Nem akarunk multikulturális társadalmat

2015. február 5., 13:19

Nem tettem idézőjelbe, mert egyelőre emésztgetem a hallottakat. (S ideges remegésem nem engedi megtalálni a billentyűkombinációt.)

Az illiberális, az unortodox és ez így együtt már komolyan, nem elég egy pontos elmekórtani diagnózishoz???

Nem, nem régen, nem a múlt század előtti századokból -mert a XX. vége is már eléggé élhető volt itt-ott- hanem ma, a XXI. század második évtizedének Európájában? Itt, még egyszer mondom, Európában, egy potentát, egy demokratikus ország, egy nem nevesen -mert egyik első lépése ez volt a trónra jutáskor-, de akkor is még muszájdemokráciában, az Európai Unió teljes jogú tagállamában, annak az országnak megválasztott -lusta faszkalapok által helyén hagyott, de ez itt most mindegy- miniszterelnöke kiejthet ilyet a száján?

Mondhat ilyet, mondhat ilyet... az én nevemben? A TE nevedben?

Mondhatja, akkor amikor magyarok félmilliója multikultizik a mekiben Dublintól Münchenig?

/Mulitkultiba beletartozik a matyómintától a lecsós rizseshús elkészítéséig minden, idetartozik a heteró szerelem, a házasság és a vallás, idetartozik a szingliség, a nemzetiség, a sokszínű népzene, de idetartozik az esélyegyenlőség -részletezhetem-, a tolerancia, és a ... és a szín. Az, hogy nem vagyunk egyformák!!! Érted? Látom, fingod sincs, nem baj, elismétlem..../




Mondhat ilyet??? KÖZLEMÉNY? REAKCIÓ?

A demokratikus szervezetek lépnek?

Persze, mondhat. Tudom. De könyörgöm!!!

MONDJUNK MÁR MI IS VALAMIT HANGOSAN!!!!!!!

................................

Eddig ezt a fészen írtam, első meghökkömben, mikor vesztemre, főzés közben nem tudtam elkapcsolni a Petőfit, hiszen zene helyett hírek jött, így kénytelen voltam meghallgatni például ezt is.
Azt mondá e Napoleon-komplexusos akarnok, a nevemben, megint az én nevemben, ahogy szokta, hogy "nem akarunk multikulturális társadalmat".


Most jut eszembe, akkor mi van a többiekkel? Akik ugye velünk alkotják Európát, Vajh ők sem akarnak multikulti társadalmat? Mert a bevándorlás rossz (...ilyenkor mindig beugrik nekem URSULA 9:2-től...), mert "... a kultúrák együttélése hatalmas feladat és kockázatos, különösen amikor az iszlámról és a kereszténységről van szó. Magyarország nem vállalata ezt a kockázatot, és a jövőben sem vállalja – tette hozzá. "... vagyis, ha rasi világgá megy, az rendben... de ha idejön tanulni/élni/dolgozni akárki, annak a kockázatát mi -mondá a nevemben- nem vállaljuk. (Részlet, a multigumikép s a meghökkok INNEN, NI)
Tán azért van ez, mert rasi a saját lábán áll. És sajátláb királykisasszonynak ehhez joga van, s örüljön minden orbánszolganép, ahol elméjét pallérozza a mi rasink.


Szóval, egy potentát, egy véleményformáló államember -direkt vagyok nemszexista- hogy a retekbe ejthet ki ilyen vérlázítóan ellenséget nevesítő, ellentétet szító és társadalmi békét aláásó nyilatkozatot???
Bár, megint naiv vagyok. Hiszen az a törpe, aki csakis magát valami vagy valaki ellenében képes meghatározni, s így az idő teljes folyamában csakis valami ELLEN képes létezni, így nonstop harcolni, mi mást is mondhatna???
S persze még naivabb vagyok, hiszen a legutóbbi  kirohanása olyan mértékben volt ízléstelen, hogy valamiképp még ennek a baromnak is lazítania kell a nyomást, s ehhez előre menekült... vagy védekezése támadássá lett, hogy valami focihoz közeli izét is előkotorjak már...



Hogy biztos legyen, mi is a MULTIKULTURALIZMUS, ha nem tetszik, kéretik a hátrafelé nyilazásnál maradni...






A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr868243242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

14479 2015.02.05. 19:20:43

Igen. "Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni," ...

265594 2015.02.05. 19:38:02

Nem véletlenül tettem ide ezt a klipet. Pedig nagyon de baromira ellene vagyok minden forradalmi szarságnak.... de tényleg, ha asok rinyáló picsa lusta megmozdulni, ha törvényesen lehetne elzavarni a retekbe ezeket, akkor nem nagyon marad más...

62853 2015.02.05. 19:54:39

A magyar társadalom jelenleg is multikulturális. A mádi zsinagóga, a pesti zsidónegyed, a mohácsi busójárás, a szentendrei ortodoxok, szlovák sztrapacska, a ruszin kultúra, a cigányok 100 tagú zenekara. Folytassam?

27518 2015.02.05. 19:58:54

Olyan nehéz megérteni, hogy Európán belül nem ki és bevándorlásról kell beszélni, hiszen többek közt ez is beletartozik a szövetségbe, hogy szabadon áramolhasson a munkaerő, tanulási lehetőség, stb. Ezenkívül: "Angela Merkel és David Cameron évekkel ezelőtt kimondta, hogy megbukott a multikulturalizmus." És mondd, honnan tudod te megítélni, hogy egy más kultúrájú, vallású bevándorló mit okozhat, ha még a keresztényeket sem tudjátok elviselni, akkor egy iszlám vallásút miért tudnál könnyebben? Az a szerencse, hogy ezekről olyanok döntenek, akik sokkal tájékozottabbak és hozzáértőbbek azoknál, akik pártfüggő viszonyban, piros posztót látva maguk előtt rohannak a semmibe.

265594 2015.02.05. 20:11:44

Lusta! Pontosan erről beszéltem. Only! Ha lesz önálló gondolatod, mondd el, kérlek! De ha fidesznáci jelszavakat akarsz pufogtatni, arra ott a kurucinfó vagy a ner egyéb csatolt elemei! :) Ja, és amennyiben magyar vagy, nézd meg a családfádat, lefogadom, mondjuk max harmadik generáción belül van "bevándorló" ősöd. Szar ügy... sőt, képzeld, lehet, még zsidó is van....ájvé... juj.... jujjuj.... :D

265594 2015.02.05. 20:14:37

A facebook-on is kitettem ezt és egy nagyon kedves barátnőm, Békét Erzsébetváros nicken fészelve -itt olvasható a polgári neve is- ezt írta: " Békét Erzsébetváros Orbán Viktor be akarja reteszelni Magyarország kapuját, és nem akar multikulturális társadalomban élni. Én, Kaczvinszky Barbara, keresztény gyökerekkel bíró, magyar állampolgár, teljes nemzeti öntudatommal ragaszkodom a multikulturális magyar társadalmunkhoz. Büszke vagyok arra, hogy az Anjou Nagy Lajos uralkodása alatt épült fel az első egyetemünk. Büszke vagyok a nándorfehérvári győzőre, Hunyadi Jánosra, aki egy havasalföldi kenéz gyermeke volt. Büszke vagyok Bem apóra, meg az aradi vértanúkra. Büszke vagyok a szlovák építészekre, akik felépítették Budapest csodálatos épületeinek sokaságát. Büszke vagyok a Nobel-díjasainkra, akik többsége zsidó származású volt. Büszke vagyok a magyar cigányzenére, Bihari Jánosra. Büszke vagyok a kunok, jászok, szlávok leszármazottjaira. Büszke vagyok az itt élő svábokra, ruszinokra. Büszke vagyok Petőfire, József Attilára, Kertész Imrére. Büszke vagyok arra, hogy egy sokszínű országba, a kultúrák, szokások, szépen ötvözött világába születtem. Aki ma a multikulturalizmust megtagadja Magyarországon, az a hazát árulja és tagadja meg."

27518 2015.02.05. 20:28:01

te csak simán libsi hülye vagy, mint ahogy a blogter.hu oldalon voltál, vagdalkozol, minden értelem nélkül...

265594 2015.02.05. 20:43:40

:D Liberális vagyok, hülye is -amennyiben az a normális amit te képviselsz- és igen, a blogteren kezdtem blogolni, ott 7 évig voltam. És itt ugyanaz vagyok, te meg itt is egyenes, önmagad vállaló, felelős felnőtt vagy, látom. :D :D :D Abba ne hagyd! :D És mivel vagdalkozom? Tán azzal, hogy a magyar lakosság kivétel nélkül multikulti ősökkel rendelkezik? Elhiszem, hogy szarul érzed magad ettől. :)

251002 2015.02.05. 21:13:12

"Mondhatja, akkor amikor magyarok félmilliója multikultizik a mekiben Dublintól Münchenig?" Kedves Talema! Nekem eszembe sem jut "multikultizni" Írországban! A "mekibe" meg nem járok. A kutya meg nem mondja rólam, hogy én más kultúrát képviselek! Én nem veszek részt ebben a "multikultúrázásban", oké? Sőt! A munkahelyemen, aki a munkámat megítélni hivatott, az irigykedve néz az én "kultúrámra", a szaktudásomra. Felnéz rám! érted? Ez nem "multikulti". Ez műveltség és szaktudás, nem "multikulti"! Közben én meg felnézek arra, aki nekem az ír, sőt mi több, a kelta kultúráról tud többet mondani! Ennek köze nincs a "multikultihoz". A Különböző kultúrák tiszteletéről van szó! "... Érted? Látom, fingod sincs, nem baj, elismétlem..." Ugyanezt megkérdezhetném én is tőled. "... mi van a többiekkel? Akik ugye velünk alkotják Európát, Vajh ők sem akarnak multikulti társadalmat? Mert a bevándorlás rossz..." Jó tizenöt évvel ezelőtt egy alföldi iparvárosban megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy a kocsmában egy bizonyos alkoholszint után a közönség simán átváltott román nyelvre. És ők fele annyiért vállaltak munkát az ipari üzemekben, mint a tősgyökeres "magyarok". Nem tudom, érted-e, hogy miről beszélek? A munkabérek leszorításáról... MERT A BEVÁNDORLÁS IGENIS ROSSZ! Nem tudom, érted-e? Ugyanez a feladata a magyar bevándorlóknak is Írországban... Nem tudom, érted-e? Ez a "multikulti" lényege...

265594 2015.02.05. 21:25:48

Nem, amiről te beszélsz az az asszimiláció, az elvegyülés, lényegedet vesztve. Persze ha te nem magyar vagy, nincsenek saját szokásaid, akkor elvész minden cizellálás, mert csak szaktudásod van. :) Multikultúra? Betettem a linket, olvasd el, nem én mondom, ezt jelenti. Maga az élet. Ha tetszik, ha nem. És Írország remek példa. Multikulti a javából.

251002 2015.02.05. 22:04:51

RE: 10. talema (szerkesztő) 2015. 02. 05. 21:25 "Nem, amiről te beszélsz az az asszimiláció, az elvegyülés, lényegedet vesztve. Persze ha te nem magyar vagy..." Lófaxokat! Nem asszimilálódom és nem is vegyülök el. Még kocsmába sem járok... És honnan veszed, hogy nem vagyok magyar? Ez csak butuska képzelődés. "És Írország remek példa. Multikulti a javából." Lópikula cintányér! Az írek rendkívül toleránsak, de véletlenül sem "multikulti" a javából! Az írek ugyanis tudják, hogyan maradjanak írek. A toleranciájukkal együtt...

349182 2015.02.05. 22:36:56

Mondhat. Ha rasszista. Ugyanis itt vannak a romák. Is.

265594 2015.02.06. 08:35:15

ALEx drága! A "multikulturális" kifejezést ismerd meg, kérlek! Sok-sok etnikum, nemzetiség, gondolkodásmód vegyül, s él együtt. Amúgy meg rájöttem, egyszerűen nem értetted a "Mondhatja, akkor amikor magyarok félmilliója multikultizik a mekiben Dublintól Münchenig?" mondatomat. Segítek: mára több, mint félmillió magyar ment ki él vagy csak dolgozik külföldön, gyakorta nem a végzettségének megfelelően, mondjuk a mekiben. Kapiskálod a jelentést? Mellesleg éppen az utolsó mondatod a lényeg!!! EZ maga a multikultúra!!!! A sokszínűség, az, hogy az ír, ír marad, s a magyar mag magyar, ugyanakkor mindketten ezrópaiak. Na, rémlik már??? El-sore! És a ruszinok és a kunok és a svábok és a többi etnikum, és ahogy írtam is, kéretik a családfában kutakodni mindenkinek s aki tiszta magyar fajvért -ehhehhheeeee- tud felmutatni 3 generáción át -ehhehheeee....- az kap egy szittyakürtöt!! (Vagy egy oroszlánt, hiszen mindkettő nagyonmagyar, nemhiába a honi neonácik jelképe...)

36670 2015.02.09. 12:41:21

T. Szerkesztő! Nem érdemes! (By-by) aLex ebből semmit sem ért! Annyira semmit, hogy föl sem fogja! (Nyugodjék Békében! Mármint a "felfogása"! Az az ősi, szittya! Meg: nem!)

36670 2015.02.09. 12:43:00

a Lex azt sem érti, hogy miközben otthon az írek ennyire "zárkózottak", többségük kivándorolt! De semmi baj!

265594 2015.02.09. 13:59:47

Ideírtam, és lenyelte... :( Szóval, nem érti a multikultit, de nem baj. Írország cirka 40 évvel ezelőttig valóban teljesen zárt társadalom volt, mára pedig jelentős befogadó állam lett Európában. S a nagyon szakmai alapon kint keccsölő magyar is "multikultizik" ott, akár a mekiben akár egyetemi katedrán dolgozik. Csak ezt mondtam.

22371 2015.02.09. 22:02:21

Tetszett, jó írás.

265594 2015.02.10. 10:58:26

Köszönöm. :)

29001 2015.02.10. 14:51:32

Igaza van annak, aki orbánt egy hülyének tartja. Országunk ma is multukulti, még inkább lenne az, ha szabadon hagynák. És ettől még magyarabb, még szerethetőbb lenne.

265594 2015.02.10. 16:48:16

orbán nem hülye, hanem elmebeteg és országrontó. Előbbi egy eufemizált kifejezés, ami rá nézve dicséret, a második tény a harmadik pedig szintén az s bűn a javából. Szerintem. A multikulti ügyben egyetértünk. Már ha jól értelek...

348658 2015.02.12. 11:08:52

Azzal kezdem, hogy egy kormányfőnek joga van a társadalom nevében nyilatkozni, még olyan témában is, ami nem szerepelt a programjában. Ugyanis ezért kormányfő. Ott folytatom, hogy jó lenne tudni, milyen is igazából az a multikulti. Mert az én tapasztalataim alapján ez kb egymillió teljesen másmilyen kulturális háttérrel rendelkező, és beolvadni nem is akaró ember eltartását jelentené. Van erre kedvünk, és ha az még esetleg lenne is, pénzünk?

265594 2015.02.12. 12:12:42

Úgy vártam, hogy ilyen is jön. Köszönöm, megnyugodtam!!! :D Európában, speciel az Európai Unióban élünk, teljes jogú tagállam polgáraiként, ugye? Akkor visszakérdezek: a több, mint félmillió magyar, aki kiment s én "multikultizik a mekiben" kalap alá vettem őket, de nem gondoltam, hogy részleteznem kell -de rögvest kiderült, hogy dede...- lehetnek orvosok, tanárok, gépsor mellett keccsölők, pincérek akármik, ők "beolvadni nem is akaró ember"-ként jelennek meg az adott tagállamban, s "van erre kedvük s pénzük"? Beolvadni már miért akarnának, különben? Nézz utána az integráció és asszimiláció közti lényegi különbségnek!!

348658 2015.02.12. 19:05:35

talema (szerkesztő) „Úgy vártam, hogy ilyen is jön. Köszönöm, megnyugodtam!!! :D” Örülök, hogy segíthettem! ………… „Európában, speciel az Európai Unióban élünk, teljes jogú tagállam polgáraiként, ugye? Akkor visszakérdezek: a több, mint félmillió magyar, aki kiment s én "multikultizik a mekiben" kalap alá vettem őket, de nem gondoltam, hogy részleteznem kell -de rögvest kiderült, hogy dede...- lehetnek orvosok, tanárok, gépsor mellett keccsölők, pincérek akármik, ők "beolvadni nem is akaró ember"-ként jelennek meg az adott tagállamban, s "van erre kedvük s pénzük"?” Valószínűleg teljesen mást értünk multikulti alatt. Az általam multikultinak nevezett társadalmi jelenség egyik probléma az, ha túl nagy a kulturális háttér különbsége a bevándorló, és a befogadó között. A magyar orvos, de még a magyar segédmunkás se különbözik ebből a szempontból lényegesen az írtől, némettől vagy a svédtől. A másik probléma, hogy a bevándorlónak nem szabad túl sokáig élni a befogadó társadalom nyakán. Lehetőleg csak pár hónapig, esetleg egy évig. Ez se vonatkozik a nyugat-európában multikultizó magyarok döntő többségére. Adott esetben az Orbán szerint nem kívánatos multikulti társadalom azt jelentené, hogy nagy tömegben – több százezren – lepnék el bevándorlók Magyarországot. Ha koszovóiak, akkor nincs nagy probléma a kultúrával, még akkor se ha muzulmánok. Több ilyen barátom van a világ különböző sarkaiból. Semmi bajom velük. Ezzel szemben az önmaguk eltartásával már annál inkább problémák lennének, hiszen elég sok magyarnak se jut munka ugye. Ez azt jelentené, hogy neked kellene eltartani őket, ami az életszínvonalad kárára menne. Meddig engednéd ezt meg? És meddig engedné meg az a több millió, akiknek enélkül is gond a mindennapi kenyér az asztalon? ………… „Beolvadni már miért akarnának, különben? Nézz utána az integráció és asszimiláció közti lényegi különbségnek!!” Nem kell beolvadniuk, csak úgy kell látszaniuk. Nekem ezzel kapcsolatban semmiféle elméleti képzettségem nincs. Ezzel szemben van sokéves gyakorlati tapasztalatom. Aztán meg nemigen hiszem, hogy az erről írt, a multikultiért lelkesedő irodalomnak sok köze lenne a valósághoz. Tudod, amikor egy lakótelep iskolájában több mint száz különböző anyanyelv fordul elő, de a befogadó társadalom nyelve nincs köztük, és ez a tanárokra is vonatkozik. Mit gondolsz, mikor fognak beolvadni azok az emberek? Vagy gondolod, hogy néhány éves emigrációt terveznek csak, aztán haza akarnak menni Szudánba, vagy Szíriába?

265594 2015.02.12. 20:52:54

Pörögsz a beolvadás körül, és ez az alapprobléma. Nem érted a lényeget. Mellesleg a hazánk nem célállomás, még a legszegényebb menekülteknek sem, hiszen innen is elmennek százezrek...

348658 2015.02.12. 21:02:31

24. talema (szerkesztő) "Pörögsz a beolvadás körül, és ez az alapprobléma. Nem érted a lényeget." Igen. Ezt bárki állíthatja, föleg olyanok, akiknek nincsenek ellenérvei. ........... "Mellesleg a hazánk nem célállomás, még a legszegényebb menekülteknek sem, hiszen innen is elmennek százezrek..." Egyelőre tényleg nem, de holnap bezárulhatnak a tovább vezető ajtók. Már hangosan beszélnek róla. Nem tűnt fel?

265594 2015.02.12. 21:08:53

Érv az, hogy nem bírsz elszakadni a beolvadástól, pedig nem az a cél, hanem az integráció. Nagy és lényegi és nagyon fontos különbség. És pörögsz, pedig utána is nézhetnél, szerintem. De, feltűnt. orbán beszél erről, s vannak akik szajkózzák amit böffent...

348658 2015.02.12. 22:51:26

26. talema (szerkesztő) "Érv az, hogy nem bírsz elszakadni a beolvadástól, pedig nem az a cél, hanem az integráció. Nagy és lényegi és nagyon fontos különbség. És pörögsz, pedig utána is nézhetnél, szerintem." Igazad van, utána nézhetnék, de csak tőled tudom megkérdezni, hogy ezek a fogalmak, számodra mit jelentenek, ha már ez a véleményed lényege. Az én mondanivalóm lényege ezzel szemben az a pénz, amibe néhány százezer idegen eltartása, plusz az ehhez szükséges infrastruktúra megteremtése kerülne. ............ "De, feltűnt. orbán beszél erről, s vannak akik szajkózzák amit böffent..." Érdekes. Nekem eszembe se jutott, hogy ez első sorban rád vonatkozik, csak fordítva. De engem arra tanítottak, hogy tiszteljem az ellenfelemet, ha kultúrembernek akarom tartani magamat. Neked ilyesmit sose mondtak?

265594 2015.02.13. 13:26:40

Nem nekem a legfontosabb részlet ez, hanem nettó a legfontosabb. Nekünk, akik e -akár tetszik, akár nem- bizonyos szempontból szűkülő világban élünk. É.: eltűnnek a távolságok, s ez is a globalizáció része. És ez akár tetszik, akár nem, egy folyamat, mely zajlik. Az, hogy ezt miképp kezeljük, a mi dolgunk. Az asszimiláció és integráció fogalma egyként az eltérő kultúrák együttélését írja le, az előbbi mindegyikből elvesz, hiszen beolvasztja egyikbe a másikat, tehát különbségeikből az arra építhetőt, a pozitívumokat sem tartja meg, hanem akár erőszakkal uniformizálja. Míg az integráció eltérő kultúrákból érkező emberek együttélése oly módon, hogy ki-ki megtartja identitását, de egy közösséget alkotva, így pozitívumaik erősítik egymást is s a közösséget is. Nem egyszerű ez, nem kérdés, de ha együtt és nem egymást elnyomva akarunk élni és fejlődni, nem ártana ezen az úton járni. Tisztelettel írtam le a következtetést, mely a szavaidból egyenesen adódik.Vagy kikre gondoltál, akik beszélnek róla? Mármint az elmebetegen kívül... (Tegnap kekecebb voltam, mint szoktam, mert nagyon fájtam. Bocs... )

348658 2015.02.14. 12:30:50

talema Értem, köszönöm. Korábban írtad, hogy a bevándorlók nem akarnak beolvadni, hanem csak integrálódni. A probléma az, hogy bár sokan nem akarnak örökre a befogadó országban letelepedni, a gyakorlatban mégis többnyire ezt teszik. Egyszerűen azért mert nem tudnak, vagy nem akarnak többé visszaállni az eredeti hazájuk szokásaira, a gyerekeik meg nem is tudnak, hiszen már sehogy se tartoznak oda, de az új hazához sem. Akkor meg vagy asszimilálódnak, ami ha nagy a kultúrális különbség, többnyire nem megy, vagy keserves sorsuk lesz az őket érintő megkülönböztetés miatt. Ez persze fokozatosan eltűnik, főleg – vagy kizárólagosan akkor – ha nem maguk alkotta gettókban élnek, és a befogadó társadalom számára hasznos munkát tudnak végezni. De ilyen esetben is sok nemzedékre van szükség. A mai tapasztalatok szerint három nem elég. A sok nemzetiségből összekovácsolódott társadalmak példája nem jó, mert azokban, vagy kisebb adagokban, hosszú idők alatt érkező, és egyből beilleszkedő bevándorlókból képződtek, évszázadok alatt. Ilyen társadalom pl a miénk is, vagy a társadalom minden tagja bevándorló, és szintén évszázadokon keresztül keveredtek, mint pl Amerika. Harmadik eset, hogy több nemzetiség mindig is szomszédságban élt, és mára megtanulták elviselni egymást. Ezeknél azonban ez a megbékélés lehet látszólagos, és vezethet robbanáshoz, mint pl Jugoszláviában, vagy Szovjet Közép Ázsiában, de akár még Belgiumban is. A kérdés tehát az, hogy akarunk-e magunkra venni egy várhatóan több száz évig tartó problémát, ami az első pillanattól kezdve óriási anyagi áldozatokkal járna, és nagyon kétséges a kimenetele, miközben fel kellene zárkóznunk Nyugat Európához, ha nem akarunk végleg eljelentéktelenedni, és a végén eltűnni. Akarunk? Én nem, és Orbán sem. De mint nemrég kitűnt Merkel sem.

265594 2015.02.14. 13:06:18

Egy részlet: "... a befogadó társadalom számára hasznos munkát tudnak végezni", ennek megteremtése, mármint a lehetőségé, hogy dolgozni, hasznos munkát végezni tudjanak, a befogadó kötelessége. És érdeke, hiszen ha nem teremti meg ezt, maga alatt vágja a fát, ugye? Hisz ő maga termeli ki a számára csak negatívumot hozó helyzetet. Ezért írtam, hogy a mi dolgunk, hogy egy tőlünk függetlenül is zajló folyamatot miképp kezelünk. Ebbe gondolj bele, kérlek! Mert az alaphelyzetet nem tudod megváltoztatni, tehát azt, hogy az EU egy "vonzó cél" sok-sok bevándorlónak. Viszont azt, hogy ezt hogyan kezeljük, már a mi döntésünkön múlik.

348658 2015.02.15. 17:16:28

talema „a befogadó társadalom számára hasznos munkát tudnak végezni", ennek megteremtése, mármint a lehetőségé, hogy dolgozni, hasznos munkát végezni tudjanak, a befogadó kötelessége. És érdeke, hiszen ha nem teremti meg ezt, maga alatt vágja a fát, ugye? Hisz ő maga termeli ki a számára csak negatívumot hozó helyzetet. Ezért írtam, hogy a mi dolgunk, hogy egy tőlünk függetlenül is zajló folyamatot miképp kezelünk.” Egyelőre sajnos a meglévő saját munkanélkülieink is túl sokan vannak, és egy munkahely létrehozása egyáltalán nem olcsó mulatság, a pénzünk meg ugye kevés. Majd ha minden magyarnak, aki dolgozni akar, jut munka, akkor beszélhetünk munkaerő importról, de addig sajnos bármilyen jól képzettek és szorgalmasak is azok a gazdasági menekültek, kénytelenek vagyunk elállni a szolgáltatásaiktól. ………… „EU egy "vonzó cél" sok-sok bevándorlónak. Viszont azt, hogy ezt hogyan kezeljük, már a mi döntésünkön múlik.” Igen, vonzó cél, de az EU is mozdul a korlátozások, és kerítésépítések felé, miért mi lennénk a beengedő ország? Ha meggondolod, hogy a németek is küldtek határőröket a déli határainkra és nyilván nem mi fizetjük a zsoldjukat, akkor nyilvánvaló, hogy már ők is tesznek ezt azt a bevándorlás korlátozására. Nem tudom, hogy akkor mi miért akarnánk telezsúfolni az országot menekültek százezreivel? Jöhetnek az üldözöttek, de ők egyelőre az összes érkezőnek csak valami töredék százalékát teszik ki.

265594 2015.02.16. 14:57:10

Szombaton mentem s most jöttem, nem volt gépem, ezért csak most válaszolok. Bocsi Szóval, ezt írod: "Egyelőre sajnos a meglévő saját munkanélkülieink is túl sokan vannak, és egy munkahely létrehozása egyáltalán nem olcsó mulatság, a pénzünk meg ugye kevés. Majd ha minden magyarnak, aki dolgozni akar, jut munka, akkor beszélhetünk munkaerő importról, de addig sajnos bármilyen jól képzettek és szorgalmasak is azok a gazdasági menekültek, kénytelenek vagyunk elállni a szolgáltatásaiktól." Máshonnan nézünk a dologra, s így mást is látunk benne. De egy közös: a munkanélküliség óriási mértéke. S nem azt mondtam -ami szintén a kettőnk közti nézőpont-különbséget mutatja- tehát nem azt mondtam, hogy a befogadó társadalomnak kell munkát adnia a menekülteknek, tőlük függetlenül kell -és nem, egyáltalán nem munkát ADNI... ez a szocialista felfogás a "teljes foglalkoztatottság" elve, ami most az elmebeteg kedvelt szlogenje is- kell a feltételeket megteremtenie egy prosperáló gazdaságnak.S ha ez megvan, tehát működik a gazdaság, lesz munkahely csökken a munkanélküliség -és nem a közmunkával meghamisított statisztikákban, hanem a valóságban-, és élhető lesz az ország. Fontos különbség. Mellesleg nem hülyeség hogy vannak munkák, melyek elvégzése ennek-annak derogál. Nem véletlenül az angliai szemetesek többsége török. De ez csak egy példa.
süti beállítások módosítása