TEPrev - 48.

2014.06.25. 15:14

Ismét egy remek éjszaka után -mely egy itt normális este után következett: szomszédnénit nővér átöltöztette, de szokás szerint sem a derékmelegítőt sem az ágykabátnak használt pulcsit nem adta rá, s mivel sírt a néni, nekem kellett azt megtennem... s hangsúlyozom, nem a tevéssel van baj.. hanem azzal, hogy itt mindannyian beutaltak, "betegek", mint státusz,  vagyunk, s néni most is elmondta van tízszer az öltöztetés alatt, hogy mi kell és miért, és most is kedves szavak, mosolyok volt a válasz összesen, más kérdés, hogy az öltöztetés így, messze nem volt teljes. De hát, itt vannak a szobatársak... ugye.

Én, ahogy szoktam, sokáig filmet néztem -de lassan elfogy a tartalékom- és hajnalig aludtam. Nem ébredtem fel, pedig éjjel is ment a műsor, de ebből kimaradtam.

A fáslizásnál megkérdeztem, hogy holnap kell-e még, hiszen infóim szerint ma lesz az utolsó vérhígító, de nem tudott válaszolni a nővér, úgyhogy majd este ismét megkérdezem, amikor jön a hasba döfés.

Reggel torna, már jócskán több, mint 80° -de még nincs 90-, fekvő helyzetben, s állva alulról közelíti azt. Gond, fájdalom nélkül, és most már fekve sokáig tudom így tartani. Húzgálom a színes gumiszalagokat, itt erősítek meg amott és ez nagyon tuti.

Volt vizit, s megkérdeztem Czeglédy főorvost, a hazamenetelemről. Illetve előbb a röntgenről, s ehhez kapcsolódva az azutáni rögvest hazamenésről. 
Holnaptól van rtg, ugye, de ki tudja, hogy mikor kerülök sorra, hiszen a két hét sugaratlanság során felgyülemlett a sor, s majd ha az meglesz, s láthatólag igazolható is az eszköz beépülése, akkor lesz az elbocsátás. Így annak idejét jövő hét szerda-csütörtökre tette a főorvos s én már azóta meg is szerveztem a szállításom.

Nyak-válltorna, kis beszélgetés, némi hitéletbéli okfejtés és azóta visszavonultam az ágyamba.

...............................

Éppen itt járt az orvos igazgató, engem keresett. Hozta a papírjaim és kérdezte, hány hetes is vagyok, mert a hathetes rtg-kontrollnak lassan itt az ideje, ugye?
Mondtam, hogy mit beszéltünk a viziten, ő meg mondta, hogy tudja, remek a mozgástartományom, valószínűleg minden rendben, de ahhoz, hogy terhelhessem, kell a rtg. (Jaja) Mondtam, hogy talán ki is írtak már valamikorra, erre ő, hogy már korábban ő maga megtette ezt, de most nem emlékszik, mikorra is, mindjárt utána néz, s aztán jöhet a további döntés.
Még hat hét két mankó, vagy váltott mankó s 12 hetesen egy. Mondtam, hogy én ez utóbbit választom, úgyhogy ebben maradtunk.
Remélem a legjobbakat.  

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr458243148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

13118 2014.06.25. 16:10:18

van előnye a többágyas kórtermeknek azon túl, hogy lehet számítani a betegtársak segítségére. egyedül feküdni az angol betegszobákban mostanság nem kellemes, mint azt látni lehet az alábbi rejtett kamerás felvételen: http://www.youtube.com/watch?v=eV_Eldlmjp0 a 79 éves anyukának a fia sejthetett meg valamit, mert elrejtett egy kamerát, aminek felvételén látni lehet, hogy ápoló ugyan van bőven, de magatartásuk embertelen. látszik, ahogyan a sovány idős beteget az egyik ápoló rángatja és hallani, hogy ribancnak nevezi, és a másik kettő is szidalmazza. a felvétel alapján mindhárom ápolót kirúgták és a rendőrség letartóztatta őket. (csak azért írtam le, mert nem tudod most megnézni a jutubos videókat)

265594 2014.06.25. 16:53:30

:) Ez az utolsó mondatnak szólt. És persze ehhez jár a köszi is. A mosoly meg qrvára nem a tényhez, hogy ez megtörténik itt is meg ott is. És amúgy sem szeretnék egyágyasban lenni, mert az unalom enne megfele, tán. (Sokáig voltam, de arra nem emlékszem, mert az amnézia és KÍN mezején "jártam", s 0-24-ben alvás nélkül ordítottam, egy hónapig...) Addig pláne, de még utána is, majd félévig teljesen kiszolgáltatott voltam, úgyhogy tudom, milyen ez. Valszeg azért nem bírom szó nélkül hagyni az ilyesmit. (De gyanítom gyárilag is ilyes összetételű vagyok... s tán ez több is mint gyanú...)

265594 2014.06.25. 17:44:00

Na tessék, most meg kell jegyeznem, a mai vacsora más volt, mint eddig. Pedig a nővér az, aki mármegintágyatakarcserélgetni csatakiáltással és felemelt ujjal érkezett anno, de most, hozott ágyasztalt és megterített a néninek, kiültette székre, és öntött neki teát is. Ez a rendes. Nem ami a_rend.
süti beállítások módosítása