Halvadászat

2009.12.27. 17:23

Hogy miképp lett ebből mesélő erdő?
Höhö...

Hát, halat, vadat s mi jó falat, mert öreg és bölcs vagyok... és összevissza kapcsolódnak a légüres térben a kerekek az agyam helyén.

Holnap megyek Esztergomba, de még előtte jön uncsitesóm, Zsuzska, s Koki, akikkel megüljük az idei karácsony közös részét. Ehhez kellett némileg felkészülnöm, így kedves Ildike elvitt a helyi texoba, ahol is megvehettem a holnapra kelő dolgokat.
Halat akarok csinálni, mert nálunk karácsonykor mindig hurka kolbász és saláták vannak (krumpli valamint kukorica saláták), így most már éppren időszerű lesz a vízi étek asztalra kerülése.
Valami tepsiben, zöldségekkel, tejszínes szószos valamit képzeltem el, de nem találtam ehhez alkalmas receptet, így maradt a rántott hal. Viszont Ildike mondott egy számomra is ismert, ám jó ideje feledésbe merült ötletet, hogy éjszakára áztassam fokhagymás tejbe a halszeleteket. Nos, ezt meg is tettem, így most átható fokhagyma szagom van, a hűtő tele tálakkal, melyekben hal pácolódik én meg itt ülök, s HBB-t hallgatok.

Hiszen, mesél az erdő. Ugye.




Persze a szöveg nem az, ami nekem beugrott. Hiszen az a részlet máshonnan van, de már mondtam, hogy agyam helyén érdekesen működnek a csatolások. :)

Hobo Blues Band: Lakoma

 

Szerző: talemaunique

4 komment

Címkék: talema hbb

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr351626464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tagore 2009.12.30. 16:00:12

Talema!
Ugyan a halat még akváriumban sem, de azért kívánok Neked boldog új esztendőt!

Zebra 2010.01.01. 09:37:32

Boldog új évet Talema!

talemaunique 2010.01.02. 19:26:22

@K ó s z a: Ugye?! Műértő ön, Kósza úr! :)

@tagore: Ugyan kérem! Halat nem? Milyen válogatós kend! Sebaj, "majd szütünk birkát", mondá az örömanya a Bazi nagy görög lagzi-ban. :) Viszont minden jót!

@Zebra: Szintúgy, csíkoshátú barátom!
süti beállítások módosítása