Két évnyi feketeleves / I.

2012.06.14. 10:44

 

Szűk körben Gyurcsány Ferenccel.




Kezdeném az elejéről, például onnan, hogy én mit is gondolok GyF-ről. Ha csak önmagában az embert nézem -már amennyit ekkora távolságból tudni, sejteni lehet-, cirka ugyanazt, mint ellenpontjáról, az apró, akarnok vikiről. (Borzalom, de még a minimális tiszteletet sem vagyok képes kicsikarni magamból ezzel az emberrel kapcsolatban, mert nagyon szimplán azt gondolom, BŰNt követ el, és ezt tudatosan, saját hasznára teszi, s ez megbocsáthatatlan.) Tehát körülbelül ugyanazon jellemzőkkel bír e két ember, de az biztos, hogy talán úgy lehet jellemzően leírni amit érzek ez ügyben, hogy ők ketten, egyazon mérce két pólusa. Tehát ugyanúgy akarnok, nagyon domináns emberek, kíméletlenül kidekázott elvekkel, csak éppen ezen elvekben óriási különbség mutatkozik.
És ezt most nem fejtegetem tovább.
Az viszont ami még számomra elengedhetetlenül megemlítésre méltó, az az e két ember körül szerveződött csapat megítélése. Mert ez egy kulcsfontosságú eleme ennek, vagyis annak, hogy melyikük miképp áll az általa választott hivatáshoz. (Persze, az is megérne egy misét, hogy ki tekinti és minek a politikát, a nagypolitikát pláne, de ennyire most nem marcangolom a kérdést...) Hiszen a viktoriánus elit, a szűken vett fideszista vezérkar, pontosan megfelel a DK demonstrációjának, melyet a parlament mai ülésnapján mutattak be, értékelvén a jelen kormány első két évi munkáját (ámokfutását).


/Oligarcha válogatott most ehunnan gyön e/

Vagyis én a DK-val kapcsolatban is vártam s figyeltem a megalakulás óta, hogy na, gyerekek, lehet tenni én meg azért vagyok, hogy értékeljek. (Szerényen, tudom.)
További érintettségem a párttal kapcsolatban a DK helyi szervezőjéhez fűződik, akivel -szokásomhoz híven- a facebook oldalain ismerkedtem össze, ahol is szintén szokásomhoz híven éppen a helyi akadálymentesítést pedzegettem, és Ő ehhez a témához hozzá is szólt, sőt, kifejezett érdeklődést mutatott a dolog iránt, ezzel meggyőzve engem arról, hogy érti ezt a kérdést, tovább lát a minden emberben meglévő alapvető korlátokon, melyek áttörése szükséges a sérültek életé megértéséhez, a toleranciához.
Aztán amikor a fidesz székház előtt tüntettünk mi, sérültek, és én nem találtam segítséget, aki elkísért volna, legnagyobb meglepetésemre -és valami megtiszteltetésféleségemre is, ha mondhatom ezt- Ő ajánlotta fel segítségét, melyet én el is fogadtam. Éppen akkor kapta a hírt a fent jelzett eseményről, s megkérdezte tőlem, hogy vajon érdekelne-e minket, sérülteket egy szűk körű beszélgetés az elnök úrral. Nos, anélkül, hogy bárkivel egyeztettem volna, csakis a saját nevemben beszélve, megköszönve a lehetőséget igennel válaszoltam.
Itt kell elmondanom, hogy én kvázi bárkivel boldogan beszélek sok dologról, mindenki véleménye érdekel, és igyekszem kihasználni minden adódó alkalmat -legyen az bármilyen messze is ideológiailag tőlem-, hogy a politikában szereplő, a mi életünkre hatással lévő döntések hozóit ha lehet, közelről is megnézhessem magamnak. Látnom kell az arcát az embernek, ahhoz, hogy eldönthessem, jó felé érzem-e amit érzek vele kapcsolatban. S legnagyobb örömömre, ilyen lehetőség időnként adódik nyugalmas, unalmas, roki öregnéni életemben.
Tehát ezen felbuzdulva, elkezdtem itthon telefonálgatni s összeszedni egy maroknyi embert, akit szintén érdekelne ez a dolog. (Közben pedig áldottam László nevét, mert ez a lehetőség azért nem mindennapi.*)
A helyi mozgássérült egyesülettel is felvettem a kapcsolatot, ahol tag vagyok, és Pestről is jöttek barátaim -kik szintén sérültek-, így összejöttünk nyolcan. Illetve kilencen, s ezt a létszámot leadtuk, kérdezve, hogy elegendően vagyunk-e ahhoz, hogy egyáltalán szóba álljon majd velünk Gyurcsány. Nos, bátor ember, s felvállalta, hogy a kilenc roki nekiszegezheti kérdéseit.
A szerdám kicsit zaklatottra sikerült, annál is inkább, hogy előző este én a 400-ban lebzseltem kicsit, de tekintettel e fontos eseményre korán haza is utaztam, majd reggel csak kicsit agyonverten ébredve indultam neki a napnak. Ingatlanügynök vizittel kezdődött, majd gyógytorna és uzsgyi haza, mert nemsokára jöttek is Győzőék Pestről, akikkel úgy beszéltük meg, hogy nálunk lesz a gyülekező, s együtt indulunk majdidőben a szeánsz helyszínére. Hoztak nekem saját kenyeret, kóstolóba -ami igazán, különlegesen finom és szépséges jószág-, én pedig azt viszonoztam egy áfonyás dittekenyérkével, pedig nem is beszéltünk össze. Kicsit beszélgettünk, majd indultunk is.

Nos, én mára kiakadtam, mint az órarugó. Jaj... holnap folytatom a jegyzetet, mert még csak most értem oda, hogy battai jobbik ostobasága, és battai jobbik feje milyen alak, és GyF milyen is közvetlen beszélgetés közben, vagy Varju László szintén milyen benyomással bírt... szóval, holnap folytatom.


* Félreértés ne essék. Nem egy celebbel, egy mesehőssel, egy vallási mítosszal találkozom ilyenkor, illetve most például, hanem egy emberrel, akit kvalitása, helyzete vagy bármi más -ezt nem firtatom- olyan pozícióba helyezett, ami számomra érdekes. És ilyenkor az emberre vagyok kíváncsi. Blikkül fogalmazva azt mondanám, megnézem magamnak, ki van a tévében látott álca mögött. (Na, jó, ez inkább öntelt maszlagul hangzik, de akkor is valami ilyesmi...)

Folytatás, íme.


A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr28243568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

204112 2012.06.14. 23:49:25

Erre kíváncsi vagyok.

265594 2012.06.14. 23:58:08

Még mindig itt lebzselek, de már alig élek... :)): Úgyhogy holnap folytatom, mert valóban érdekes volt, illetve nekem egészen biztosan az, és le kell jegyeznem, csak már nemhogy fogalmazni, gondolkodni sem nagyon tudok. :)

204112 2012.06.14. 23:59:11

Holnap is jó lesz. Aludj jól! :-))

talema 2012.06.15. 21:42:21

Na, mindjárt folytatom, és egyben bocsánatot is kérek, mert tegnap mentem is aludni rögvest aztán, hogy leírtam ezt a pár szót itt. Már megvan az egész beszélgetés felvétele, rögtön teszem is fel. :)
süti beállítások módosítása