Egy ideje naná, én is ezen gondolkodom.

Bakácson. És pont azt gondolom erről, amit például Kósza is, csak már törölte a bejegyzését, miszerint ez bűn, és aki lop, az minimum tűnjön el a közszereplők közül.
Csak az a baj, hogy az alapvető erkölcs egy bizonyos szint alatt nem számít. Hiszen a börtönök azokkal vannak dugig, akik ennek, és ennek az írott formában vett mértékének, tehát a BTK-nak ellentmondtak. Vagyis inkább tettek. (De ellentettje lennének? Öööö... ez csak beugrott, na.)
Aztán van az a szint, ami úgy tűnik, meghatározza azt, ami felett már szintén bármit meg lehet tenni, s csak az a különbség az előbbi és az utóbbi között, hogy ebben a "résztvevők" nem kerülnek számonkérésre.
Mert bár a kis értékű lopás -melybe így a kifli sőt, a kiflicsücsök is beleszámít-, már más elbírálás alá esik, tehát nemcsak szabálysértés, mégis az ilyen úgy tűnik, egy bizonyos szint felett a karrierépítés tuti receptje.
Tehát lehet, Bakács a Tescoból ellopott rúd Pick szalámival, csak az előjátéknál tart, valami nagyobb  horderejű küldetésben. Hiszen mi, kisemberek nem láthatunk bele abba, ami odafenn folyik. Ki tudja?!
Mellesleg ki tudja például, hogy ugyan mégis hová dugta azt a rúd szalámit Settenkedő? Mégis hogyan kivitelezhető egy ilyen akció? De ez csak az én tudatlanságom, nagyobb teret foglaló daraboknak is lába kélt már, s azok mégcsak be sem csipogtak a kijáratnál... például ugye, ha már Gabriella őrzi a nyugdíjakat, előbb ki kellett tolni azt a halom pénzt a magánnyugdíjaktól... hogy mást ne említsek.

Tegnap odatévedtem az évértékelő beszédhez.
A legnagyobb kérdőjelet az ébresztette bennem -és komolyan kérek mindenkit aki netán erretéved, hogy válaszoljon már nekem, mert a listán amiről már sokszor írtam, egy elkötelezett fidesznyiket kértem, de egyelőre nem magyon akaródzik neki érdemben válaszolni, pedig valóban nagyon szeretném-, az az, hogy viki egy rövid szakasz erejéig azzal foglalkozott, hogy az elmúlt 8 hónap sikereit méltatta.
Csakhogy mint bármi másban -és mondhatnám, hogy bámikor, bárhol-, hát ebbne sem tért ki konkrétumokra. Én meg csak állok bután és várom, hogy valaki mutasson már rá a sikerekre! Kérem!

Olvastam a beszédről (például ezt, de sok mást is), de még mindig nem találtam semmi valódi sikerre.

A levelezőlistán -amiről már az előbb beszéltem, meg már sokszor itt- András, az egyik tag, érdekes párhuzamra m,utatott rá a beszéddel kapcsolatban. Engedélyével közzéteszem, mert tényleg nagyon érdekes.

"Nem hiába volt Orbán Viktor Kínában nem oly régen!Amit sikerült elsajátítani Kínától az nem más, mint a naptárreform!

Ettől kezdve mi is az éveket elnevezzük valaminek, legalább is a tegnapi évértékelője szerint!

 

Kínában a 2010 a Tigris éve, nálunk az Összefogás éve! (volt)

Kínában a 2011 a Nyúl éve, nálunk az Megújulás éve!

Kínában a 2012 a Sárkány éve, nálunk az Rugaszkodás éve!

Kínában a 2013 a Kígyó éve, nálunk az Növekedés éve!

Kínában a 2014 a Ló éve, nálunk az Gyarapodás éve!

 

Csak győzzük kivárni!

Azt gondolom sok mondanivaló lenne a tegnapi beszédről, magvas gondolatok szóltak, de nem az elmúlt évről, hanem a jövőről!

De azt mondom, tervet mindig lehet készíteni, hogy az hogy fog beválni, azt majd meglátjuk!

(Csak akkor ne értékelésnek hívjuk azt amiről beszélünk, hanem „tervutasításról”! Ismerős valahonnan?)"

Köszönöm András.
Itt meg lehet nézni az állatövi jegyek jellemzőit, a kínai horoszkóp szerint.
Szóval, a kifli mellé szalámi dukál. Úgy látszik akkor is, ha szegény embernek pénze nincs, csak éhsége.

(Ismét egy csendes kérdés: ha éhes volt szegény, a búbánatos kockakőért nem 10 deka párizsit nyúlt le mondjuk egy kiflivel, és ismétlem, hová a nehézségbe rejtette azt a rúd Pick szalámit??)



A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr684157319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása