Átállás

2012.12.19. 20:09

 

Ahogy már említettem volt, új lakba költöztem, ahol persze megy a dolog, mint a karikacsapás. Ahogy szok', ugye.


Holnap jön a szaki és hozza az új vezérlőpanelt méregdrága mosógépemhez, de ez csak egy szelete az egésznek.
Mert az átállás, nem ehhez kapcsolódik, hogyaszongya mosó-szárítógépről átállok a patakban mosás és szellő általi szárítás módszerére -mert zöld és kib@&°ottul pipa vagyok-, hanem arra, hogy agyam helyén a kerekeket át kell állítanom.
Megint. Nem először, és tudom, nem is utoljára.
Néha emberhez köthető az átállás, néha helyhez, néha szituációhoz, de minden egyes alkalommal a közös pont az, hogy marginális különbség van az általam felvázolt, a várt dolog, s az aztán bekövetkezett, megtörtént valóság között.
Legyen az személyhez, tárgyi dologhoz, történéshez fűzött reményeimben akár.


Szeptember 30-án költöztem ide, s akkor határnapnak a karácsonyt jelöltem meg magamnak, amikorra -gondoltam- már rendben lesz a lakás. Nem számolva a fürdőszobában teendő átalakításokat, illetve "szépészeti" beavatkozásokat -például a befejezetlen kövezés, csempézés...-, melyek majd a LÁT segítségével végezhetők el, de ezeken kívül meggyőződésem volt, hogy megleszek.
Nos, nem leszek meg. Egyetlen helyiség sincs, ami készen lenne.
Vagyis át kell állítanom magam.


Ezt is le fogom nyelni, ez is bekerül a többi közé.
Nem vagyok szomorú, csak keserű, de az sem nagyon.

Boldog karácsonyt!




/Szabó László: Magányos Karácsony/

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr1008242748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

204112 2012.12.19. 22:21:57

Neked is, talema! Hogy mosol?

265594 2012.12.20. 08:21:56

Köszönöm szépen! Sehogy. Amikor szombaton megjavította a szaki, akkor elindítottam egy adagot -mert azt mondta, ezt tegyem és a hétvégén annyit mossak amennyi a csövön kifér, hogy kiderüljön ha van valami-, de .ahogy írtam is az első mosás heveny mosógép-ugrálással és wc-kagyló támadással zárult,megspékelve egy kiadós árvízzel, azóta pedig várom a szakit. Tehát nincs mosás. Azt az adagot, amivel ugrálni kezdett a gép, elvitte egy barátnőm, és kimosta, megszárította, azóta pedig nincs mosás. Se egy lavórom, de kádam sincs, ráadásul alkalmatlan is vagyok ilyesmire. Tehát várom a szakit a vezérlőpanellal.

204112 2012.12.20. 09:59:05

Szia, gondolom zuhanyzód van. Ezoterikus berkekben úgy tartják, hogy azok az emberek, akik valamely oknál fogva - fejlődési, születési rendellenesség, baleset, betegség - tartósan mások segítségére szorulnak, előző, helyesebben más életeikben vagy elutasították a feléjük nyújtott kezet, magukba zárkóztak, bizalmatlanok voltak, vagy/és maguk akartak - és itt az akaráson van a fő hangsúly - minden problémát megoldani és kézben tartani, lehetőleg nem csak a saját , hanem mások életét is, rendelkezve afölött. Megtapasztalni a segítőkészséget, elfogadni a nem tolakodó kezet, együtt működni, bölcsebbé válni - sokféle útját választjuk . Jut eszembe: nem próbálkoztál még az agykontrollal?

265594 2012.12.20. 10:27:45

Igen, hiszen a kád számomra használhatatlan. Aranyos vagy.... :) Én most vagyok itt utolsó alkalommal,, és a "maradék" feladataim megtanulásához, ahhoz, hogy valóban továbbléphessek, mintegy segédeszköz volt a b. Illetve az annak hozadékai.

204112 2012.12.20. 13:06:03

Soha ne mondd, hogy soha! :-)) Ha már tudod, hogy miről szólnak a történtek, tudsz változtatni, könnyebbé tenni. Ezért is kérdeztem rá az agykontrollra.

265594 2012.12.20. 13:45:48

Én nem érzem ezt nehéznek. Már abban az értelemben, amire gondolsz. Nem véletlenül volt a rokiblogom címe ez: EZ_VAN Nem belenyugvás, nem dühös lemondás, hanem elfogadás, a helyzethez való alkalmazkodás, az abból kivehető lehetőségek maximalizálása.
süti beállítások módosítása