A Nemzeti Együttműködés Kormánya olyan, de olyan hibátlanul teljesít, hogy felmerül bennem a gyanú, ez tán nem is melléfogás, hanem tudatos állásfoglalás kinyilvánítása.

Több hírportálon megjelent, még többön külön-külön, mintha egymástól teljesen független események lennének ezek, a következő hír: 


„Európai Unió nemrégiben csaknem húszmilliárd forintra büntette a Hódmezővásárhelyen komoly beruházást megvalósító Villeroy and Boch céget, mert Joaquín Almunia versenyjogi EU-biztos szavai szerint „a cég vezetői maffiaszerű kartellben manipulálták termékeik árát, és azzal sok százmillió eurós kárt okoztak a fogyasztóknak”.

A cég vezetőjét Orbán Viktor előterjesztésére a magyar állam a Magyar Köztársaság csillaggal ellátott középkeresztjével tüntette ki.

Az árakat manipuláló és fogyasztókat becsapó cégnek a vezetőjét, Wendelin von Boch-Galhau urat Orbán Viktor úgy minősítette, mint a tisztesség és nyereség egymásra találását, mely a kormányfő szerint követendő példa. Sőt, Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester, egyszersmind frakcióvezető az egész ország főhajtását fejezte ki a kitüntetett munkássága előtt."

/Egy példány az eredeti hírből/

"A legborzalmasabb azonban az, hogy a köztársaság elnöke, Schmitt Pál államfő szerint Boch-Galhau úr a személyes példaadásával őrzi közöttünk az ötvenhatos forradalom lángját" – olvasható a Varga László, MSZP-s országgyűlési képviselő által jegyzett közleményében.”
/Egy példány az eredeti hírből/


Egyenes következtetés akkor ebből, hogy tán már nem is vagyunk tagjai az EU-nak, netán csak annyira felette áll a magyar nemzet a közösség elveinek, szabályainak, hogy nyíltan semmibe veheti az azokkal szöges ellentétben álló s így bűnöknek nevezhető magatartást, sőt, az azt elkövetőt magas állami kitüntetésben részesítheti. Hiszen ezzel azt üzenik –amit már az adótörvényben is kinyilvánítottak-, hogy nagyot kaszálni, lopni, hazudni, csalni lehet, sőt, -mint látszik- kitüntetést érdemel, s ez követendő példa is, hiszen Nagy Anna is megmondta, aki nem tud annyit akasztani, hogy megérje, az maga tehet róla. 

De van egy másik lehetőség is, és az egyrészről mentesíti a kormányt –a miniszterelnököt, a köztársasági elnököt és a város polgármesterét-, de csak kis mértékben, de akkor is, másrészről viszont sokkal mélyebb gondokat enged látszani, ez pedig az, hogy mégsem olyan olajozott a káderapparátus a fidesznél, illetve a kondér mellett közvetlenül, mert egyszerűen csak nem jutott el a hír arra a szintre ahol erről döntöttek?

És még ennél is van rosszabb, az pedig szimplán az, hogy ezek leszarnak mindent. S tulajdonképpen ez beleillik abba a sorba, ahová az eddigi arrogáns,  csókos-telepítő, kioktató, majd_én_tudom, jól_hallotta, ezt_akarta_a_nép attitűd szerint állnak a dolgok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr984157399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása