Ama bizonyos "jó terv" megvalósultatott, képet annyit csináltam, hogy megzakkant a hiper fotómasinéria agya tőle, így csak holnap tehetem fel az eredményt, most csak címszavakban -és esetleg linkekkel megidézve amit tudok...

Reggel én keltem, ahogy szoktam -jobbára első blikkre várom Am/ szokásos zajait,vagy gyerekem jövés-menését avagy a késztetést érzem, hogy keljek, de ízibe, ha nem akarom, hogy szegény SegítőErika a zárt ajtóra kenődjön jöttében...- majd már egyre kisebb reakcióidővel váltok a laza, lusti, nem_értem_de_élvezem_ittlétem ír tempójára s terül szét a széles mosoly orcámon, majd összeszedtem magam, s lementem. Sürgés-forgás fogadott, már kész gyümölcstálak, összepakolt táskák, én   meg csak néztem... félve kérdeztem, hová is megyünk? Illetve én megyek-é egyáltalán... megnyugtattak, hogy naná... elébb Bálnával Corkba, majd onnan busszal egészen 4 órán át körösztül Írországon -már amennyire ez időben belefér. Vagy csak 3 órán át, és kiszállhatunk, ahonnan is kishajóval átjuthatunk Garinish Island-re, a fókákhoz.
Naná, ezt választottam.
(Naná... ebben benne van az is, hogy naná, tudtam, nekem három órát kibírni egy helyben ülve, harmonikává hajtogatott  alsó ízületekkel sem leányálom, így ha ilyen csábító opció van rövidítendő ezt, NANÁ, mondom, hogy azt választom...)

Az út valami lenyűgöző volt míg odaértünk is, majd a szigetek, s a "nagy" sziget, ahol sétáltunk is, az nos, megért egy misét... ha már megállapítottuk ma Dittével, hogy az ír delej, bíza hat rám, mert jézus beette magát szavam járásába, pedig aki ösmer, az tudhassa, nem mindennapi ez....

Holnapra talán lesz már menetrend, illetve megálló-kiosztásom is, így esetleg a szintén holnapra ideérő képeket összepárosíthatom a helyekkel -na, jó, ne várjon senki tőlem pontosságot, csak valami hozzávetőleges merreséget...-, úgy könnyebb lesz.
Most pedig alszom, mert reggel megint korán indulunk, hiszen fontos kalóz-jelenésünk van. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr328243482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

251002 2012.07.29. 23:02:45

Hát most én is irigykedem Terád! Én ugyanis még magam sem láttam és a gyerekeimnek sem tudtam mutatni fókákat. Pedig ez a Cork Délen van és az ember azt hinné, hogy a fókák inkább Északon fognak előfordulni, merthogy a klíma nekik ott kellemesebb. De ezek szerin tévedek. A fókák is a déli tengerekre mennek nyaralni...

204112 2012.07.30. 10:51:45

aLEx, mindenkinek jár egy kis kiruccanás a szabadság ideje alatt. A fókák is összepakolnak ilyenkor! :-))

204112 2012.07.30. 10:55:50

Egyszer, még fiatal koromban megálmodtam egy egész színes várost. Egész nap az álom hatása alatt néztem a lakókörnyezetemet, és nem értettem, miért nem lehet színesben élni. Dehát, annyi mindent nem értek, belefér.

251002 2012.07.30. 13:30:44

Nyírfa! Nem szoktad nézni a Ballamory meséket? Az egy skót kisváros a tengerparton, nagyon sok és szép színes házakkal. Tulajdonképpen ez egy nyelvlecke-sorozat. Ez a mottója: "What's the story in Ballamory today?" (Mi újság ma ballamoryban?) Szóval nyelvlecke, de a házak nagyon szép színesek. Mellesleg a nagyobbacska lányom éppen Skóciában kirándul a mi helyi ifjúsági klubunkkal. Eddigi információink szerint nagyon élvezi. (Én is élvezném a helyében. De jó neki!) Szóval a színes házacskáknál tartottunk... Nagyon aranyos látvány, ahogy az írek festegetik a házaikat vagy akár a kerítéseiket. Ez szinte ugyanolyan elfoglaltság mint a fűnyírás, csak persze nem kell hetente csinálni. De kell csinálni, mert bármilyen időjárásálló egy festék, akkor sem örök. És az írek nem csak festékkel festegetik a házaikat, de gőzborotvával mossák is. Ha színes, akkor legyen szép színes és tisztán ragyogjon! Festegetik a falakat ecsettel, hengerrel vagy festékszóróval. Szépen kipingálják az ablakkereteket, a sarokköveket stb. Igazándiból a tengerparti városkákat a tenger felől kellene megnézni (mint a Ballamory mesékben)! Mert távolról látszik igazán az összkép. Sajnos én még nem tudtam az asszonykámat a tengeribetegség ellen meggyőzni, bár a gyerekek nagyon benne lettek volna. Már arra is gondoltam, hogy fogom a gyerekeket és viszem őket hajókázni - az anyjuk nélkül.

204112 2012.07.30. 13:42:41

Említetted, hogy talán mégis helyet adsz egy új blogban az Írországgal kapcsolatos élményeidnek , sok-sok képpel. Az én otthonom is színes, bár igen szeretem a fehéret, és teret is adok neki, de feldobom a kiegészítőkkel. Régebben rengeteg növényem volt, most lényegesen kevesebb, mert változtak itthon a dolgok, de pl., az ágyam mellett áll egy hatalmas Arália, és reggelente olyan jó volt megérintené a leveleit. A természet fontos az életemben, mindig odafordulok, ha bánatom van.

204112 2012.07.30. 13:43:46

A Ballamory meséket nem nézem, nem is tudom, hol adják.

251002 2012.07.30. 15:03:49

"A Ballamory meséket nem nézem, nem is tudom, hol adják." Hát amikor még otthon éltünk, a magyar TV-ben sugározták. Bár találkoztam velük Írországban is.

251002 2012.07.30. 15:20:20

"...talán mégis helyet adsz egy új blogban az Írországgal kapcsolatos élményeidnek , sok-sok képpel." De ehhez engedélyt kell kérnem először a családomtól. Az asszonykám annyira zárkózott és visszahúzódó természetű, ahhoz biztosan nem járul hozzá, hogy róla fényképeket töltsek fel. Fényképezni sem engedi magát. Önmagában az sem kizárt, hogy a család inkognitójának érdekében még a személytelen szerepléstől is elzárkózik. Az sem biztos, hogy a gyerekek fotóinak a feltöltéséhez hozzájárul. A gyerekeket is meg kell kérdeznem ugyanerről, bár azt nem hiszem, hogy ők elleneznék a dolgot. Az viszont valószínű, hogy az írásaimat nekik is előbb be kellene mutatnom. A mi családunkban ilyen demokrácia van. S csak ha ezeket a dolgokat tisztáztam, utána kezdhetek neki a dolgoknak. Szóval nem kizárt, hogy csak tájképeket közölhetek. De megmondom őszintén, hogy a személyes élmény varázsa akkor elvész, nem igazán tudom megmutatni, hiszen mindenhez a gyerekeimen keresztül kapcsolódik maga az élmény.

204112 2012.07.30. 15:28:34

Értem. Dehogy kívánom, hogy a családodat kiszolgáltasd olyan szemeknek is, akik nem szeretettel néznének benneteket! Majd, ahogy érzed, hogy mit mesélhetsz el. Mint ahogy itt is teszed. A tájképek meg , némi utalással, útbaigazítással - talema is így jár el - önmagukban is élvezhetőek. Aludj rá, aztán meglátod.

251002 2012.07.30. 15:32:22

Úgy lesz!
süti beállítások módosítása