Igazságos - családi adózás

2010.11.13. 20:58

Igazságos és arányos. 
Arányos és igazságos.
És persze családi alapon megy mindez, ha valaki nem tudta volna.

Az egyik levelező listán egy ideje -naná- megy a disputa az adózás új rendjéről, s ma jött egy levél ebben a témában, melynek írójától -Varga Andrástól- engedélyt kértem a közzétételre, s azt meg is kaptam. 

Kedves Mindenki!

Nem ideológiai alapon (se jobb, se bal oldal) szeretném, ha megnéznétek az RTL házon kívül riportját! Aki látta annak még egyszer, hogy tudatosodjon, aki nem látta annak azért mert nagyon fontos a tisztán látás érdekében!

A riport 

 

a felvételnél fontos időpontok:

 

3.08 Révész Máriusz Bruttó fizetése 884 ezer forint, a változások után a 4 gyerek miatt 211.300.-Ft –al több marad neki!

ugyanez egy 202 ezer forintos átlag? fizetés esetén csak 11.500.-Ft többletet jelent csak!

3.50 kor hangzik el, hogy hiába jár mindenkinek a 137 ezer forint kedvezmény, ha nincs miből levonni!

Kérdésre Révész Máriusz is (hosszas hümmögés után)elismeri, hogy igazságtalan a rendszer, de arra hivatkozik, hogy az előző is az volt! (tehát ha mások is gazemberek, akkor mi is lehetünk elv érvényesül).

Másik példa a filmből:

4.28 kor Botka László MSZP-s szegedi polgármester jövedelmét mutatja be (nehogy részrehajlással vádolják a készítőt)

3 gyerek, bruttó 1.756.000.-Ft fizetéssel +381.000Ft-al marad több nála jövőre (ugye azt tudjuk már, hogy az átlag 202.000-nél csak 16.500.-)

Ezek után a nagyokat pislogó (és nyíltan hazug) kormányszóvivő kijelenti, hogy ez így arányos és igazságos is!!!! és jön a további demagóg hazugságáradat.

 

És, hogy még mindig ne legyen vége, jöjjön Orbán Viktor jövedelmének összehasonlítása az átlaggal!

5.58-kor a filmben

Orbán bruttó jövedelme 1.739.000.- Ft, jövőre +451.000.-Ft-al több marad neki, hiszen 5 gyereke van!

Az 5 gyerekes átlag 202.000Ft os jövedelműnél csak +7.500.- Ft többlet lesz!

Na ennyit a rajongásig szeretett igazságos és rég várt kormányról, mely csupa jószívűen csak a gazdagoktól von el, és a szegényeknek ad!

Ugyan adjunk még vagy 20 évet nekik, hátha visszahozzák a tizedet, a rabszolgaságot, meg egyebet még!

A

 .........................................


Eddig a levél, most lehet gondolkodni, s amennyiben Révész Máriusz vagy Nagy Anna vagy, hümmöghetsz, netán teljes erőbedobással bizonygathatod, hogy de, ez biza így igazságos. 

Az adózás talán bemagyarázható igazságosnak -de jelzem, ezt is csak akkor, ha nagyon kitekerem a szó értelmét-, de a kedvezményeket s azok igénybe vehetőségét tekintve egészen biztos, hogy mocskos húzás. 
S most mondjam, hogy "Éééén megmondtam!"? Nem, mert ettől nem lesz jobb. Továbbra is drukkolok vikinek, de már nyomokban sem látok esélyt arra, hogy jót tegyen a hazámnak. 
Ellenben a felső szúk rétegnek annál többet segíthet. Úgyis olyan sok gondjuk van, így ez megérthető.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr774157406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása