Ez a megfelelő szó a mai megmozdulásra.

És ez szégyen, de már olyan kicsiny szelete ez az eddig toronymagasan összehordott eszement intézkedéseinek és megmozdulásainak, valamint tagjai nyilatkozatának a jelen kormánynak, hogy tulajdonképpen tökéletesen illeszkedik a sorba.

Kicsiny csavar persze ebben is van. Naná. Mint a nem megszorításokkal operáló gazdaságpolitikában, mely ha mégis úgy érzed, netán bedarál téged, akkor a hiba csakis a te készülékedben lehet. (Vagy esetleg nem a felső tízezerhez tartozol, de ez már egyéni szocprobléma, s mint olyan, nem érhet fel a gyorsnaszád parancsnoki hídjáig...)

Jut eszembe, gyorsnaszád…



/Katasztrófaturizmus naprakészen, innen/

…s lám, a katasztrófaturizmus nemes és mélyen emberi jellemre utaló jelensége működik.
Pedig csak stratégiát váltott a  gyorsnaszád kapitánya:



/Nemzeti tengeralattjárók innen/

A magyar gyorsnaszádból profilváltás következtlben tengeralattjáróvá avanzsált remek ehhez megtévesztésig hasonlít, csak annyi tán a különbség., hogy az még ennyire sem zárt, így mi, akik benne ülünk, teljes egészében ki vagyunk téve az elemek minden játékának... csak és kizárólag a kapitányi híd zárt tér, s ott -még, ideig óráig- egy válogatott elitcsapat terpeszkedhet.
Hogyan kapcsolódik ez a mai nap eseményéhez?
Nos, nagyon egyszerű… az az egymillió ember, igaz magyar, aki demonstrálni kívánt a fidesz mellett, Orbán Viktor és az ő fejéből kipattant s nyilvánvalóan messze földön híresen sikeres politikája mellett, kiment Budapest utcáira. Pontosabban a Kossuth térre.
Mind az egymillióan ott voltak.
Mind, akik –mondom, egymillióan- szívükből hisznek e nemes embernek, s mellette kiállva biztosítani akarják őt végtelen lojalitásukról, s egyben bíztatni is a folytatásra, melyet már most olyan szép sikerek öveznek, mint például, hogy sorra hívják őt haknizni Európa fontos színtereire, s a kontinens plénumán majd egy teljes napot csak az ő nagyságának szántak.



/Széllel szemben innen/

Nos, mi ez, ha nem a siker maga?

De visszatérve az eredeti témához. Egészen pontosan oda, hol a kicsiny csavart, mint olyat említettem. Mert ugye unortodox ezt meg azt vezényel királyunk, így ez sem lehet a megszokott forgatókönyv szerint való. Tehát katasztrófaturizmus sem mehet „rendesen”, akkor sem, ha katasztrófa is van, és van hozzá bőven aljanép is. E kettőt jelen esetben egy helyre nem másnak, mint annak magának, aki a katasztrófát okozta, kell szerveznie. És szervezték, és jöttek, busszal, messziről, fáradságot nem kímélve jöttek a magyarok. Akik valóban magyarok. Még az is lehet, hogy némelyikük már magyar állampolgár is.
Ám az biztos, hogy annyi közük van a hazánk napi dolgaihoz, mint a katasztrófa turistáknak az általuk látogatott helyszínhez.
Ja, esetleg még az ott fellelhető értékeket elhordhatják. Valóban, ennyi közük van.
Mert ez a mai Békemenet nem más, mint annak ünneplése, hogy a magát királynak képzelő Napóleon-komplexusos törpe és sleppje amit csak lehet elrontott, mert hozzá nem értésükkel vagy csak szimplán gőggel és pökhendiséggel eljátszott bizalom miatt a pálya szélére jutatta a hazánkat, s most még, e katasztrófát, melyet ő állított elő, csatlósai által kötelezően ünneplendőnek, kvázi zarándokhelynek nyilvánított ki.

Tehát ez a katasztrófaturizmus viktoriánus olvasata. Na most kifejezetten gratulálok annak az összes egymilliónak, aki kiment és kiállt szíve választottja mellett.



/Ez meg innen/

Vajon a forint erősödött a hírre?
Hogy egymillióan kivonultak a zuccára a zemberek? S mindenüket felajánlották egya zisten jeligére?

..........................

Kis kiegészítés, lefizetve, aprópénzen vett lelkes támogatók, akiket aztán ott is hagytak, ahogy kell, ugye, ahogy a nagynemzetikokárdástisztesség megkívánja....





Ismét igazolást nyert az a kéretlen tapasztalással nyert meggyőződésem, hogy az ember mint olyan, nem változik, mert ezt a videót, mely egy pillanatfelvétel volt az őszinte, önkéntes, szívvel lélekkel jelen lévő tüntetőknek járó bér kifizetéséről. De mintegy mementóképp itt hagyom a likat, ahol valaha volt a felvétel.
Ám, most találtam egyet, aminek szintén itt a helye. Romák a kormány mellett.
Igen, én is ezt kérdezem: MI_VAN?
Vagy ahogy autentikusan szól:
SO_SI?


 


szólj hozzá: Romák a kormány mellett

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr914157099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása