Tomcat a terrorista

2007.02.15. 19:42

Már nem először írom, és gyanítom nem is utoljára, hogy eszem megáll a Mokkában látottaktól!
Történt ugyanis, hogy éppen próbáltam magam észhez téríteni, miután két szélső gyerekem elindítottam az iskolába -s készültem, hogy középsővel pedig menjünk az I. sz. Gyerekklinikára kontrollra-, próbáltam magam normi külsőbe csomagolni (már amennyire ez egyáltalán lehetséges), és közben szokás szerint fél szemem és fülem a tv-n, jelesül a TV2 Mokkáján, mint általában.
Egy vendég miatt nem tudtam tovább félig odafigyelni... úgy is mondhatom, a zokni kiesett a kezemből... Tomcat, a radikális, mindenki ellen, illetve inkább bárki ellen boldog odaadással ágáló, igen intelligens, megnyerő külsejű, elmésnél elmésebb pólókat viselő fiatalember... akiről az imént felsoroltakon túl -be kell valljam- gyakorlatilag semmit sem tudok. Az tagadhatatlan, hogy ha ez a figura bárhol megjelenik, ott bizony meg van kavarva az a bizonyos... Úgy is tekinthetném, hogy a visszásságokra akarja felhívni a figyelmet, mint például akkor, mikor besétált a rendőrpalotába (egyetlen igazoló jelvény, kitűző, bármi cucc nélkül, sőt!*...) egy árva fényképezőgéppel a nyakában, és még több ilyen akcióját említhetném... ha lenne elég agyam ezek megjegyzéséhez..., de valahogy nekem az az érzésem, mintha az adódó alkalmakat a műbalhéra, illetve saját népszerűségének növelésére használná fel.
Anarchista.
Nekem ilyen figura az anarchista, aki bármi ellen, bárhol, bármikor képes fellépni, mindentől és mindenkitől elhatárolódva, és mélyen meggyőződve önnön igazáról...

De visszatérve a reggelhez: szóval, kezemben a zoknival, leesett állal figyeltem, amint az imént hosszasan jellemzett fickó egy sorozatlövő gépfegyvert fog Havasra...
Malacka után szabadon: ...ez csak tévé... ez csak tévé... visította valahol hátul a fejemben egy hang.
Tomcat -persze ennyi szürkeállomány is elég ahhoz, hogy rögtön felismerjem őt, amint meglátom- állt középtájon az asztal mögött, Havas ült jobb oldalon, s figyelte, amint a rá fegyvert fogó ember elmondja, hogy most elfoglalták a tv2-t satöbbi... (Egyrészt nem emlékszem pontosan a szavakra, másrészt nem is fontosak betű szerint, a lényeg ez volt...) Majd ezután Tomcat leült és kezdtek beszélgetni. Elmondta, hogy ezzel az alkalmatossággal
a vállán -amit imént még Tanár úrra fogott- sétált be a minap a rendőrpalotába*, és a kutya nem állította meg...
Havas elkérte tőle a fegyvert... kis huzavona, kedélyes élcelődés (-Adja már ide!- mondta Havas; erre ő: -Nem, most forradalom van!- széles mosoly mindkettejük arcán...) után, vigyorogva átnyújtotta azt. Egy-két mozdulat, és megállapítást nyert, hogy ez csak egy fegyvernek látszó tárgy...

Több dolog is eszembe jutott azonnal. Néhányat elmondok most...
- Kell nekem (esetleg nekünk), hogy ilyennel szembesüljek a tv-ben? Pláne reggel?
- Az a rádióadás, ahol beolvasták, hogy megszállták az idegenek a Földet, aztán mindenki pánikba esett, pedig kacsa volt, illetve csupán egy novella (és most nehogy az jöjjön le, hogy akár egy hajszálnyit is párhuzamba állítanám Tomcat-et és az ő performance-ét, H. G. Wells-szel. Mert ha jól tévedek övé az említett, de agyam helyén címmel nem raktározott írás, talán hangjáték...)
- Havas azt mondta, hogy nem tudott a fegyverről, mikor olvasta az adásmenetet, amiben csak az szerepelt, hogy kivel kell beszélgetnie. Nos, őt ismerve, nem is... ha hihetek a róla -de főleg általa- kialakított képnek, akkor nem hiszem el, hogy engedi, hogy futószalagon szállítsák elé az anyagot, anélkül, hogy előre sejtése lenne a részletekről.
- Egy sms-ező megírta szinte szó szerint egyik gondolatomat, miszerint, ha egy bankba megy be valaki ilyen játékkal, ott helyben halomra lövik (soso, persze, és még jó... de akkor is...) az illetőt, itt meg ezt így lehet? Élő adásban el lehet játszani ilyesmit? Nyilván megtehető ez. De nekem nem tetszik.

Nagyon nem tetszik.
Mert számomra mi is az üzenete ennek?
- Ha nagy a pofád, mindegy mi jön ki rajta, csak elég kitartó légy, és lehetőleg minél többször, minél több helyen szórd el elméd magjait, akkor előbb-utóbb megismer a világ... (A háló, és mondjuk a kereskedelmi tv-k jóvoltából, akár 3 napnál is tovább tarthat az a vihar, amit a biliben kavarsz így... mert az a világ ameddig elér az ismertséged, igen kicsi, úgy globálisan tekintve...)
- Széthullik minden. Miért éppen az én kedvenc reggeli műsorom ne zakkanna meg? Merthogy ide is begyűrűzött Kiszel Tünci mellé, boldog önteltséggel felsorakozva Tomcat is.

Nagyszerű!
Asszem, megöregedtem.

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr444157750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása