A mi agyunk téves

2014.04.08. 10:01

Még mindig nem vagyok egyenesben egészen, de NEM MEGLEPŐDTEM, egyszerűen csak keserűen tudomásul kell vennem.... a... a címben írtakat.

Egy szó, egy tőmondat maximum, egy egyszerű jelkép, mely azonnal felidézhető és valami jóhoz köt azonnal.
Ez kell, semmi több.

Mondom, régóta mondom.

///Nyílt levél Bajnai Gordonnak

2014. április 7., 19:14

Tisztelt Gordon, Miniszterelnök úr!



A kampány finisében találkoztunk egyszer, és ott már elmondtam, amit most is fogok.


Mondtam, és nem a személyem fontos, de a lényeget el kéne fogadni, a nyolc általánost végzett segédmunkás szavazata pont annyit ér, mint a tájékozott, sok diplomás egyetemi tanáré, ám az előbbiből jóval több van, s hozzájuk nem lehet elérni száraz, bármennyire igaz s mély, szakszöveggel. Ám el lehetett volna érni őket a hétvégén indított zseniális kampánnyal, nem is értem... könyörgöm, gondolkodjatok el ezen!!!!! Kérlek benneteket!


Vért izzadva dolgozunk, de a kommunikáció legalább ilyen fontos, mert ha nem jut el a dolog az ikszelőkhöz, ez lesz az eredmény. Én mozgássérült vagyok, a SzoliFÉT alapítója és aktív tagja, akit ez a rezsim halálra ítélt, és a jelen helyzetben gyakorlatilag akár öngyilkos is lehetek, mert nem maradt már reményem sem a tülélésre. Kérem, közelebb kell kerülni az emberekhez, mert akármennyire undorító orbán, ehhez nagyon ért. Gyilkos politikájával mindenki tisztában van, de eladhatóvá teszi a szennyet amivel kufárkodik. A demokraták kampányát, kommunikációját viszont a semmi jellemzi, aki zsigerből erre húz, az megvan, de meggyőzni senkit nem tud, mert nincsenek eszközei.


Kérem, könyörgöm!!! Nem luxus beruházni egy kommunikációs csapatba, mert ha ezt nem játsszuk meg, még fennmaradni sem fogunk. Félreértés ne essék, köszönöm az űldozatos munkát és nem kárhoztatok senkit sem és a csapatunkat sem, de tény, hogy javítani kell a dolgokon s szerintem ez a leginkább erre szoruló terület. Valószínűleg el sem olvassa, Miniszterelnök úr, de le kellett írnom.



Tudom, nem szavazatokat gyűjtünk... ez a reakció beégett nálam, mert mikor -még nyáron- megkaptam ezt, engem sokkolt e mondat. De, csókolom, nagyon, nagyon-nagyon elhibázott stratégia volt ez. Könyörgöm, tanuljunk ezen ordas hibából! Liberális vagyok, de ha így mennek a dolgok, nem sokáig vagyok, mert nekünk, mozgássérülteknek, nincs már négy évünk se. Mi rámegyünk erre.



Tanulunk a hibából? Remélem.


..
///

Mert a mi agyunk téves.




Az övék meg bűnös, de együtt fizetünk mind.

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr768243030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

13118 2014.04.08. 11:15:22

állítólag - a HVG értesülése szerint - 300 ezer roma szavazott és 90 százalékuk, 260-270 ezren a Fideszre és a képviselőjelöltjeire voksolt. ezzel szemben a Magyarországi Cigány Párt (MCP) 61 egyéni képviselőjelöltjére 8920-an, az országos listájukra 8688-an szavaztak. az egyéni jelöltjeik sehol nem értek el 2 %-ot, s ha fölvették a támogatást, akkor fizethetik vissza az államnak a 61 millió forintot. volt részletes választási programjuk, és 8-10 fős képviselői frakcióra számítottak. nem tudták megszólítani a sajátjaikat.

265594 2014.04.08. 11:20:30

Nem ők az egyetlenek akiknek vagy nem volt, vagy mihaszna volt a szava. Én nem arra haragszom aki ide vagy oda vagy amoda szavazott, de arra kifejezetten aki lusta volt felemelni a picsáját és elmenni szavazni.

110481 2014.04.08. 11:36:16

Kommunikáció? Itt? Mint cseppben a tenger, plakátozás a Budakeszi úton (nagyon forgalmas hely). FIDESZ plakát egy se (legalábbis nem vettem észre) Baloldal: BAUER zöld-vörös plakátok, ÖSSZEFOGÁS felirat, Szelényi, fehér piros plakátok, KORMÁNYVÁLTÓK felirat (ugyanő dög nagy plakáton a Hövösvölgyi uton, min "egyéni képviselőjelölt") a Budakeszi szakaszon Müller Timea a változatosság kedvéért kétféle plakáttal is. A kis falunkban még cifrább lett a helyzet: uazon a táblán Keller László és Müller Timea uazon arculatu (zöld-piros)) plakáttal, mellettük Szél Bernadett,akinek képét valami lelkes ökör Mülller MSZP feliratú vörös keretbe foglalta. Alul Mesterházy kiáltványa, levelezőlap méretben, elolvasásához olvasó szemüveg kell. Namárámost: egy tájékozatlan ember honnét a fenéből tudja, hogy ki-kicsodaa. De az LMP-ben is akad őrült! Ami szórólapot kaaptam, azon fotó ilusztrálja, hogy kell X-elni. Eddg OK, de mivel X-el a polgár? Egy becslésem szerint 1500.000 FFt-ba kerülő arany Mont Blanc töltőtollal!!!!!!!!!! Hát két ilyen hülyéék egylete ne nyafogjon!

13118 2014.04.08. 11:39:20

a sok távol-maradó meglepett engem is, mert állítólag 4 millió létminimum alatt élő lelhető föl kis hazánkban. aztán ott van a teljes rendvédelmi és tűzoltó állomány, akiktől elvették a szolgálati nyugdíjazás lehetőségét. a pedagógusoknak sincs ínyére az új tanterv, meg a prezentáció készítés. sokan vesztették el a magánnyugdíj pénztári félretett pénzüket. a fuvarozók nem repestek az e-útdíj miatt, ami nagyon megnövelte a költségkiadásaikat. ááááá, nem sorolom tovább. a választási eredménytáblára nézve rendben volt minden, s a fentiek csak a füstöt csinálták. mondhatnám: csak ködösítettek.

265594 2014.04.08. 12:01:28

Zili! Olyan nekem ez, mintha a kommunikáció, mint tudomány, egy az egyben kívül esne a kormányváltók minden tagján és az egészén is. Egyszerűen tudomást nem vesznek róla, hogy -akármilyen szar is és lealacsonyító is.....- el kell érni az embereket. Egyszerű, szimpla, könnyen megjegyezhető dolgokkal. LMP amúgy? Opportunista barmok. Hmmmm! Igen.

328458 2014.04.08. 12:49:20

Csodálkozunk, hogy az annyi megbántott, hátrányba került - és a mély-szegények (? ) -, és egyáltalán, a választók hol voltak, amikor felkelt a Nap ?! Az ország sír-rí - ez van - és amikor demokratikus körülmény közt ezen ( talán ) lehet váltani, akkor sehol, senki. ( elnézést a szavazóktól ! ) Talán más megoldásra várnak..... ( égből manna szórás ? ) !?

265594 2014.04.08. 12:52:34

Relatív! Mi a ? a mélyszegénység után?

328458 2014.04.08. 18:35:53

7. talema (szerkesztő) 2014. 04. 08. 12:52 Csak hangsúlyozni szerettem volna, hogy a 'mély-szegénységben' élők milyen alapon szavazták meg ( azzal, hogy nem szavaztak ellenük ) ennek a rendszernek a további létezését !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.......... A most - valamiféle függőség miatt - úgy-ahogy nem hátrányban lévők még - a bizonytalanítás miatt IS - indokolhatóan, de akik nem remélhetik sorsuk jobbra fordulását, milyen indulatból hagyták ránk, magukra ezt a csoportot ?!

265594 2014.04.08. 18:59:48

Azt azért el kell fogadni, hogy aki mindenét elvesztette és a villanyszámlája -pirossal szedett emlékeztetőben a szájába is rágva- valamicskét csökken, annak az nagy segítség. Iszonyat cinikus, álságos tetűség, de remek eszköz... De szerintem nem ez volt az ok, hanem a fideszhívők, mert ez egy hitrendszer, amiben megvan a zisten -ovi-, megvan az egyház -fidesz- és a kinevezett gonosz -liberálisok, eu, mszp-, és aki ebben hisz, az parancsra cselekszik. A demokraták meg nem. És nem jutott el hozzájuk az amúgy nagyon jól megalkotott program, a mindenre kiterjedő gazdasági társadalmi terv, mert mindent a rezsim ural. Tehát nem kaptak alternatívát az emberek. Az, hogy nem fogják fel, hogy végső esetben lehet -kell- a rossz_ellen szavazni, mert ha nem_szavaz, akkor a rosszat legitimálja, na az óriási butaságra vall s erre mondom, hogy ez bűn.

58395 2014.04.09. 08:56:43

Akik most, illetve 2010 óta mély-szegénységben éltek, azok előtte is mély-szegények voltak... Nekik teljesen mindegy volt, hogy hol mély-szegények, kinek az "égisze" alatt.... Tehát azokra számítani nem valami okos dolog... A "rendvédelmisek", "szerzett jogosok", meg rokik pedig lehet, hogy ott voltak, és velük jött össze, ami összejött... Ezt így állítani egy kicsit azért csúsztatás, illetve hatásvadász... De nem lep meg... Csak nem tudom ezzel kit akar védeni, felmenteni, vagy elmarasztalni, néhány blogger...

265594 2014.04.09. 09:49:38

Kokó! Akik előbb is mélyszegénységben éltek, azok most is, ez igaz, de jóval magasabb a száma ennek a rétegnek mára, mert nyílik az olló és a király ezt a vonalat csak erősíti. Én azt írtam volna, hogy ők az oka? Valamit félreértettél. Ha valakit okolni lehet ezért, akkor a kormányváltó nem létező PR csapatát lehet. Mert nem jutott el a programunk az üzenetünk a rengeteg véresen érintetthez. Tanulni kéne ebből legalább, szajkózom is...

58395 2014.04.09. 15:04:20

Bocs Talema, a második része a kommentnek nem neked szólt, hanem csak általánosságban, mert ilyen "hangok" is hallatszottak... Ami meg a "nyomorollót" illeti nem tudjuk mekkorát nyílt volna, ha momentán nem a fidesz uralja ezt a ciklust... A tendencia bizony azt mutatja, mutatta, hogy nyílik az, a fidesz nélkül is... A fideszt a komplex kormányzása végett kellett volna leváltani, aminek csak egy kis részét képzi a "nyomorolló"...

265594 2014.04.09. 16:07:12

Én önvédelemből immunis vagyok a "mi_lenne_ha" teóriákra, s ebben még az is itt van, hogy ha nyílt volna is amúgy az árok a társadalmi csoportok között, tény, hogy az elmebeteg gesztusaival, revizionista elveivel klasszisokkal még ártott a tendenciákon. És nem ez az egyetlen oka annak, hogy el kell takarodnia -leginkább egy zárt osztályra a rezsim fenntartóival együtt-, hanem az,. hogy Európa közepén képes(ek) egy az európaisággal szembemenő autoriter államot kiépíteni s azt fenntartani, bármi áron. Ezért halálos bún, hogy most, mikor vér nélkül lehetett volna, nem váltottuk le.

58395 2014.04.09. 16:24:33

Nincs vita köztünk Talema, csak nem ugyanazokat tartjuk bűnösnek a választási eredmények ilyetén alakulásában...

265594 2014.04.09. 16:40:32

Bűnösnek azt tartom, de vastagon, aki lusta volt felemelni a seggét, hibásnak az összefogás tagjait, de az igazi, mindent vivő bűnt az elmebeteg orbán s szűk elitcsapata teszi folyamatosan a hazámmal.

58395 2014.04.09. 21:37:19

Az a bűnös, aki előállította azt a nyomorgó tömeget, aki már úgy érzi, mindegy kire szavazna a nyomora maradna... És ebben a halmazban minden kormány szerepel '90 óta, valamint velük együtt minden párt, és képviselőjük...

265594 2014.04.13. 19:42:33

És akkor? Megoldás? Az, hogy nem megy el szavazni az akinek joga ez, s ezzel helybenhagyja ezt a gyilkos elmebeteget? Grat...
süti beállítások módosítása