Zár, fürdőszoba, LÁTilag

2013.04.23. 16:19

 

Halad a dolog, persze ez is úgy, ahogy "szok", de halad. S ez a lényeg.

Jegyeztem már, hogy megkaptam a LÁT-ot, mert ugyan eltartott jó darabig, de nocsak... és nem mondok mást, lehet utálkozni ahogy tetszik...
Tegnapra vártam a szakikat, hogy a kapunyitómat megvarázsolják, s jöttek is.
Ahhoz, hogy megkapjam ezt a támogatást, a jogosultságot igazoló iratok mellett pontos, hivatalos árajánlatot is le kellett adnom a megvalósítandó munkákról, melyek egyike a kapunyitó bekötése a meglévő kaputelefonba. Nos, ez már akkor látszott, hogy nem lesz egyszerű, de bízva a mesterek szakértelmében és önbizalmában, minthogy elvállalták a munkát, most sorra is kerülhetett ez.
Szét is szedték az ajtót... tanakodtak... majd mentek másik szakihoz, zárat, miegymást egyeztetni... ismét tanakodtak... aztán összeraktak mindent ahogy volt, s felsoroltak néhány opciót, amelyek valamelyike majd -ha lesz alkatrész- megvalósulhat. Szóval zárilag itt tartunk, ma várom a teflont, hogy mondja szaki mi a  merre...
Ha lassan is, de haladunk.
A fürdőszoba pedig kifejezetten örömteli változáson esett át!

Na jó, tán a többes szám még kicsit a túlzott optimizmus jele... de akkor is.



Látható, immáron nem a mobil magasítóval emelt, hanem fix talapzaton állóvá lett a szaniter, egyik oldalon a már eddig is -a költözésem első pillanatától adott, mert anélkül a gondolat is meglehetősen légből kapott lett volna...- meglévő dizájnosra színezett -OEP támogatott, tehát eredetileg fehér- kapaszkodóval, mellette egyelőre a földön támaszkodó, falra szerelendő, felhajtható, a másikhoz hasonlóra szinterezett alkalmatossággal. Ez majd akkor kerül helyére, ha meglesz hozzá a 4 db kellő méretű tipli.
S ha az meglesz, akkor lehet a piciny fürdőszobámnak ezt a felét késznek nyilvánítani.
A másik oldal, ahol a zuhanyfülke lakik a néhai kád helyén, még sok-sok munkára vár.



Így sikerült, s ezen állapotában nekem nagyon kényelmetlen, és a kövezés befejezetlensége miatt balesetveszélyes is. Minden anyag megvan hozzá, csak meg kell csinálni. Lejjebb rakni a zuhanyt nagy macera, pár napig nélkülözni kell majd a lehetőséget, mert szét lesz szedve a lefolyórendszer ott. Így mesterrel azt beszéltük meg, hogy mikor jövő pénteken megyek VISEGRÁDRA KVÁZI WELLNESSELNI -uncsitesói karácsonyi ajándék jóvoltából, kösziZsuzska..., s azért ide, mert itt van mozgássérültek részére kialakított, akadálymentes szoba, apartman- fogja szétrobbantani a mindenséget ott s megcsinálni a kövezést, zuhanytálca magasság-mérséklést, zuhanyszék lejjebb költöztetést.

Vagyis jelenleg itt tart a dolog. Misi a  mester és olyan frankón megcsinálta a magasítót, hogy ihaj! Ha megtörténik a burkolás, a  most még nyitott, de funkciójának tökéletesen megfelelő "sámli", még gyönyörű is lesz.
Nekem mindenképpen!






A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr148242826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

14742 2013.04.23. 16:39:48

Olvaslak és mindig elámulok, hogy milyen szívóssággal teszed életteredet egyre praktikusabbá. A lehető legnagyobb elismerésem, azt hiszem én képtelen lennék rá.

265594 2013.04.23. 17:17:28

Köszönöm. Komolyan, nem is tudod, hogy ezek a szavak most mennyire nagyon jólesnek. :) Ezen túl, mármint a negédes hálálkodásomon túl meggyőződésem, hogy ezt nem lehet másképp csinálni, de ezt is sokszor mondtam már. Illetve én nem tudom másképp és azt hiszem, bárki aki ilyen helyzetbe kerül, akkor jön ki a legjobban a lehetőségeivel, ha azt humorral, szívóssággal és kellően beállított belső mérleggel kezeli. Hiszen a mihez képest nagyon fontos eleme a dolgok jó illetve rossz voltának eldöntésében s ha az előbbiből van több az én életem könnyebb... ezért kell kellően hozzám kalibrálni azt a mérleget. Sose derüljön ki, hogy képes vagy-e rá. :)
süti beállítások módosítása