Szomszédság...

2013.03.08. 15:58

Ha rossz, akkor az török átok, ha meg szomszéd néni, akkor az helyes fiúk a mikrofon mögött, igaz?


No, de most az van, hogy bő évtizedes távolságból ismét benéz az életembe a közvetlen falszomszédság intézménye.
Üdvözlöm e felvillanyozó tényt, s próbálom fűtésszámla könnyítő s nem remetelét lényegét megfogva az előnyöket élvezni, hiszen hátránya nincs is a társasházi, lakóparki létnek.
Mert amint már írtam, egy lakásban élek immáron féléve, egy lakópark emeletén, mely lakópark igen emberbarát módon megtervezett, így a szomszéd lakásokkal mindössze egy helyiség van közvetlen érintkezésben. A nappali padlózata az alsó lakás egy szobájának mennyezete, s szintén a nappali hosszanti fala közvetlenül a szomszéd lakás hason helyiségének is az "oldala". A lakás többi része vagy semmivel, vagy mondjuk tárolóhelyiséggel van födémkapcsolatban, így nem egy panel fíling.
Ám mostanság valami van. Akarom mondani, by Arkagyij Rajkin , "Válámi ván!", ugye, mert nap mint nap, olyan délután kettőtől beindul a mainstream csörömp, az átható tuctuccal és miegyébbel, ami csak szem-szájnak ingere.
Én meg, a fal ezen oldalán csak nagyokat pillogok és próbálok nem világgá szaladni... vagy nagyokat ugrani... hehe... hanem végtelen türelmet tanúsítva nem csontig hangosítani a tv-t, rádiót, hanem kivárni míg békét s nyugalmat hozó csend lesz úrrá otthonomon.

Mindig a Lyuk jut eszembe ilyenkor, illetve a Molotov liget, ahol -mindkét helyen, s gondolom, akárhány helyen is még- a hangszigetelést tojástartókkal oldották meg, ám egyrészt elég melós lenne beszerezni annyi tojásos tálcát, nem kevésbé felszerelni azt, s nem mellesleg a dizájn sem felelne meg éltes koromnak, így csak reménykedhetem benne, hogy nem lesz ez mindig így.





Szóval, még szoknom kell a zajokat.
Szomszédnéni ide vagy oda.





/Török átok ehunnan ni/

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr468242800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

179584 2013.03.08. 16:46:32

A téma nem ismeretlen. Otthon a ház elött éjjel-nappal nagy sebességgel száguldozó autók okoznak gondot, meg a sarok-szomszéd tini gyereke, aki dobolni tanul, és szorgalmasan gyakorol. Itt dobolós szomszéd nincs, viszont mellettünk és alattunk gyakran takarítanak, - nagy ricsajjal. A halláskárosodásnak is lehetnek pozitív oldalai:)))

265594 2013.03.08. 16:55:03

Nos, ma többször eszembe jutott a siketség, mint előny bizonyos helyzetekben, és rögvest elnézést is gondoltam mellé... :) Itt is, a szembe szomszéd -akinek a ház, melyből elköltöztem közvetlen szomszédja- gitározik, s fia dobol, így nem ismeretlen a zenebona előttem sem, pontosabban az élózene-bona, ez a falon át rádió/cd/izé viszont új élmény. :)

12635 2013.03.08. 23:00:12

A hetvenes évek végén, ifjú házasként új lakást kaptunk, nem hogy hallani de látni lehetett a csövek (talán fűtéscsövek) mellett az alsó és felső lakás pár centijét, a fényeket mindenképpen, úgy kellett betömködni, beragasztani a lukakat...

265594 2013.03.09. 11:35:18

Nosztalgia. :) Ennyire tán nem "társaslét" ez, de azért néha igencsak fura a szervizútról nyíló, még attól is hátrébb álló házhoz képest -mely telek mögött egy rét, majd erdőcske volt-, mert itt nem panelszinten, ám időnként határozottan érteni a szomszédban zajló beszélgetést. És ez fura. :)
süti beállítások módosítása