Rogán és az arányok

2013.06.21. 08:42

 

Már leálltam a TV2 Tények-kel, mert süt belőle a narancs, így kénytelen-kelletlen az RTL Híradót nézem, de reggelente -pláne egy ilyen már-már megszokott, alvás nélkül ismerős de elfeledettnek hitt kínnal kísérve töltött éjszaka után- még a Mokka az, amitnézek, mert valaminek mennie kell, s sajna STORAGE WARS ilyenkor még nem nagyon van (Pedig, pedig!!! Barry Weiss, nos valami hihhetetlen kúl egy fazon....)


/BARRY WEISS, A GYŰJTŐ/

De vissza a ma reggelhez, s a hazám jelen politikai helyzetéhez, mely korántsem olyan kellemes, mint egy tíz éve érintetlen, lepukkant, elhagyott bérraktár.
Hajdúszoboszlón van éppen a kihelyezett stúdió, onnan jelent most éppen a két szpíker, s bekapcsolták a budapesti stúdióbanvárakozó ROGÁN ANTALT és a rezsicsökkentésről kérdezték. (Mellesleg nekem beígérte lelkes rezsicsök mandró az ÁFA-csökkentést, mint KÖVETKEZŐ nemes narancstettet...)
Demcsák Zsuzsa tolta a megszerkesztett kérdéseket narancsvitéz elé, melyek egyike rákérdezett az arányokra. Hogyaszongya, a banki tranzakciós díjak növekedése és a rezsicsökkentés hogy viszonyul egymáshoz. Meg aztán, hogy az átlagjövedelemmel rendelkező, két gyermekes család veszít súlyos ezreket a havi költségvetésén a rezsicsökkentést is belevéve, mert az összadók emelkedése folytán a végösszeg, bizony negatív. Osztán a magas jövedelműek rezsije nyilván sokkal magasabb s így az abból kapott -a szolgáltatóktól ellopott, de nekik nem kompenzált, mert mondjuk nem az állami adótartalmat csökkentve, hanem a szolgáltatók hasznát megtépve- rezsicsökkentés is nyilván, míg egy szegény családnál ez klasszisokkal kisebb.
Rogán 'Rezsicsök' Antal, ezekre a szokott hangnemben válaszolt, s kifejtette, ez a kormány -ellentétben a nyócév szocialista kormányával... komolyan, ha ez kimaradt volna, nem is tudom, tán megáll a szívem...- a családok kormánya, s egy alacsonyabb jövedelmű családnál az ugyan kisebb megtakarítás sokkal többet számít, mint egy magas jövedelműnél, s ugyanez vonatkozik a tranzakciós díjra is, csak arra éppen fordítva. É.: egy szegény család havi banki költsége ~1800 HUF, mely most egy kicsit, de tényleg csak egy kicsit fog emelkedni .megjegyzem, nem duplájára emeltétek, Tódikám??????- míg egy tehetős családnál ez nagyságrendekkel nagyobb, hiszen sokkal több banki tranzakciót hajt végre akinek van pénze. Tehát ez így ARÁNYOS. Mert azt ezek a fijúg nagyon szeretik.

Kispofám! He?
Arányos, igen. A térképek léptéke is egyfajta arány, csak ha azt átülteted egy társadalom jövedelmi arányaira, nos, az előre nem visz.
S meg ne lepődj, elárulom, téged sem, s a most elitként tartott felső szűk 5%-ot sem, csak nagyon rövid távon.

Együtt kell lépnünk.


/E14 OLDALA/

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr178242900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

121219 2013.06.21. 08:55:58

Látom a szomorú jövőt. Következő lépésben a felső 5 százalékot kell támogatnunk, mivel aránytalanul több tranzakciós adót fizetnek...ma még. Magam egyébként felhívtam az egyik szolgáltatót, aki rezsit csökkentett számomra, hogy ne küldözgessenek több ilyen levelet, mert van más dolgom is, mint naponta oldalakon át bogarászni mennyivel tettek boldoggá. A válasz az volt, hogy kötelező, és nem tudja teljesíteni a kérésemet, mert én nem kérhetem ezt. aranyos...nem?????

265594 2013.06.21. 09:19:22

:D Már ne is haragudj, de neked muszáj tudnod, hogy a kerál mekkora jót tett veled!!!!! Na. Aláírtad egyébként a rezsicsök ívet? Mert ha igen, még személyre szóló köszönőlevelet is kellett kapnod szent vezírünktől. Az első mondatod a rögvalóság. :( El kell zavarni a döntéshozói posztokról ezt a zsigereiben romlott bandát, élén az elmebeteg királlyal de végleg.

297786 2013.06.21. 15:27:05

Semmilyen ívet nem írtam alá, (családtagjaim se) mégis jött a köszönő levél. Az első gondolatom az volt, hogy (nem merem leírni :o)

265594 2013.06.21. 18:15:54

Bakker!! Csak irigykedem!! A szent királyunk, mindenkiviktora, engem már a nyugdíjas levelezéséből is törölt -ha már a barom ellopta a nyugdíjamat-, úgyhogy nem mosolyog reám többé a retro fotójáról sosenemis... Most komolyan, bakker, ez egyrészt az adatokkal való visszaélés, másrészt nettó pénzpazar ismét. El kell zavarni ezeket a pitsába!

13118 2013.06.22. 07:58:44

engem Brandi Passante nyűgöz le: még sose nem jön be a számítása. :)) de gondolom, ilyen a forgatókönyv. apropó forgatókönyv és szerkesztés: nem hiszem, hogy a helyi raktárvadászok annyira hülyék lennének, hogy egy látszólag értéktelen raktárért ne kínálnának több ezer dollárt, ha ... ha előre tudnák ők is, hogy a lomok között van legalább egy cucc, amivel busásan megtérül a vásárlásuk.

265594 2013.06.22. 11:46:40

[Hmmmm](#1618586) Néha kifejezetten érzem a megszerkesztettséget, mert annyira a rászabott szerepek szerint működnek, hogy ihaj. Brandi aranyos, mindig királykisasszony a törvényen kívüli kertvárosi apuka lazulós férje mellett...helyesek. Nos, néha látni olyat, hogy filléreken -na jó, mondjuk 20 $-ért vesznek egy többezres valamit tartalmazó koszos lukat. Számomra érdekes szituk, a texasit is bírom, onnan naná Moe a kedvencem (http://www.aetv.com/storage-wars-texas/meet-players/morris-prigoff/ és nocsak, az ottani viktortól szintén lábrázást kapok)..
süti beállítások módosítása