Ennek itt meg kell lennie.




"Kortárs roma művészeti gyűjtemény - KuglerArt Szalon Galéria
A KuglerArt Szalon a roma képzőművészet, népművészet és iparművészet bemutatását, támogatását tűzte ki céljául. A Galéria Budapest belvárosában, a Bazilika tőszomszédságában, egy közel 150 éves ház korhűen megmaradt helyiségekkel rendelkező lakásában működik. A tavaly nyár óta látogatható lakásgaléria Kőszegi Edit filmrendező magánygyűjteményéből alakult ki. Csaknem húsz művész alkotásai láthatóak a szalonban, s ezek nagy része számos rangos nemzetközi kiállításon is szerepelt, így Pekingben, New Yorkban és Párizsban, Passauban és Stockholmban. A magyar érdeklődők a Magyar Nemzeti Galériában és a Néprajzi Múzeumban találkozhattak az alkotásokkal, melyek immár meg is vásárolhatók.
A galéria szalonként működve változatos programok keretében teret ad művészek bemutatkozásának különféle művészeti ágakban.
A következő szalonest február 25.-én lesz, témája az 1977-ben elhunyt autodidakta roma festőművész zseni, Balázs János munkássága lesz.
Roma Sajtóközpont 2012"




















Ecsettel és irónnal (önéletrajz és versek)

Balázs János cigány festőművész és költő (Alsókubin 1905. november 27. – Salgótarján 1977. március 18.)

























Bogdán János Amigo


Különösen ha már Elindultak a cigányok....
 

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr734211661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legyezős Lucy 2012.02.27. 21:37:33

Beköszönök, hogy ne érezze magát olyan egyedül itten. :)

talemaunique 2012.02.27. 22:01:48

@Legyezős Kinga: Jáj, hogy a magasságos áldjon megfele, lyányom! :)
Má lassan itten megremeteülök... vagy ezt hogy is kék mondani... :))
süti beállítások módosítása