Én ott leszek, vasárnap kezdéstől addig, amíg nem maradok egyes-egyedül.
Aki tud, és érzi a közösséget az_emberrel, s nem érzi az árkot jogosnak, amit közénk -rokkantak- és mindenki más közé ásott nagy szorgalommal ez az embertelen kormányzat, s nem okoz neki gondot egy "kiruccanás" a Hősök terére, az látogasson ki hozzánk!

FIGYELEM!!!!!!!




A technikai tudnivalók a következők:


A demonstráció területfoglalási engedélye július 1-én vasárnap 13:00 órától 22:00 óráig, a további napokon – július 2-5-ig pedig 7:00 -22:00 óra közötti időszakra szól.

A területfoglalási engedélyt megelőző, illetve az azt követő időben a téren demonstrációs céllal nem tartózkodhatnak a résztvevők.
A legnagyobb számú résztvevőre július 1-én vasárnap 13:00-22:00 óra között számítanak a szervezők, ekkor kerül sor a demonstráció céljait és okait bemutató beszédekre is.
A beszédek 14:00 órától kezdődnek és kb. 16:30-ig tartanak.

A rendezvény megtartására, a BRFK a Hősök terének a Szépművészeti Múzeum felőli oldalán, a díszburkolat és az úttest közötti, korábbi autóbusz parkoló részen adott engedélyt.
Ezen a területen szilárd burkolatú a terület, amelyen kerekesszékkel, vagy nehéz mozgással is akadálymentesen lehet közlekedni.
Ezen a területen kerül felállításra a felszólalók emelvénye, továbbá 3 db sátor, melyben az esetleg szükséges egészségügyi ellátás történhet, illetve a szervezéshez és lebonyolításhoz szükséges eszközök kerülnek elhelyezésre.
A szervezők gondoskodtak ügyeletes mentőautóról, amely a helyszínen fog tartózkodni a rendezvény teljes ideje alatt.
A szervezők mintegy 100 ülőhelyről tudnak gondoskodni, a MEOSZ további mintegy 800 ember számára tud bérelt padokon ülőhelyet biztosítani. Az ülőhelyek az emelvény közelében kerülnek elhelyezésre, de a hangosítás a szervezők ígérete szerint alkalmas lesz arra, hogy a tér egész területén a beszédek hallhatók legyenek.
A beszédeket jelnyelvi tolmácsok közvetítik a rendezvény siket résztvevői számára.
Aki tud, az kérjük, hozzon magával kisméretű ülőalkalmatosságot, mivel a biztosított ülőhely várhatóan nem lesz elegendő valamennyi résztvevő számára.

A demonstrációs területen nincs árnyékos hely, így a várható melegre tekintettel célszerű, ha a résztvevők ernyőket, sapkákat hoznak magukkal.
Kérjük, hogy a résztvevők hozzanak magukkal a jó-ízlés figyelembevételével fogalmazott és megszerkesztett táblákat, zászlókat, demonstrációs eszközöket, illetve a szervező egyesületek, csoportok, szervezetek adatait tartalmazó táblákat.
Kérjük, hogy durva, sértő szövegű, vagy ábrájú, az emberi méltóságot sértő, ízléstelen demonstrációs eszközöket ne alkalmazzanak és a szervező tagegyesületek, csoportok gondoskodjanak arról, hogy a csoportjukban ne legyen ittas, trágár kifejezéseket bekiabáló résztvevő.
A rendezvény legyen határozott, de méltóságteljes, kulturált, szolgáljon például mások számára is.

A közelben, mintegy 300 méteres távolságon belül van a Városliget, ahol a fák árnyékába be lehet pihenésképpen húzódni, illetve ahol utcai árusoknál étel, ital kapható. A szervezők ivóvízről gondoskodnak, műanyag poharakat célszerű hozni.
Az autóbusszal, vagy gépkocsival érkezők számára várakozóhely a tér másik oldalán, az Ötvenhatosok terén, a Műcsarnok mellett lévő autóbusz parkolóban van, amely gyalogosan mintegy 400 méterre van a demonstráció helyszínétől. A nehezen mozgó emberek kiszállhatnak a buszokból a demonstrációs téren, majd az autóbuszoknak át kell állniuk a parkolóhelyre. A demonstrációs tér közvetlen közelében nincs lehetőség parkolásra.
Az autóbusz parkoló bejáratánál a MEOSZ el fog helyeztetni 6 db. mobil WC-t, amelyek közt lesz kerekesszékkel használható is, de a Városligetben is van 2 db. nyilvános WC, amely közül az egyik akadálymentes.
Kérjük és elvárjuk tagegyesületeinktől, csoportjainktól, vezetőinktől, aktivistáinktól, tagjainktól, hogy bizonyítsuk be azt, hogy szervezetünk határozottan, következetesen, fegyelmezetten, pártpolitikai céloktól mentesen akar és képes fellépni érdekeink védelmében.
Ezért kérjük és elvárjuk, hogy tagegyesületeink, csoportjaik vezetői, aktivistái folytassanak aktív és sikeres szervező tevékenységet annak érdekében, hogy a demonstráción jelentős társadalmi erőt tudjuk felmutatni.
Ez a demonstráció is bizonyítani fogja szervezetünk erejét. (reméljük, nem erőtlenségét)
Kérjük, hogy a helyben rendelkezésre álló információs csatornákon keresztül, vagy személyesen, keressék meg a környezetükben lévő más civil szervezeteket, egészségkárosodott, megváltozott munkaképességű embereket és győzzék meg őket, hogy vegyenek részt ezen az aktivitásunkat bizonyító rendezvényen.
Fogadják be autóbuszaikba, szállítóeszközeikbe mindazokat, akik részt kívánnak venni ezen a nagy civil erőpróbán.
Személyes részvételünkkel tudjuk csak bizonyítani a társadalomnak, a kormánynak, hogy nem passzív elszenvedői, hanem aktív alakítói akarunk és tudunk lenni sorsunknak.
Kérjük a szervezeteinket, hogy minden autóbuszban, szállító eszközön gondoskodjanak legalább egy felelős személyről, valamely megjelöléssel azonosítható rendezőről, aki segíti a résztvevőket a tájékozódásban.
Saját információs csatornáinkon, (Honlap, Humanitás, Mozgalmi Értesítő) a rendezvényt követően közzé tesszük szervezeteink részvételi adatait, amely egyben megmutatja azt, hogy kikre számíthatunk az érdekeinkért folytatott küzdelemben.

........................

Gyertek! Látogassatok ki hozzánk és beszélgessünk kicsit!

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr888243576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

265594 2012.06.28. 09:26:48

Fontos cikk: http://www.168ora.hu/itthon/demonstracio-a-rokkantak-elesettek-fogyatekkal-elok-idosek-jogaiert-98492.html "A demonstráció tervezett programja Kezdés: Budapest, Hősök tere, 2012. július 1., 14.00 óra. Felszólalók: Seres Mária, a Civil Mozgalom elnöke Árok Kornél, a Szövetség az Egységes Magyarországért (SZEM) Párt alapítója Tóth Imre Miklós, a Borsodi Éhségmenet ötletgazdája Kalmár Szilárd, a Munkások Újságja főszerkesztője Nagy Navarro Balázs, a Tiszta Kezek Mozgalom alapítója Hegedüs Lajos, a MEOSZ elnöke, valamint a bejelentkező civil szervezetek képviselői. A következő napok programjai: július 2.: A szociális ügyekkel foglalkozó parlamenti képviselők fóruma július 3.: Az egészségüggyel foglalkozó parlamenti képviselők fóruma július 4.: A foglalkoztatási- és munkaügyekkel foglalkozó parlamenti képviselők fóruma július 5.: A különböző fogyatékossággal élő emberek élethelyzeteinek bemutatása, ismerkedés a fogyatékosok világával. A fórumokra meghívást kaptak az Országgyűlés szociális, egészségügyi és foglalkoztatási bizottságainak tagjai. A rendezvény nem politikai megmozdulás, hanem a közös felelősségről és a szolidaritásról szól. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy tartózkodjanak minden pártjelkép használatától, és lehetőség szerint fehér színű pólóban vagy ingben jöjjenek – a várható hőségre tekintettel is. A fehér szín a fény, a tisztaság, az egyszerűség jelképe, a béke és a jóakarat kifejezője."
süti beállítások módosítása