Én is írok egy levelet!

2014.12.19. 10:45

Kedves Orbán Ráhel!

Tudod, van olyan -bár tény, hogy a piedesztál magasságából, ahol te s rokonaid/üzletfeleid sorjáztok...onnan, tudod másik mondást idézve... a befőttek mellől-, hogy valaki nem azért nem tanul élethosszig tartóan méregdrága iskolákban és nem azért nem sikeres édesanyaként és ugyanakkor szakemberként, mert lusta, hanem mondjuk azért mert idejekorán -mondjuk 16 évesen- választania kell:
iskola vagy munka

S abban az időpillanatban, 16 évesen, végzettség nélkül nem marad más, legyen az akármilyen magasztos is, választása, ugye?

Vagy mondjuk leérettségizik -na, nem egy elit gimnáziumban, nem, dehogy, csak valahol, egy szerény, de stabil suliban, majd képességei szerint mehetne tovább, diplomáért, neaggyég akár majd mesterfokért is, de mivel a tandíj -melyet drága apád, kedves Ráhel, aki ellenzékben annyira de annyira elutasította ezt, hogy még a vizitdíjat is megvétózta, mondván a_zemberek ilyenért ne fizessenek- megfizethetetlen, így sajna az élethosszig való tanulást fel kell adnia.

Nem, nem külföldi egyetemen, de itthon sem, egy OKJ-s képzésen sem tud részt venni, mert ismét döntés elé állt:

szüleit -akiktől apád, szintén hőn szeretett apád- ellopta a nyugdíjat, kell segítenie, vagy épp tőlük veszi el a szülői ház eladásából szerzett pénzből a tandíjra valót.

Szerinted mit választ?

Tudom, tiszteled apád. Ezt kell tenned, s hiszem, őszintén így is érzed. Kívánom soha ne jöjj rá, egy diktátort, egy országrontó elmebeteget védesz ilyenkor, mert abba belepusztulnál.

Ja, és még egy. Nem kellett volna most -sem- megszólalnod. De nálatok ez dinasztia alapon megy, igaz?

Hát, szívem, akkor meg viseld amit magadra vontál!

És tudod mit? Ha képes vagy tanulj ebből is!!!


Üdvözlettel

Takácsné Lencsés Márta

özvegy, rokkant, de már nem nyugdíjas, a drága apád szerinti alaptörvény szellemében már nem családnak számító három felnőtt félárva gyermekkel, és egy piciny unokával

.......................................
Ha már, ugye.

................................
EZT pedig külön és nagyon jó szívvel ajánlom, mindenkinek, akit orasi papavédelmi akciója minimum szemöldök felhúzásra sarkallt.

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr908243222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

321058 2014.12.19. 13:12:04

Én nem írok. A sarokra nem jár a postás.

265594 2014.12.19. 13:24:25

Az indulatot megértem, a szavaktól elhatárolódom. ........................... Friss: http://www.hir24.hu/turmix/2014/12/19/orban-rahel-elmenekult-a-facebookrol/

58395 2014.12.19. 15:14:27

Javaslom neki, hogy még idejekorán az országból is menjen, (ne csak a "fész"-ről) ha módja van rá... Igaz, a gyermek nem felelős az apja bűneiért, de ki tudja, lehet nem mindenkinek ez a véleménye ezek után, amit apuci okozott ennek az országnak... Persze azért azt úgy értem, hogy az apu által összelopott vagyonrészét tegye le az asztalra... Na, aztán legyen "sajáterős"...

338199 2014.12.19. 15:56:50

Sok apróságot elvárna az ember az ország élmezőnyétől. Például azt is, hogy a saját gyerekeit ott taníttassa, ahol ő finanszírozza az oktatási rendszert. Micsoda pofátlanság külföldön kiképeztetni a fejes-gyerekeket? Ilyen alomból nem is jöhet másfajta ivadék, csak ilyen, végül is az alma nem esik messze a fájától.

265594 2014.12.19. 17:07:11

Kokó! "Sajáterős", ez tecc. :) Tényleg nem feleős az apja tetteiért, de láthatóan, ez a luvnya azt hiszi, joga sőt kötelessége megvédeni az orbánmundér "becsületét", mert nem magáról beszél, hanem édesapáját védi szegényke... természetesen csakis sajáterőből... Pettra1! Tökéletesen egyetértünk.

189474 2014.12.23. 17:26:42

Való és tény, hogy nem kellene azokat a fránya svájci tanintézeteket dotálni euró tizezerekkel, mert csak hizlalod őke Ráhel. Ottvannak BARÁTAINK Moszkvában,vagy "Stalingrádban,most Volgográdban a jókis egyetemek,igy olcsóbban is megusztad volna és nem okoznál apucinak és anyucinak anyagi gondot. Sőt orosz tudásodat is fejleszetted volna. Nembeszélve erről a letünőben lévő hanyatló nyugatról, csuda, hogy apuci nem hivta fel a figyelmedet,oszt.jónapot.
süti beállítások módosítása