Akarom mondani, most már aztán, de tényleg, na... s folytatom is: legyek már helyrekalapálva -menetesen helyreigazítva, vagy mi a retek-, és csontszilánkilag kitakarítva, mert már nagyon unom.

S a "nagyon unom" terminus egy igen felületes kifejezés a jelen helyzet lefestésére.
Mert egyre jobban fájok megint, éjjelente nem alszom, mert nincs az a pozíció amit hosszabb távon elviselnék és minden mozdulatra felkelek, hiszen egyrészt a párna kiugrik a térdeim közül, másrészt az ágyam fölötti kapaszkodó nélkül megfordulni sem tudok már,ülni nem nagyon, menni még annyira sem, és egyáltalán a fájdalom lassan eléri a non stop KÍN szintet, melyhez mostanában gyakorta társul nyomorult -de remekül teljesítő, ám mégis csak miszlikbe törött s még most is mozaikszinten létező- jobb lábamban a térdem s bokám, valamint az öreg csípőprotézisem mély, kitartó fájdalma.
Az új, a friss, az üde, a remekül, ifjonti hévvel teljesítő meg folyamatosan galibát csinál nekem most már több, mint fél éve, a műtét augusztus 22.-i időpontja óta, s ki is derült róla, hogy KEMÉNY VAGYOK, MINT A VÍDIA.
Azóta, mármint a május 12-re való műtéti kiírás óta, az OBSI-ban készült rólam, illetve a medencémről egy speciális tartásban végzett röntgenfelvétel*, melynek kielemzése során, DR. VÁNKOS ZOLTÁN megmutatta nekem azt, amit eddig még senki nem talált meg, éspedig egy kiskanál** alakú csontszilánkot a protézisfej mellett. Tehát nem elég, hogy nincs a helyén a vápa, hanem még egy -nem is mikroszkopikus- csontdarabka is van a lágyszövetben.
(* hanyatt fekvés a tepsin, naci térdig letol a cipzár miatt, röntgenkütyü a jobb csípőm alá.mellé, jobb lábam térdben behajlítva s felemelve, bal csípőm mellett, ferdén a film; ez egy spec medencefelvételre alkalmas eljárás, valami débetűs neve is van -tán Dittmann??? biztos nem, mert így nem találtam meg, pedig érdekelne-, mert így más szögből látszanak a kérdéses dolgok, s lám, tényleg, mert féléve ott van az a kiskanál, de senki nem látta eddig.... csak most, Dittmannbá vagy Dittmannnéni.... na
** ott, rögtön kibukott ez belőlem, s Vánkor Főorvos rögvest meg is nyugtatott: "Ne ijedjen meg, nem egy kiskanalat felejtettek magában, mondjuk egy vatta, vagy ilyesmi, hanem ez csak egy letört csontszilánk!", s én rögtön mondtam is, hogy eszembe sem jutott ilyesmi, ennek a zizének, tényleg kiskanál alakja van.. legalábbis nekem azonnal ez ugrott be.)

De visszatérve a címhez s az eredeti célomhoz: közelg a május 12. Aznap -mosmá télleg, na- megoldódik jelen kanosszajárásom és egy figyelmes, nagyon pontos s nem elsietett, jól megtervezett s nem időspórolós műtéttel lekerül vállamról ez a nagyon is terhes béklyó. S itt következik a cím második része.

Apropó:




S pláne:



Mert az én aktuális Hétköznapi Hős-öm az most, aki megteszi, hogy egy szép, tavaszi délelőttön elsétál a Karolina útra s fáradságot, kellemetlenséget nem kímélve lead a nevemre egy zacsi vért, hogy ne maradjon el a műtétem, vagy ha tényleg hentesdolog lesz a vápa kiszabadítás vagy a szilánkkeresés, akkor pláne életem biztonságban lehessen ebből a szempontból. Is.

Idézet INNEN:
"Tehát, ismét:

"...
választott vérrel megoldható a dolog, így kérjek meg minden embert akit elérek, s aki mozog, s van lelke hozzá és nem okoz gondot neki -ezt én teszem hozzá-, menjen el a következő címre:

Közép-magyarországi Regionális Vérellátó Központ
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 19-21.
Telefon: +36 1 372 4200, +36 80 324 244
Véradási időpont:
Hétköznap: 7.00-19.00



A feltüntetett időpontokban és ha tud, IRÁNYÍTOTT VÉRADÁS keretében adjon le vért, a nevemre, az adataim feltüntetésével. (Ezeket magánban köszönettel megadom, annak aki hajlandó erre.)
Elsősorban A+ vér kell, hiszen az én vércsoportom ez, de mivel választott készítmény kell nekem, így bárki adhat, bármilyen vércsoporttal, faktorral, s úgy rakják össze a számomra kellő pakkot.
"

Szóval, emilben kérdés, én küldöm adataim, s óriási köszönetem is mellé a felajánlott bármilyen vércsoportú vérért!
"

Legkisebb gyerekem, Hármaska a munkahelyén és a fészen is, már kezébe vette a dolgot, és sokan jelentkeztek már. Nagyon köszönöm. 
A vér életideje cirka 30 nap, így már lehet menni, s bár biztosan nem azt kapom meg, mert macerás vagyok ebben is, de a sorban vérhiány miatt már nem szorulok hátra.
Nem tudom meghálálni, csak a karmajobbítással és hálásan pozitív gondolatokkal, éppen ezért az apropó felvétel, hisz aki ezt nekem megteszi, az én saját, személyes, nem is annyira Hétköznapi Hős-öm lesz.

Köszönöm!


Kiegészítés:
Az én vércsoportom A+, de nem kaphatok csoportazonost, mert valami ellenanyag mizéria van, tehát bármilyen vércsoportú vért levesznek, s a nevemre írják jóvá -nem én kapom meg, hanem a kórház, ahol a műtétem lesz-, de ezzel biztosított, hogy a ritka alfaktor ellenére, vérhiány miatt nem marad el a műtétem. A Karolina úton s még a Jahn Ferenc kórház vérellátója az a két hely, ahol ezt megteszik, mindenhol máshol csak csoportazonost lehet irányítottan leadni. Most beszéltem a vérellátó vezető asszisztensével.
Tehát a Karolinán, bármilyen vércsoporttal lehet menni -köszikösziköszi-, le kell venniük s nekem majd úgyis külön kell választani, de nem csúszhat el emiatt a műtétem. (Persze kivétel ha valami nagy gixer van, életmentés miatt kell sok vér satöbbi... de normál esetben így biztosított a dolog.)

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr128243034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2014.04.14. 23:25:06

Egyelőre egy "hőst" tudtam beszervezni, aki ígérte, hogy elmegy vért adni (régi véradók vagyunk, de én vidéken élek). Nagyon elfoglalt ember, remélem, gyorsan megy az ilyesmi. Minél hamarabb túl kell ezen esned, hogy a fájdalom megszűnjön. Drukkolunk.

265594 2014.04.14. 23:31:56

Köszönöm szépen! Igen, számolom a napokat, s csak bízni tudok benne, hogy most már sikerül és megszabadulok jó időre ettől az embertelen kíntól. Most ez ugrott be igen terheltagyam helyére: http://www.youtube.com/watch?v=o-yHgaCFJZc

265594 2014.04.14. 23:35:49

Ja, jut eszembe, adatokat tudod?

163107 2014.04.14. 23:48:07

Ide írd meg: osszian@citromail.hu

163107 2014.04.14. 23:49:29

Az a csontszilánk nyomta az idegeket, attól volt a fájdalom. Egyébként nem lenne szabad fájni.

265594 2014.04.15. 00:01:11

A csontszilánk "csak" hab a tortán, mert a nem helyén rögzült vápa, alatta az ék alakú lyzis-sel, s a végtaghossz különbség miatti lágyrésznyúlás önmagában is generál fájdalmat, s ehhez jön még a most meglátott szilánk. Pontosan tudom, hogy a protézis, a protetizált ízület NEM FÁJHAT. És pont., Hiszen ahogy azt le is írtam, a jobboldali másfél évig a fájdalom rettenetes szintjét ismertette meg velem, ami az akkori műtát után gyakorlatilag nullára redukálódott: http://horizont.nolblog.hu/archives/2013/12/23/Latoteret_elfedo/ Ezzel a műtét óta szajkózom, hogy nincs ez rendben, de legyintés volt rá a válasz, íme: http://horizont.nolblog.hu/archives/2014/03/18/Tul_kemeny_hogy_beverjem/ Tehát most készülök s számolom a napokat. Ma különösen, mert nemhiába kerestem ki a Látóteret elfedő posztot. A mai napom ilyen.
süti beállítások módosítása