javak nagy részét.
(ABNORMÁLIS ORSZÁG)
Sokszor írtam erről, egyik első ellenségcsoportja az elmebeteg királynak és bárkormányának a rokkantak csoportja volt, előbb csak szavakban, hangulatkeltésben, majd konkrét tettekkel is bizonyította felénk való viszonyát, s teszi ennek megfelelően a dolgokat nem lohadó hévvel, azóta is.
A kezdeti -tán első- majdhogynem finoman adagolt hír az volt, hogy a világ. de Európa viszonylatában is rengeteg -arányaiban indokolatlan számú- a rokkantnyugdíjat kapó, nyugdíjkorhatár alatti magyarok száma. Ezen változtatni mindannyiunk jól felfogott érdeke, hiszen a sok ingyenélő -s innentől már nyíltan csalónak neveztek bennünket- aki benn van a rendszerben, s még aki valóban rokkant is -ám, hangsúlyozták, aki rokkant sem munkaképtelen, csak kihasználja a rendszert-, tehát miattuk megy csődbe az ország. Innentől ellopta a rezsim a szabályoknak megfelelően kapott rokkantnyugdíjunkat s visszamenőleges törvénykezéssel azt egy nevenincs, szabályozatlan fogalommá: rokkant_ellátássá vagy rehabilitációs_ellátássá degradálta. De ez sem volt elég, ugyan, hiszen ez csak az előjáték volt, hiszen minden volt III. csoportos rokkantat kötelezett e gyáva és embertelen rezsim -élén az elmebeteg királlyal-, hogy akár végleges státuszú, akár még soros vizsgálatra váró is volt az ember, önként kérni legyen kénytelen (a paradoxon maga, ám ha nem kérte önként a delikvens, hogy ugyan bizonyítsa már tekintetes narancsbagázs s fizetett orvosszégyen bérencei, hogy valóban rokkant az illető) a felülvizsgálatot, melynek szabályait -láss csodát- az elvárt sok százezres létszámcsökkentéshez szabták. Vagyis, ami a korábbi munkaképesség változás értékelésében x%-ot ért, az e rendelet után már nem x-et, hanem y-t ér, s utóbbi biztos, hogy kisebb szám, mint előbbi.
Ám, még így sem jött be a királyi elvárás, s még így is bizony túl sokan maradtak a hivatalosan, már politikai górcsőn át nézve is átvizsgált rokkant státuszban. Ergo: át kellett írni az ellátások összegét is. Mivel amikor ellopták a nyugdíj_státuszt, azzal a mozdulattal ellopták a nyugdíjszerző éveket is, s azok alatt szerzett jövedelmet is, egy tollvonással lenullázva a számítások alapját, így kellett hasra ütéssel bökni egy számra, mely az ellátás nagyságát hívatott jelezni. Embertelen pénzről beszélünk.
Mint a munkanélküliek jövedelempótló ellátása, csak ebben benne van még az is, aki nem tud dolgozni, annak esélye sincs, még arra sem, hoyg mondjuk fű alatt, feketén dolgozzon, s még az is, hogy a rokkantnak az esetek túlnyomó többségében járulékos betegségei is vannak s a havi gyógyszerköltsége igen magas.
De rendben, nem sorolom tovább, kanyarodjak már vissza eredeti mondandómhoz -ám ezek kellettek a jelen mese megértéséhez-, ami éppen ezen a ponton kapcsolódik igazán.
Hiszen a szlogen az volt, hogy a rokkantnak is sokkal jobb, ha dolgozik s nem ingyenélő, s hasznos tagja a népgazdaságnak társadalomnak, s pláne akkor nem a rendes, dolgos igazmagyarnak kell eltartania a csalót.
Nomármost. Ehhez csak csendesen annyit mondanék... és nem, nem azt mondom, ami valóban eszembe jut s van benne tápcsatorna s méhek-virágok satöbbi, hanem azt, hogy szíveim, amíg az akadálymentesítés olyan, amilyen s amíg annak határidejét az elmebeteg minielnök eltörölte, addig pofa alap ez ügyben is, mert távmunka mint olyan nincs, eljutni meg a munkavégzés helyére pedig sok esetben képtelenség... de a kormányzati propaganda akkor is az, hogy vissza kell vezetni a megváltozott munkaképességűeket a munka világába, mert ez nekik is és nekünk is -mondák ezek, mintha két faj lennénk...- jó.

Ehhez képest ezt olvasom:
ORBÁNÉK CSÚNYÁN KISZÚRTAK EGY VAK KÖZSZOLGÁVAL
...

NAVRACSICSÉK: EMBERTELENSÉGBŐL JELES
...
Kérdezem én, ha a saját fészkükbe szarnak, ha a saját keblükön melengetett dísz-rokkantat -s hangsúlyozom, az emberrel együtt érzek és kicsit sem hibáztatom semmivel, jogász, a munkáját végezte s mellesleg vak is, hitt e gyilkos rezsimnek legfeljebb, de ez nem bűn, a bűn az amit ezek tesznek- is képesek így kicsinálni, akkor mi, akik nettó rokkantak vagyunk s netán még dolgozni sem tudunk, szóval akkor mi mégis mire számítsunk?





Pontosítanék, jelen Magyarországán, a lelki vakok törvényeket hoznak s betartatják azokat.

/INNEN, E/

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr528242928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

321058 2013.08.04. 15:12:29

Sokszor gondolok rátok, a ti roppant erőtökre. Lehet, hogy egyszer ti fogtok állni a felhős ég alatt . a Kossuth/Akármely téren, sok sok ezerrel, tolószékeitek mögött a családtagok és talán Európa felfigyel. Közétek nem lehet lőni, titeket nem lehet elhurcolni, ti félelmetesen tudtok kiálltani és néma hangotok egy világ hallja.

265594 2013.08.04. 15:40:58

Sok ezren nem megyünk ki. Nem tudunk. De nem egyszer álltunk -ültünk- kinn, tavaly egy hétig éhségsztrájkoltunk, íme: http://talema.nolblog.hu/tags/t%C3%BCntet%C3%A9s/ Európa felfigyel? Még mindig reménykedünk. Nem, nem lehet közénk lőni, ez tény, De el lehet vonni minden, az élethez nélkülözhetetlen dolgot: jövedelem, gyógyszer, ellátás... ki lehet éheztetni minket például. Most ez megy. Köszönöm szavaid.

13118 2013.08.04. 15:42:37

nem akarlak elkeseríteni (másokat se), de mindegyik kormány hazudott és hazudni fog a következő kormány is. kénytelenek hazudni. amennyi pénz kellene a szociális háló, a közegészségügy, a közoktatás működtetéséhez, ezt a pénzmennyiséget a magyar gazdaság évtizedek óta nem képes kitermelni. nem tudta kitermelni már a Kádár-korszak utolsó évtizedében sem. és nem fogja tudni kitermelni akkor se, ha 2014-től a Fidesz-kormány helyébe egy másik fölállású kormányzat lép.

265594 2013.08.04. 15:58:56

Vagyis azt mondod jól van, hogy elvesznek a szoiciális hálóból. Hogy jól van, hogy gyakorlatilag lebontják a szociális hálót s az onnan elvett pénzből a felső 5%-ot tömik? Ez szerinted így rendben van? Az egykulcsos SzJA rendben van? A minimálbér megadóztatása rendben van? A 22.800 HUF rokkant-ellátásnak rendben van? A 15 perces telefonos segítségnyújtás kormányzati szinten/670.000 HUF rendben van? A 3.400.000.000 HUF a király leveleiért rendben van? Szóval, minden kormány így csinálja? A szegényektől, rászorultaktól elvon s a csókosoknak ad? Igen?

321058 2013.08.04. 16:15:02

Lehet a dolgon változtatni. 9 hónap van hátra a választásokig. Gyurcsány bohóc? Hahaha! Bajnai bubi? Hahaha! Mesterházy Hahahahah! Na de ? Gondolkozzatok.

265594 2013.08.04. 16:20:49

[emili](#1647373) Javaslatod is van, vagy csak végtelen eszed s humorod csillogtatod? Én boldogan tanulok nálam okosabbtól -s az gyakorlatilag az emberiség túlnyomó része, tekintve az agyam 10%-os élő s használható részét-, úgyhogy várom a javaslataid! Vagy félreértettelek s mégis az orbán-rezsim szekértolója vagy?

13118 2013.08.04. 16:22:11

talema. a legnagyobb bajod, hogy olyat akarsz a "számba" adni, amit nem mondtam. ha nem voltam érthető: amióta legelőször vett föl Magyarország IMF hitelt (1982-ben csatlakoztunk az IMF-hez és a Világbankhoz), azóta nem képes a gazdaság kitermelni a szociális háló, a közegészségügy, a közoktatás működtetéséhez szükséges pénzmennyiséget. na most 1982-től kenik a szart és hazudoznak össze-vissza. a Fidesz-kormány úgy döntött, hogy ebben a helyzetben a közép osztályt és a fölötte lévőket segíti azt remélve, hogy lesznek új munkahelyek (vagyis beruházás) és növekszik a fogyasztás is. számításuk nem jött be, pofára estek. és már 4,3 millió ember él a létminimum alatt. http://valami.nolblog.hu/archives/2013/08/01/Kolduscipo/ miből következtettél arra, hogy egyetértek a Fidesz kormány politikájával? hol írtam/írom, hogy jól van, ha elvesznek a szociális hálóból?

265594 2013.08.04. 16:25:59

Abból, hogy azt mondod most is a középosztály s az afölött lévők támogatása -az az alatt lévők elnyomásával- munkahelyteremtő környezetet eredményez. Ez szívem, cirka egy év alatt bebizonyosodott, hogy hazugság, vagy jobb esetben elbaszott tévhit. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy azt mondtad, sosem lesz jobb. Ez nettó hazugság. Ugyanis az arányos adó (szja) és az arányos teherelosztás máris élhetőbbé teszi a dolgokat. Ha ezzel vitatkozol, akkor veled van a nagyobb baj. :)

13118 2013.08.04. 16:27:42

azt viszont előre leírom: a helyzet lesz még rosszabb is. ezt a magyar gazdaság hosszútávú bénaságára alapozom. (30 éve béna, de lesz még további 30 évig)

321058 2013.08.04. 16:35:07

Meg kell, hogy mondjam van javaslatom. Ha figyeltél, akkor ki tudod találni. Tavasszal írtam egy posztot, a mottoja volt egy dal. Fel ******* proletárok , ................................................................................... Csillagosok ....... Megyőződésem, hogy csak a szociális forradalom hoz megoldást.

13118 2013.08.04. 16:35:56

8. talema : írd már le konkrét számmal, mennyi lenne a plusz adóbevétel a progresszív adókulcsokkal? az csak és kizárólag személyi jövadó. a nagy suskák a vállalkozásokra kivetett adókból folyik be. a szja bevétel meg se kottyant az államkasszának, hogy eltörölték a minimáljövedelmek adómentességét. eltűnt az einstandolt magánpénztári vagyon is.

265594 2013.08.04. 16:39:29

[Hmmmm](#1647383) Akkor, szelekció?

265594 2013.08.04. 16:41:02

[emili](#1647390) Bocs, nem figyeltem, megismételnéd nyilván hatalmas szellemi értéket képviselő posztod erre utaló részletét, melyet én balga, nem olvastam? Szociális forradalom? Egy füst alatt fejtsd ki ezt is jobban nekem, pls!

265594 2013.08.04. 16:43:20

[Hmmmm](#1647391) Olvastam cikkeket, adatokkal, keress rá ahol mérlegen van a kiesett összeg. Az SzJA egysávossá tétele hatalmas kiesést hozott, s egyre nagyobb a kivitt jövedelmek mértéke is, mely már nem személyhez, hanem vállalkozáshoz köthető. De nem a kérdéseimre válaszoltál. Szóval?

13118 2013.08.04. 16:50:34

12. talema két út lehetséges: további és folyamatos hitelfelvétel az IMF-től és a Világbanktól, vagy a közkiadások nagyságának az ország gazdasági teljesítőképességéhez való igazítása. na ez az utóbbi az életbevágó. (és sok hülye kizavarná a külföldi vállalkozásokat az országból) megjegyzem, hogy most is vesz föl kölcsönt nyakra-főre a kormány, csak állampapírok formájában, amik szintén határidőzöttek és szintén kamatot kell utánuk fizetni.

321058 2013.08.04. 17:04:22

talema, csak egy kis névjegyféleség: http://shakespeare.nolblog.hu/archives/2012/04/04/Gyava_lennek/ Valójában azonban a rólam alkotott vélemények, csak "végtelen eszemre és humoromra" támaszkodom. DDD

13118 2013.08.04. 17:14:00

hm. úgy tűnik, tovább faragnak a kiadásokból. ez azt jelenti, hogy a gazdaság változatlanul szarban van, és az állampapír eladásokból se folyik be elég pénz: http://nol.hu/20130803-_ha_egyedul_elnek__ehen_halnek?ref=sso

321058 2013.08.04. 17:18:37

kezdettől fogva figyeltem öl az írásaidra és értékelem a tevékenységeteket. Alig hiszem, hogy ebből az összegből még le lehetne faragni. . Miért nem léptek föl nemzetközi szinten? Kellene egy párt, mi? akik kiállnak mellettetek is ! Miért nem kerestek szövetségest? Talán lennének, vagy nem?

265594 2013.08.04. 17:28:04

[Hmmmm](#1647402) Na végre. Közeledsz!

265594 2013.08.04. 17:29:37

[emili](#1647413) Köszönöm, de mit is kellene értenem ebből?

265594 2013.08.04. 17:32:48

[Hmmmm](#1647428) Naná, ráadásul a piaci kamatozású hitel törlesztői -mert nem effektíve eladás azért az- csengenek, tőled is, meg tőlem is, meg mindenkitől.

265594 2013.08.04. 17:36:46

[emili](#1647429) Milyen összegből lehet lefaragni? És igen, kerestem "szövetségest". Szolidaritás, megalakítottuk a SzoliFÉT-et. (Szolidaritás Fogyatékossággal Élők Tagozata). Nem mellettünk kell kiállnia valakinek, nem erről van szó. Az kell, de az elengedhetetlen, hogy a gazdaság talpra álljon és a szociális biztonság újra felépüljön. Mi csak egy szegmens vagyunk a sok közül. Amúgy meg, olyan nincs, hogy ti meg mi...egy haza polgárai vagyunk, különböző lehetőségekkel és prioritásokkal.

265594 2013.08.04. 17:37:26

22. Ja, akkor azt értem. :)

13118 2013.08.04. 17:43:39

19. talema : szerintem kezdesz megérteni.

265594 2013.08.04. 17:55:27

Mindegy melyikőnk a másikat, de egyre közelebb gondolkodunk.

265594 2013.08.04. 18:09:39

Ja, egy kiegészítés: "Miért érdemes megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatni?" http://www.csmkh.hu/hirek/item/938-mi%C3%A9rt-%C3%A9rdemes-megv%C3%A1ltozott-munkak%C3%A9pess%C3%A9g%C5%B1eket-foglalkoztatni

294994 2013.08.04. 23:25:52

Lássuk be, velünk, a sokszorosan becsapottakkal van az alapvető baj. Mint a jelen blogírója IS -annyi, folyamatosan becsapottakkal egyetemben - némán tűrjük ( sokan még asszisztálnak IS, a saját érdekük sorozatos megkárosítása mellett ) a vagyonunk - az ország vagyonának - egy kis csoporthoz való ' átcsoportosítását ' ! Panaszkodunk, de a nyilvánvaló rablásokat - cinikusan még nem IS leplezik a rablást, saját vagyonuk megsokszorozódását -, a kifosztásunkat minden állampolgári jogainkból némán tűrjük. Magunkba kellene mélyebben néznünk, hogy mi végre vagyunk ennyire megengedőek, hogy tűrjük kifosztásunk, minden értelemben ?! A despotákat, minden értelmes nép oda száműzte, ahová valók, csak mi vagyunk ilyen szamarak ?

265594 2013.08.05. 01:31:58

28. oldalborda 2013. 08. 04. 23:25 Mint a jelen blog írója IS? Én IS tűröm? Vagyis mert te nem teszel semmit, azért biztos vagy benne, hogy más sem? Vagy te teszel, de gondolod, rajtad kívül senki más nem tesz? Mert te IS rájuk szavaztál, ezért biztos vagy benne, hogy jelen blog írója IS? Van ötleted a hathatós tettre? Amivel el lehet zavarni e kormányt?

301098 2013.08.05. 05:36:45

http://www.youtube.com/watch?v=gY09ATMtR3o

301098 2013.08.05. 05:40:16

http://www.youtube.com/watch?v=Oo74WKguDzk

265594 2013.08.05. 06:42:57

[nyúlürege](#1647878) A selejt a fogyatékossággal élők túlszámolt csoportja lenne? Ha mi leszünk az oka, hogy az elmebeteg király nadrágja leesik s ettől pofára esik, ám legyen. Vállaljuk, nem túlélők, nem erősek, nem sokat edzettek, nem acélosak... hanem selejtek leszünk. S talán akkor nem lesz folyamatos a kiirtásunkra tett kísérlet. Mert most ez megy. Csak ez a barom -s sleppje- azt az egy nüansznyi apróságot nem veszi tudomásul, hogy ez nem egy homogén, stabil összetételű csoport, hanem egy nagyon is heterogén, folyamatosan változó s mindig újratermelődő réteg, s bárki -értsd ahogy mondom BÁRKI- lehet tagja ennek. Latabár aranyos. Ripacs a javából, de nekem a vasárnap délutánokat juttatja eszembe, mikor én ültem gyerekként a cserépkályha padkájára kucorogva, Anyu vasalt s olyan nyugi-békesség volt. :)

265594 2013.08.05. 06:43:21

[nyúlürege](#1647879) Ez nagyon király! :D

321049 2013.08.05. 07:47:51

Kissé bosszant a butaság, akkor meg főleg, ha gőggel párosul. Orbánék a hatályos választási törvény szerint kaptak annyi szavazatot és érték el azt az eredményt, hogy kétharmad ülhet a parlamentben! Nem tetszik? Bizony még a szocik hozták ezt a rendelkezést, lehet őket számon kérni! Ami a rokkantakat illeti, Európában nálunk a legmagasabb a számuk. Ilyen betegek lennénk, vagy a szociális hálót nyújtották ilyen szélesre? Inkább az utóbbi és most visszaterelgetik a munkaképeseket a piacra. Nem tetszik? Tessék sírni, kerekes székes tüntetést tartani a csalók és az álrokkantak miatt, mert tudtommal a valóban sérültek esetében nem történt megvonás. (mindig vannak extrém esetek, így ne tessék jönni Kovács Tibor esetével, csak, ha tömegesen vannak) Nem a politika, hanem az orvosok vizsgálták felül az eseteket. Na akkor lássuk már azokat a könnyeket a tények fényében és nem is olyan keserűek akkor. Persze a jelenlegi hatalom ellen így lehet hatékonyan nyavíkolni! Nekem ez a megnyilvánulás álságos és önsajnáltatóan hazug és koncepciózusan hangulatkeltő, a butaságra épít. Talán egy olyan kört, amiben te is vagy (szellemileg), ezzel meg lehet vezetni, de mondom én, ez nulla és az érvrendszered szánalmasan kevés!

301098 2013.08.05. 08:50:38

Felhívnám figyelmedet, hogy a „conspirare” szó együttlélegzést jelent. S valóban, sajnos, együtt kell lélegezni mindazokkal, akik e bolygón laknak (talán ezért gondoltak „egyesek” – ne mondd, hogy ez nem valóság – egy kis ritkításra?) Az egyik kedvenc könyvemből való az alábbi idézet. Mi is lehetne más a könyv címe, mint Összeesküvések, összeesküvés-elméletek és szeptember 11. titkai (Ez sem igaz?) A szerző Matthias Bröckers. „A post-, neo- vagy ultradarwinizmusnak is nevezhető evolúciós biológiában jelenleg uralkodó tanok szerint az RNS és a DNS tevékenysége voltaképpen mindössze egy másolási folyamat, amely nem rejteget titkokat, és összeesküvés-elméletek feltételezésére végképp nem ad okot. Az evolúciós gyár, amely a bolygónkon megtalálható életet előállítja, a fenti szemléletmód szerint nem más, mint egy gigantikus másolóközpont, amely egy vak órás vezetése alatt gépiesen másolatokat készít. Fejlesztési osztály nincs, és a neodarwinizmus ennek a másológyárnak a hátsó udvarába száműzi azt a titkot, hogy milyen módon keletkezhettek egysejtű baktériumokból egyszerű másolás útján hárommilliárd évvel később olyan összetett élőlények, mint Louis Pasteur vagy Robert Koch. Ezen a hátsó udvaron tárolják a selejtet, a hibás másolatokat, a „mutációkat”. De ha a piaci körülmények – azaz a környezet állapota – megváltoznak, akkor egyszerre csak a selejt bizonyul a legkelendőbbnek, és elkezdik a sorozatgyártását.”

265594 2013.08.05. 11:03:29

[Tarszil](#1647951) "Orbánék a hatályos választási törvény szerint kaptak annyi szavazatot és érték el azt az eredményt, hogy kétharmad ülhet a parlamentben! Nem tetszik? Bizony még a szocik hozták ezt a rendelkezést, lehet őket számon kérni! Ami a rokkantakat illeti," A hatályos választási szabályokat 2/3os t9rvénnyel szabáylozták anno, melyet a szocik IS megszavaztak. S a néhai Horn-kormány el is érte a 2/3ot a parlamentben, ám nem szabta saját formájára a rendszert, nem írta át a demokrácia szabályait s nem tette renduralommá, viselhetetlen mély árkokkal teli szétszabdalt társadalommá a hazánkat. "Ami a rokkantakat illeti, Európában nálunk a legmagasabb a számuk" Ez nettó hazugság. Egyes statisztikák szerint lehet, ám neked sem lehetetlen nyomon követni annak valótlan voltát, hiszen a rezsim beleszámolja a rokkantak közé a már öregségi nyugdíjkorhatárt elért sokakat is. A '90-es évek elején valóban volt egy hullám, mikor a munkanélküliség elől a rokkant státuszba tették a nem kellő s "szabályoknak megfelelő" embereket. De azok sem voltak csalók, ugyanis a rendszer volt ilyen, egyrészt, másrészt pedig, mint mondtam, ők már réges-rég betöltötték a nyugdíjkorhatárt, de elmebeteg királyod a látvány s az ilyen megvezethető szerencsétlenek miatt, még mindig ide számolja őket. "Tessék sírni, kerekes székes tüntetést tartani a csalók és az álrokkantak miatt, mert tudtommal a valóban sérültek esetében nem történt megvonás. (mindig vannak extrém esetek, így ne tessék jönni Kovács Tibor esetével, csak, ha tömegesen vannak)" Tömegesen vannak. Soroljam a neveket? Ugyanis a szabályokat írták az elvárt számokhoz, melyek kiadják az elvárt, rendszeren megspórolt összeget eredményező kizárást. "Nem a politika, hanem az orvosok vizsgálták felül az eseteket." De. babám. a politika. Meg sem nézik azok a hóhérok sokszor a papírhalmot, amit visz a rokkant, csak a kort nézik, a lakhelyet s a látványt. Majd ítélnek, mert KVÓTA van. Én buta vagyok, ebben egyetértünk. S abban is, hogy te meg egy észlény vagy, és bizony ezzel kimerítetted az emberhez való közöd. Köszönöm értelmes szavaid, remélem, többet nem pazarolsz rám egy betűt sem.

265594 2013.08.05. 11:06:47

[nyúlürege](#1648001) Még mindig kérdem, a selejt mi vagyunk?

321049 2013.08.05. 11:25:05

Talema! Dehogy fogok én vitatkozni veled, mert értelmét nem látom! Az pedig, hogy a témában véleményem van, azt leírom és ezért a mondatodért : "Én buta vagyok, ebben egyetértünk. S abban is, hogy te meg egy észlény vagy, és bizony ezzel kimerítetted az emberhez való közöd." csak szánni tudlak! Nem tudsz szegénykém a beszélgetés, érvelés és a személyeskedés között határt húzni! Na ez a rokkantság, csak szellemi! :-)

321058 2013.08.05. 12:15:08

talemát én a kezdetektől fogva olvastam. Akkor jobb volt, tárgyilagosabb és egyértelműbb. Mára úgy tűnik, kissé a szétszórt, vert hadra hasonlít. Kötözködik, érvelés helyett.

265594 2013.08.05. 12:17:01

[Tarszil](#1648121) Van fogalmad az én rokkantságomról? És ki személyeskedik? :) Mellesleg nem a fővonalról szóltál, ami a jelen példázata a kormány hazugságának. A vak közszolga kicsinálása vs rokkantfoglalkoztatás. Erről mi a véleményed, ha már csak idejöttél... szóval? Erre mit mondasz? Ez mennyiben jó pont a királyodnak? Ja, és a Horn-kormány nem érv? :) Például... Vagy a hazug számok, nem érv? :)

265594 2013.08.05. 12:20:41

[emili](#1648147) Nocsak, nocsak!!! :D Válaszoltál a konkrét kérdésemre? Ja, az nem számít, igaz?! :D Na fuss neki újra! Kit is javasolsz az orbán-kormány helyett, ha a felsoroltakra csak gúnyos megjegyzésed van? Mellesleg a kezdetektől? 2004-től?

321049 2013.08.05. 12:46:29

Talema! Horn nem élt a teljhatalmával. Most ezt fogjam fel úgy, mint érdemet? Bizony, nem fogom! A számokról csak annyit, akik a pannon puma ugrándozásával és statisztikával csaptak be, netán erkölcsösebbek voltak? Ejnye! Hány mércével mérsz? A vak közszolgáról nem olvastam, de ha ez itt jelent meg, vagy a Népszavába, akkor csak hazugság lehet! Tudod, ez a jó liberális újság a tények kedvéért nem ront el egy jó történetet! Tudomásul kell venni, hogy a társadalom egy léghajó! Mikor szökik a gáz és csökkenteni kell a súlyt, nem a gázpalackot dobják ki, hanem a ballasztot! Ha ennyi pénz van a rokkantakra, akkor ennyit fognak kapni! Lehet itt szörnyűlködni, de a kiadásokat a bevételekhez kell igazítani! Segélyt se adnék egy fillért se. Lenne munkabér és nyugdíj! Na erre varrj gombot kollegina! :-)

321058 2013.08.05. 13:02:01

talema, én a te stílusodban nem vitázom.

265594 2013.08.05. 13:36:58

[emili](#1648180) Ám, amint látom a te stílusodban meg egyszerűen nem válaszolsz. Pedig szimplán csak kérdeztem, mert te gúnyolódtál s az érdekelt, hogy van-e konstruktív javaslatod, vagy csak epéd...

265594 2013.08.05. 13:46:13

[Tarszil](#1648169) Maradj következetes, te mondtad megtehette, mert a hatlom ilyen, erre mondtam, hogy HOrn nemélt ezzel pedig ugyanaz a hatalom állt mögötte. :) A linkek benn vannak a posztban is http://eszakonline.hu/itthon/65-ez-toertent/13425-navracsis-embertelensegbl-jeles http://www.hirekma.hu/hir/1302089/orbanek-csunyan-kiszurtak-egy-vak-kozszolgaval.html De ha rákeresel az úr nevére cirka egy tucat cikket kapsz. Ha érdekel, ha nem, akkor hagyd a narancs szemellenződ a helyén! :) Vagyis vikid idióta gazdaságpolitikája illetve annak eredménye s az abból lecsapódó aránytalan támogatási rendszer mögött ez van. Értem. Oké, ezt mondtam Csillag Ádámnak is, mikor egy tüntetésen kérdezett, hogy ez rendben van, de akkor ne játsszuk azt, hoyg demokrácia van, akkor ne dobálózzunk olyan fogalmakkal, hogy igazság, hogy arányos teherviselés, hanem akkor mondjuk ki: diktatúra van. De nem, ehhez gyáva szar ez a minielnök, mert akkor úgy kitesznek minket az EU-ból, mint macskát szarni, s akkor mi a takony lesz az ide beáramló iszonyat eu-s pénzek nélkül? Marad a tönkretett magyar gazdaság és a piaci kamatozással felvett hitelek. Éljen vikid! Segélyt? A rokkantaknak nyugdíj jár, mely nem egyenlő az időskori nyugdíj mértékével, de ledolgozott évek alapján, vagyis járulékfizetéssel megvásárolt jogosultság. Nehéz felfogni, tudom. :)

321049 2013.08.05. 14:02:54

Talema! Talán vegyük már figyelembe az akkori közállapotokat is. Hornnak nem kellett ilyen drasztikus lépést tennie, mert a gazdaság jobb helyzetben volt, valamint eszébe se jutott, hogy veszíthet. Ez így már nem érdem, hanem egy logikus döntés! Oké! Kibaltáztak a vak közszolgával. És mikor nem történik ilyesmi? Arányos teherviselés. Na ez szép. Bokros szerint azok voltak a gazdagok, már akiktől elvették a családi pótlékot, akik a minimál bér fölött kerestek pár ezerrel. Az ő pénzüket pedig megkapták a megélhetésért szülők! Hát ez tényleg arányos! Így kell támogatni a pofátlan munkakerülést! Demokrácia: talán nem engednek szabadon szavazni? Ha nem, akkor itt diktatúra van. Tessék, hozd a példát! Eu: Bizony több volt a védővámunk, amiről le kellett mondani, mint az EU-s támogatás. Nem sírok miattuk, mert egy kón-bandita féle szar banda csak! Libárális műhányás az egész! Segély: talán ha a lila köd mögül kikandikálnál és tényleg elolvasnád amit írtam rájönnél, azt állítottam, csak fizetést és NYUGDÍJAT adnék! Eszembe nem jutott a rokkantakat megrövidíteni! Végül pedig örömömre szolgálna, ha a pikírt pimaszkodás és fölényes gúnyolódás helyett azt a 10%-ot gondolkodásra fognád! Rá fogsz jönni, hogy kitárul a világ! :-)

265594 2013.08.05. 14:27:29

47. Tarszil 2013. 08. 05. 14:02 A rokkantak nyugdíját, mely egy élő társadalmi szerződés szerint évtizedeken át működő szabályozásként élt, tavaly január elsejével az elmebeteg királyod szabályozatlan, nevenincs levegőben lógó valamivé, egy segélyszerű juttatássá -rehabilitáció- illetve rokkant ellátás- változtatta. Tehát fijam, segélyt kapnak a rokkantak ma, Magyarországon. Azt pedig nem mondtad, hogy áthágva királyod döntését visszaállítanád a nyugdíjazás rendjét. Vagyis elmebeteg királyod retteg a vesztéstől? Jogosan. Az arányos teherviselésről Bokros jut eszedbe? Én név nélkül említem, mint célt. De te tudod, mid hova van becsípődve... A cigányokat is utálod, remélem, meg a nyomorékokat, meg a pirézeket, meg a sárganacisokat... különben még kiraknak a jobbikból, aztán csak leshetsz mert egyedül olyan kis elesett vagy... De rendben, nem ezt mondom. Azt mondom, javasolj valamit, akármit ami élhető út, itt, nekünk, 10milliónknak, Európa közepén nem az EU részeként! Nagyon figyelek!

265594 2013.08.05. 14:33:20

Ja, és mikor a propagandával ellentétben a kormány maga teszi ezt egy megváltozott munkaképességű közszolgával arra te csak annyit mondasz ballaszt? :D Ájvé...

321049 2013.08.05. 16:19:25

Talema! Miért zavar az, hogy a rokkant nyugdíjat most járadéknak nevezik? Ugyan azt a pénzt jelenti! Amúgy mutass már rá kérlek, hol írtam én a cigányokról! Szóba se hoztam őket. Erre te már harsogod is, hogy én útálom őket! Kávézaccból jósolsz, vagy csirkebélből ó nagy bölcs? :-) Orbán, véleményem szerint nem retteg! Nincs ellenfele, ennyi a történet! Az EU-val pusztán annyi a bajom, hogy mikor a franciák hazazsuppolták a román cigányokat, csönd volt. Miikor az olaszok ledózerolták az illegális putrikat, csönd volt. Itthon semmit nem tettünk a cigányok ellen, sőt a kormány egy valag pénzt költ a felzárkóztatásukra, mégis mi vagyunk a rasszisták. Na az ilyen EU vagy a levesbe menjen, vagy a hőbörgőitől szabaduljon meg! Igen is, lehet és kell is nemzeti öntudatunknak lenni és mi döntsük el, kiket akarunk beengedni magunkhoz! Persze, ezt liberális aggyal nehéz fogni, de említettem már a gondolkodást. Igazán kipróbálhatnád már, ideje lenne! :-)

294994 2013.08.05. 16:34:05

29. talema (szerkesztő) 2013. 08. 05. 1:31 Ha egyszerű választ akarsz, igen - én mindegyik értelmes tüntetésen részt vettem, de ez nem a lényeg -, de ehhez mindenki ( széles, egymással IS szolidáris ) összefogása kellene ! Ennek hiánya az amiért a 'szelektálás' ( talán érted ) ennyire 'bejön' a regnálóknak ! Mindig egy kis szeletét köpik szembe a honpolgároknak ( van, hogy - tudatlanság - nagyobbat IS ), ahol a szolidaritás nem jelenik meg, sőt ! Na, ezen kellene változtatni, még össze nem dől a nemzet !

265594 2013.08.05. 16:53:08

50. Tarszil 2013. 08. 05. 16:19 Miért zavar? (Most én mondhatnám, hogy gondolkozz, de nem mondom...:), Azért, mert a nyugdíj egy társadalmi szerződésen alapuló, pontosan meghatározott, védett jövedelkemtípus. Míg az "ellátás" -nem, nem járadék, az egy másik forma, s az nem nyugdíj helyett van- egy levegőben lógó, szabályozatlan, a költségvetés állapotától függő, egy tollvonással csökkenthető, elvonható valami, ami sem a ledolgozott évektől, sem az állapottól sem a munkával szerzett jövedelem mértékétől nem függ. Mellesleg ezzel, ellopták az akár évtizedekig fizetett nyugdíjjárulékot is, mert aki bekerül ebbe a körbe az időskori nyugdíjas nem lesz. De fura, pedig csak találgattam, ám mégis nettó cigánygyűlölő vagy? Meglep... Arra nem válaszoltál -arra sem-, hogy milyen képet mutat a fogyatékosügyi foglalkoztatáspolitikáról, ha a minisztérium vak jogászával ezt megtették. Szóval? 51. oldalborda 2013. 08. 05. 16:34 Értelmes tüntetés? Mi alapján szelektálsz? Az Együtt2014 nem megfelelő neked?

301098 2013.08.05. 17:36:28

Talema 38-ra:minket gondolnak annak. Aztán, ahogy Bröckers is írja, egyszer csak hipp-hopp megváltoznak a feltételek, amikhez mi jobban tudunk alkalmazkodni, és akkor nekik jön a szívás.

294994 2013.08.05. 17:41:25

Talema, ne kekeckedj ! Az értelmes tüntetést annak célja határozza meg, az önös érdek nem ilyen például. Nem tudom miért emeled ki a citált tüntetést, ami azért inkább csak egy demonstráció volt mindegyik esetben ! És miért ne lehettem volna ott ? Manapság azért már változott velük szemben a véleményem, pont megnyilvánulásaik miatt !

265594 2013.08.05. 18:02:44

53. nyúlürege 2013. 08. 05. 17:36 Még mindig nem értem. Minket? Magyarokat? Vagy minket, rokkantakat? Nem mindegy. A folytatás jogos, elméletben persze, de gyakorlatilag egy selejtnek kikiáltott s kiszelektált csoport egyedeinek akik rámennek erre ez nem vigasz. 54. oldalborda 2013. 08. 05. 17:41 Most melyik demóról beszélsz? A Hőség teréről? Ott voltál velünk? Egy hétig? Kerekesszékkel, mankóval? Nyilván nem, mert ez önös érdek. Igaz?

301098 2013.08.05. 19:02:47

Tetszés szerint behelyettesíthető. Valóban nem vigasztaló, ezt én is tapasztalom a saját bőrömön. Viszont van számomra egy hatalmas rejtély. Épp most írtam meg máshol. Platón Timaiosz, a feledésről: (Ezt egy öreg egyiptomi pap mondja Platónnak és társainak) "S ami szép, nagy vagy bármi tekintetben érdekes csak történt akár nálatok, akár itt, akár más vidéken, amiről csak hallottunk – mindaz régtől fogva itt van templomainkban (én: egy egyiptomi pap mondja ezt) felírva és megőrizve. Nálatok és a többi népnél ellenben mindannyiszor, ahányszor el vagytok már látva írással és minden egyébbel, amit a városi élet megkövetel, a megszokott időközökben, mint valami betegség, rátok zúdul az égi özön, és az írástudatlanokat és műveletleneket hagyja meg közületek, úgyhogy újból ifjúvá lesztek, nem tudva semmit sem az itteni, sem az otthoni dolgokról, hogy mi minden történt a régi időkben." Mi lehet az az égi özön, ami szabályos időközökben zúdul az emberiségre, és csodálatos módon csak az írástudólat és művelteket pusztítja el????????????????

265594 2013.08.05. 19:38:27

Ólommérgezés? Bocs... Ötleted?

301098 2013.08.05. 21:35:29

Tőlem kérded? Mert nekem nincs.

301098 2013.08.05. 22:22:36

Hacsak nem nyomulnak át a féregjáratokon keresztül az emberiségre irigykedő idegenek...

265594 2013.08.05. 22:45:55

Ez lehet a kulcs!! :D

321049 2013.08.06. 07:46:52

Talema! Na ha te akkor én is találgatok, miután cigánygyűlölőnek kiáltottál ki (javaslom, ne kezdj ki olyanokkal, akikkel szellemileg nem bírsz le). Szerintem homofób, rasszista és antiszemita vagy! Nem tudom, ilyen sötét, sérült lélekkel miképpen tudsz együtt élni? Neked nem a tested sérült meg, hanem a lelked! Nem gondoltál rá, hogy szakember segítségét kérjed? A butaságot nem tudják gyógyítani, de a gyűlöletet igen! Próbáld meg, kérlek, mert segítségre van szükséged! :-) Csak remélem, hogy nincs gyermeked, akinek ezt a sötétséget átadd!

265594 2013.08.06. 10:23:55

Terszil! "Szerintem homofób, rasszista és antiszemita vagy! " Korrekt. Valóban ezt gondolom rólad, mert erről írsz itt. Te valóban találgatsz, és vagdalkozol, hiszen épp az ellenkezőjét alátámasztóak a szavaim. De sebaj, ha neked ennyi kell az örömhöz, csak rajta! Abban is tévedsz, hogy gyűlölet van bennem. Egy szikrányi sincs. Tudatosan leállt bennem az ilyen irányú érzés, aki olyasféleképpen gondolkodik, ami ellenkezik az emberiességgel, abban keresem, hogy hátha lehet még ember, s míg ezt látom, elmondom a véleményem neki, utána, amennyiben elér egy bizonyos szintet, onnantól leírom. Nem pazarlom az energiám gyűlöletre, utálatra. Te elérted most ezt a pontot, tehát leírtalak, ugyanis kevés szabályom van amit ne lehet áthágni, de neked sikerült. Grat! :)

321049 2013.08.06. 10:38:54

Talema! Ne kezdj el örömtüzet gyújtani, mert nekem sem vagy szimpatikus, pusztán próbáltam emberi hangot megütni egy zsigeri gyűlölködővel! Bizony te az vagy, bár titkolod, de átüt az érzés minden szavadon! Véletlenül sem vagdalkozom, de kénytelen voltam a gyűlöleted ellen védekezni! Te vádolsz, ítélsz és kijelentesz valamint gúnyolódsz és fölényeskedsz. Hidd el, nem szeretem az ilyesmit és egy tanácsot adnék! Legközelebb, ha nekiállsz valakivel gúnyolódni, mérd fel, mert megéget. Ebből nem jöttél jól ki. Ami az írásaidat illeti, hiányzik belőle a szellem és a lélek, csak a mocskolódás és a fölényeskedés érződik benne, de ez egy olyan mellény, ami mögött nincs semmi! Valóban szánni való vagy, mert neked a lelked rokkant. Az viszont nagyon! További szép napot Neked, csak hogy vedd észre, azért embernek nézlek, bár meg kellett erőltetni magam! :-)
süti beállítások módosítása