5-6./2012.

2012.05.09. 19:15

Tegnap annyira elfáradtam -de unalmas már minden jegyzetet így kezdeni, no, sebaj, az állandóság biztonságtudatot ad.. vagymi...-, hogy egy szót lepötyögni is képtelen voltam.
Pedig már nem most kezdem, ugye, de az első hét három naposra sikeredett, tehát ez még az az időszak, ahol általában ki szoktam dőlni...

Kartorna, csoportos és egyéni torna, elektromos kezelések és el is telt a nap jóformán.

Tegnapra időpontom volt a Jánosba, Tanár úrhoz, de utolsó pillanatban kiderült nem mehetek, mert ha két helyen kerülök a rendszerbe, az büntit von maga után, hiszen az OORI Nappali kórházában állományban lévén nem mehetek kontrollra a János Ortopéd-Traumatológiájára.
Próbáltam áttetetni az időpontom, de mikor augusztus második felét kecsegtették meg előttem legkorábbi pontként, nos, jobbnak láttam megtartani ezt,ám most, hogy kolléga telefonált sikerült azt május 29. 10:00 órára módosítani.  Mondtam is Ritának -megköszönve a közreműködést-, hogy innentől, ha időpontra lesz szükségem, feltétlenül telefonálok majd, hiszen neki annyira flottul megy ez, hogy ihaj!

Tehát ez a kanyar kiesett a napból, így sikerült elmenni vásárolni, majd mikor hazaértem kis pihegés után itt  is volt értem az ügynök, aki a házunk eladásával foglalatoskodik éppen. Elvitt, hogy megnézzek egy cserelakást.


Majd jóformán vége is lett a napnak, leszámítva vagy éppen beleértve azt, hogy hajnali 3-kor felébredtem s onnantól számoltam a sarkokat és a beszedett fájdalomcsillapítókat, mert derekam, csípőm, térdeim, bokám jeleztek, ez nem oké nekik.



/

Állapotom/



Ma reggel ennek megfelelően kászálódtam ki az ágyból és kifejezetten a hátam közepére sem kívántam az indulást, de nem tehettem mást, készülni kellett.

Mikor elmondtam a viziten, hogy mennyi b
ogyót szedtem be kínomban, kis dorga után, megértő hümmöket kaptam s könnyített elbánást a következőkben.
Kartorna, majd csoportos torna, aztán masszázs és kétféle elektromos kezelés volt még hátra. Vízbe is mehettem volna, de nem volt aki felvigyen és vissza, úgyhogy inkább a fájdalomcsillapító kezeléseket választottam.

Holnap pihi, mert az esti túrát nem tudom áttenni másik időpontra, és ahhoz, hogy bizton haza is érjek utána, sőt, másnap el tudjak menni a kórházba s ott ne kókadt falevélként gubbasszak egy sarokban, hát rá kell pihennem. Úgyhogy már most joccakát!

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr418243374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11715 2012.05.09. 19:38:36

biztosan valami oka van ennek a minden napos utazgatásnak, de nem volna egyszerűbb, ha a kúra idejére befeküdnél? vagy azt nem lehet?

265594 2012.05.10. 08:28:01

Nos, nagyon profán oka van ennek az utazgatásnak: nem lehet befeküdni ide. És ilyen intenzív ellátást, krónikus osztályon nem is kaphat a páciens. Itt egészséges emberek vannak, akiknek az állapota -mozgásszervi betegség miatt- éppen stagnál, s az itteni ellátással javítható vagy legalább a romlás folyamata lelassítható. Ideteszem az intézmény oldaláról a Nappali kórház leírását (csiak azért, mert közvetlen linkkel nem lehet megközelíteni,ki kell választani az ellátási formát, majd az osztályt, tehát nem látogató-barát informatikus által készített dolog az...:) " Betegellátási feladatok és szolgáltatások: a Nappali Kórház a hét valamennyi munkanapján 700-1400 között olyan mozgásszervi megbetegedésben szenvedők rehabilitációját végzi, akiknél a funkciókárosodás mértéke az Osztály naponkénti megközelítését lehetővé teszi. A nappali kórházi ellátás a kórházi keretek között végzett betegellátás része, ami komplex orvosi rehabilitációs szolgáltatások igénybevételére ad lehetőséget a betegek számára. Az Osztályon történő ellátás célja a különböző komplex, mechano-fizioterápiás kezelések segítségével a fennálló mozgásszervi panaszok csökkentése mellett, a fizikai terhelés fokozatos emelésével a lehetséges mozgáskészség, önellátás és lelki egyensúly elérésével, életmódtanácsok átadásával, aktivitásra sarkalló betegvezetéssel a rehabilitálandó embert a mindennapi élet funkcióira újra alkalmassá tenni vagy abban megtartani. A komplex kezelés átlag három hetes időtartamban zajlik. Nappali kórházi ellátásban azon betegek részesülhetnek, akiknél: - nincsenek a betegség heveny stádiumára jellemző tünetek, amely miatt aktív kórházi ellátást igényelnek, - nincs olyan kísérő betegsége, amely a rehabilitációban való aktív részvételt akadályozza, - egyéb betegség a kezelésben való együttműködést nem akadályozza, - nincs olyan mértékű funkciókárosodása, amely az osztály naponkénti megközelítését, a csoportban való foglalkoztatást akadályozza." Tehát innen, ni: http://href.hu/x/hrbm Általában Budakesziről járnak be oda, bár ez országos intézmény, de én a legmesszebbről bejárók között is viszem a pálmát. Ennyit nekem megér ez.
süti beállítások módosítása