2006.04.10. 16:45


Rendes állampolgárhoz híven szavaztam. Ennyi a részem a politikából, s ezt biza nem is adom fel!!

Aztán hallgattam zenét néhány órán át (KISPÁLraMIX... még nem jutottam el addig hogy orig cd-ket hallgassak, de az már gond nélkül megy, hogy erről az eddig "megszokott" 2-3 cuccon kívül, a többit is értékelni tudjam... bőgés nélkül...), majd bekapcsoltam a tv-t.

Néztem, de igazából valahogy nem voltam túlságosan felspanolva, valószínűleg gőzöm sincs a nagyok dolgáról, de én azt gondoltam, hogy a FIDESZ sorozatosan maga alá tett a kampány alatt. Felsorakoztatta az ugyan erős, de nagyon szélsőséges elemeket, s így -én azt gondoltam/om- talán azokat a szavazatokat (szélsőjobb) vagy azok egy részét megnyerte, de sok-sok amúgy normi, eddig soso stabil fidesz-szavazót viszont elijesztettek. Tehát, tök nyugisan néztem a műsort.

Egyszercsak kaptam 1 sms-t. Apu küldte, ezzel a szöveggel: "Gratulálok!"

Én persze rögtön hívtam: "Mihez?" ... a röhögéstől alig bírt beszélni, komolyan szinte láttam hogy majd eldobja a telót, úgy rázza a nevetés: "Hát, mi máshoz?! Hogy bekerültek  Kovács Pistiék!"

Na, igen. Rólam széles e hazában tudják, hogy merre is gondolkodom. Csoda?? :)))

Ja! Egy nagyon fontos infó lemaradt, bár így már nem is naprakész a dolog, hisz eme történés dátuma még péntek. Hármaska és barátnője (Lilla) valamint az ő anyukájája (Ildi) átmentek Érdre, az SzDSz választási bulijára. Na, nem azért, mintha ennyire elkötelezett liberálisok lennének (ami szerintem így 12 nyár után, mellyel külön-külön bír ez a 2 leánygyermek, még igazán megbocsátható:), inkább a várható Padödö koncert miatt... (Élvezték nagyon, leginkább a képviselőjelölt úr danolását a színpadon...:) Szóval, onnan hozott nekem Hármaska egy echte SzDSz-es telefontartót! Kék, annak rendje s módja szerint, rajta van a logó, meg a madarak, ahogy kell...

Nagyon szuper! (Csak azt nem tudom, mire fogom használni... azóta itt lóg a géphez tartozó kislámpára akasztva... nagyon jól mutat...:)

Ebből, ugye annyi a lényeg, hogy gyermekem előtt sem titkos az én ilyetén elkötelezettségem. Akkor édes egy apukám előtt már miért is lenne? :))

--------------------------------

Eddig 2006. emléke. Ma pedig korán keltem, ünneplőbe öltöztem -ahogy szoktam... nem selyemkosztüm, de nem is macinaci-, és vártam.
A híreket is, meg a mozgóurnát is.
Fel voltam dobva.
Bajnai tegnap-tegnapelőtt kezdett egy olyan kampányba amit már hetekkel ezelőtt nyomni kellett volna, mert jópofa, populáris, de nem demagóg, kedves, humoros, vidám, előremutató. Firtattam is együttoldalakon, hogy mi a retekért nem lehetett hamarabb ezt is... de ennyi.
Jöttek az adatok, csordogáltak a hírek és én továbbra is vártam.
Egykor felhívtam az NVI-t, vagyis a megyei testületét, hogy para vagyok, jön a mozgi? De megnyugtattak, hogy jönni fog...
És jött is, olyan fél négy felé.
Szavaztam.

Én megtettem.

S most szarul vagyok. Talán a kétharmad nem lesz meg, és előre is ezt mondtam, hogy végső soron ez egy elérhető cél, de igazából nem sokat ér.

Mi lesz a hazánkkal? (Még egy 2010-ből.) Hasonlót érzek, csak sokkal keserűbben.


/elrohasztod a hazámat/




A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr918243028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása