Lepattanó

2013.01.14. 14:14

 

Leszögezem, a kosár* meg én, két külön világ vagyunk, de egyértelmű a párhuzam, mely az agyam helyét uraló kapcsolatok révén életre kelt.

* Kosarat imádtam bevásárláshoz. De öreg koromhoz ez már nem illő, tehát már elvből nem használom, osztán a kosár, ha az kosárlabdát jelent, nos nem akarnám lejátszani a pályáról az ezen sportágban jeleskedőket, így ehhez se nem van közöm.



/Eminnen e/


Történt, hogy ma Hármaska megkért, hogy ide meg amoda teflonáljak, hiszen nekem nénihangom van s így hivatalos helyeken talán komolyabban vesznek, tehát adva vala a feladat.
Ehhez ugye vannak kellékek... ööö, egy kellék összesen, de akkor is, na... szóval, mentem, hogy a töltőről, mely a szobámban lakik, elhozzam a mazzagos teflont, mert ugye kényes ízlésemnek az felel meg (mer' nem a hoppá díjcsomag vesz erre reá, á, nem...).



Mint a mellékelt ábra mutatja -szobám akkora mint egy ágyelő, de nem ez a lényeg-, a szegény halódó babér fölött, a tsinos grafika alatt lakik a mazzagos teflon -a többi hason kütyüvel-, vagyis az a bázis, mert rokiságom megkönnyítendő eme cucc hordozható. Szóval, mentem, elvettem az elveendőt s indultam vele vissza a nappaliba. Megérkezvén aztán vettem észre, hogy ezzel a kütyüvel ugyan semmit se nem hívok, mert ez megkukult.
Némmámondom!
Túraszervezés újra, ellenőrizendő bázist. Ahol elébb persze -én drága okos kis izé- visszatettem helyére a kagylót, amitől akkor sem tudtam mit várok, hiszen minimum 24 órája ottan csücsült szegény. Na, jó, amikor eme -addig is tudott- tény, értelmet nyert agyam helyén, okosan kigondoltam, itten kérem más baj van.
No.
A tápkábel, a szombati begyömösz alatt -amikor is a polc, a kép, és ezek is a helyükre kerültek- megvált rendeltetése helyétől, s azóta biza a telefon megkukult. Hisz nem etette senki.

Ám, én még okosabb... ahogy visszatettem helyére -teljesen értelmetlenül, de akkurátusan, ez tény- a kagylót, nem számoltam azzal, hogy amint elkezdem keresgélni a mazzag helyét, nos minimum billegálissá teszem az egészet.
S lám!
Ugyan elvégeztem amire készültem, mert gyugót és annak várományosát összeillesztettem, csakhogy a teflont magát, mely ugye a cél az egész küldetés alatt, bírtam beűzni elébb a babérba, majd onnan a parkettára.
Hű. Nem vagyunk barátságban, én és a földön lévő akármik, de nem ez az egyetlen dolog mely nem üti meg ezt a mércét, tehát nekiveselkedtem, ahogy kell, jobb -nyomorultabb, de lassan tényleg jobb...- lábammal pukedli, egyik kezemmel kapaszkodó a szekrénybe, másikkal megcéloz céltárgy, és lehajol...
Öööö....

A képen látszik, hogy ez a pana nem egy lcd technika még, tehát akkora mint ide Lacháza, tehát ki kellett bővíteni a szekrény tetején a helyet számára, s ez úgy volt a legkézenfekvőbb, ha a takaróelemet, mely a tetején lakik kicsit kijjebb rögzíti Misi, így a tv kényelmesen elfér, s alatta a szekrény is remekül használható.



Vagyis én lehajoltam. Eddig ment is. Teflont megfogtam -örömmel szorongattam- s emelkedtem felfelé.
Höhö...
Vagy összébb ment a szobám, vagy nem tudom mi a parajelenség volt, de a fejem búbjával úgy bírtam alulról sarkon vágni a tv-lapot, mint annak a rendje... persze ennek megfelelően azonnal reflexszerűen ugrottam is hátra...nem röhög!! mondom nem röhög!!!... és ott meg az ágy lévén, bírtam hanyatt esni ... ám ez még nem elég... az ágy, lévén nyomorék-magasságú, és elég ruganyos, úgy dobott le magáról, ahogy kell, s bírtam a padlón landolni.
De bazmeg, olyan küldetéstudatom van, hogy a telefont, amit kemény munkával megszereztem -de ráadásul pillanatnyi helyzetében használhatatlan is- el nem engedtem.

"
Ahogy dőltem, azon töprengtem, hogy de ez nem lehet, hiszen én nem fogok soha elesni! Nos, ez nem tarthatott tovább cirka másfél másodpercnél, és már lenn is voltam a parkettán. Éles fájdalom a csípőmben és a lábamban, a térdem meg hangosan röhögött... nem tudok rá jobb szót.
Na, én nem röhögtem. Ott feküdtem és nem hittem el, hogy ez történik velem.
Fájt, de nem ez volt a baj, hanem az ijedelem. Egyszerűen megállt a szívem. Ott feküdtem és nem hittem el... vagy ezt már mondtam? Nem mertem megmozdulni.
"

Ez a részlet ideillik. Nagyon. Hiszen hiába hittem, nem fogok elesni soha, ez már nem az ELSŐ ESET.
Most egyedül voltam. S leszek is mindig. De felálltam.

Most is. Én magam vagyok a lepattanó, és én TAPSOLOK MAGAMNAK.


A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr998242768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

179584 2013.01.14. 15:08:19

Nagy taps innen is, mert megérdemled!!!

265594 2013.01.14. 15:25:26

Köszönöm.

204112 2013.01.14. 17:17:53

Talemának a lepattanónak: ezek szerint , ha kell, tudsz ugrani? És miért lennél mindig egyedül? Ezt érzed vagy erre programozod magad? Igen, legyél is mindig alkalmas az önálló életvitelre, de!

265594 2013.01.14. 17:23:02

Ugrani? Ja, látom, érted... :) Nem, nem programozom magam, ez egy szimpla tény. Karácsony előtt pár nappal költözött el a legkisebb lányom, azóta egyedül élek. Az önálló élet pedig ha pontos akarok lenni, nem jöhet szóba az esetemben, de boncolgathatjuk még ezt. :)

204112 2013.01.14. 22:19:13

Hát, lehet, hogy mégsem értettem, kedves talema asszony, mert én , bizony, vizualizáltam egy reflexszerű, azaz ösztönös balettmozdulatot, lévén, a mégoly korlátozottságban is élő lábat az életösztön a megfelelő mozgásra készteti , azaz késztetheti. Viszont, ha e késztetés sikerrel jár, az azt jelenti, hogy a láb máskor is képes a szökellő mozdulat megtételére. Hát, így valahogy. Boncolgatni? Ennek olyan rossz üzenete van. De: akarsz róla beszélni? :-))

265594 2013.01.15. 09:45:19

Nyírfa! Még este elolvastam ezt és örülök, hogy nem válaszoltam akkor. Igen, igazad van: "egy reflexszerű, azaz ösztönös balettmozdulatot, lévén, a mégoly korlátozottságban is élő lábat az életösztön a megfelelő mozgásra készteti , azaz késztetheti.". És látom érzed is, hogy mennyire mellélőttél most,, az utolsó szavadból. Tudod, fura mikor olyantól kapok valami éééérdekes visszajelzést, akitől nem várom, pontosabban nem olyat várok. S ha ez mégis megesik, igyekszem nem elfelejteni azt, s ennek megfelelően állni a dologhoz. Leírtad: képzeld el, beütöd a könyököd, elrántod, mert ez ösztönös mozdulat> belerúgsz valamibe, visszarántod a lábad, mert ez ösztönös mozdulat; képzeld el: lehajolsz, s felemelkedtedben bevágod a fejed búbját, nos, én nem tudom máshogy mondani: hátraugrasz... persze remek ide a visszahőkölsz satöbbi is, de ez tűnt a legplasztikusabbnak. Nem baj ha nem érted. Sose értsd meg, hogy ezen a szinten mi mit jelent. Akarsz róla beszélni?

204112 2013.01.15. 11:34:46

Pedig talán jobb lett volna, talema, ha azt írod le, ami elsőként jut az eszedbe. Nem érzem, hogy bármiért is mentegetőznöm kellene, amit írtam, úgy is gondoltam. Szándékom szerint megspékeltem humorral, ezek szerint ez szegényes lett, nem ért célba. Lehet, hogy nem értettem, lehet, hogy igen., de szívesen beszélgettem volna veled mindenféléről, elvárások nélkül.

265594 2013.01.15. 11:55:25

Nem kell mentegetőznöd, nincs miért- Nem bántottál, pláne nem készakarva, egyszerűen ez a véleményed. Ami szerintem finoman szólva baromság. De az biztos, hogy így, mikor elmagyaráztam részletesen is, még mindig azt mondod, amit viki, h a rokkant ha akarna, cigánykerekezhetne. De nem akar, hisz csaló- Én meg azt mondom, cigánykerekezem, csak az a baj, hogy nem ugyanazt értjük a fogalmakon. Mert ami nekem cigánykerék, az neked séta. Nem érted, nem baj. Sajnálom.

204112 2013.01.15. 12:22:11

Mi a véleményem, talema? Ha figyelmes vagy a blogtársaidhoz, akkor elég hamar eligazodsz, ki hogyan gondolkodik. Volt szó már köztünk agykontrollról, " véletlenekről", sorsról, tanulnivalóról. Úgy tűnt partner vagy hozzá, érted, miről beszélek. Nem az a probléma, ha mégsem, hanem , hogy a demagógia szintjén fogalmazod meg a válaszod. Elfogadom, s mert ennél sokkal többre tartalak téged is, magamat is, elköszönök tőled.

265594 2013.01.15. 13:37:10

Hogy jön ide az agykontroll? Hogy jön ide a nem létező véletlen? :) Nem érted amit mondok és kiforgatod. Ezzel nincs baj, amin fennakadtam, az az, hogy tőled ez meglep. Sajnálom, ha ezért -vagy bármiért- veszed a kalapod, s mert nem ismerem a blogtársaim (:), büntetésül meg sem próbálod megérteni amit írtam. A demagógia az a példám, "ami nekem cigánykerék, az neked séta. "? Ez tény, csak kerestem egy plasztikus, könnyen érthető példát. Nem talált. Sebaj, akkor is sajnálom.
süti beállítások módosítása