Roncsderbi - mondá Kubatov

2013.01.28. 12:47

Ma, a tv2 Mokka c. reggeli okosságában, Utalva ezzel az LMP szakadása kapcsán a várható ellenzéki indulókra a következő választáson.

Mondta az a Kubatov, kinek a fideszségben a neve: Kubatov LISTÁS Gábor lett.
Roncsderbi. Hiszen ez is szakad, meg az is szakad és egyre több, egyre jobban tagozódottabbá -hogy azt ne mondjam tépetté- válik az ellen oldal, melynek célja a fideszmétely megállítása. Lenne.
Gondolnám.
Mert azt hiszem -sőt,
meggyőződésem-, normális, épelméjű embernek, ma, Magyarországon ennek a célnak kell az egyetlennek lennie, amelyet el kell érni ahhoz, hogy túléljük ezt a GAZDASÁGI SIKERTÖRTÉNET, hogy a hazánk ne törlődjön le a térképről is, és perpill főleg, hogy mi, mi, akik most éppen itt élünk és mérhetetlenül szenvedjük el, ezen elmebeteg kórkép következményeit ne haljunk bele közvetlenül ebbe. Sőt, tán a gyerekeink is egy élhető világot kapjanak majd.
A fidesz egy matuzsálem. A néhai ifjú, lelkesedéssel és ifjonti erővel bíró demokratikus elveket hangoztató s ezek jelképes kinyilatkoztatása mellett is voksát letevő pártból*, a sok-sok köpönyegforgatás és át- ás kikeresztelkedő lépés után most -persze náluk sose lehet tudni, holnapra mi lesz a tuti, arab, kínai, orosz, kommunista, azeri gyilkos, rasszista... mikor mi hoz a konyhára éppen- éppen nagyonmagyar öltönyös (dísz)polgár elitpárttá vált gigaképződmény, ami láthatóan él is ez ebből adódó minden lehetőséggel.

* Állampárttá lett azóta, de '89-BEN MÉG AZ AKKORI ÁLLAMPÁRTTAL HADAKOZOTT. ("
Az a feladatunk, hogy megszabadítsuk az állampolgárokat a beléjük égetett félelemtől, hogy közreműködjünk egy új, emberközeli politika megteremtésében. Az a feladatunk, hogy most, a diktatúra bomlása idején, elgondoljunk egy szabad társadalmat, amelyben szabad emberek élnek. Nekünk eddig nem adatott meg, hogy ilyen társadalomban élhessünk. Ma már rajtunk is áll, hogy megteremtjük-e.") S épp ezért akár jó is lehetett volna, ha nem hatalmasodik el a vezíren a napóleon-komplexus. De tudjuk, ha Nagyi sárga lett volna, s csöngetett volna, nem a nagymamám, hanem egy villamos lett volna a körúton.

S ez a matuzsálem, életre hívott időközben egy gólemet, mely -híven nevéhez- ahogy kell, életre is kelt, s cammogva, rombolva, gyilkolva, fenyegetően halad bűzös, virális útján, s gazdája ehhez asszisztál. Hiszen jó neki, ha ez az ostoba, megvezethető, brutális bagázs elvégzi az önjelölt király helyett a piszkos munkát. (VONÁRÓL)
Ez egy módszer, egy nagyon jó módszer arra, hogy megfogja a párt a leeső, kicsit szélsőségesebb szavazókat, s így, egy sarjpátban egyesítve azokat, mégis kézben tartható ez a csoport. Is.
Aztán lett ez a gólem az, ami. Ami nyilvánvaló volt, első pillanattól, hiszen hozza a történelmileg bejáratott, ismert, antiszemita, xenofób, cigánygyűlölő és nemzetmentő álca mögé bújt nemzetrontó, sőt, nemzetmegsemmisítő formát. A VILÁG PEDIG SZINTÉN LÁTJA EZT.
Tehát van a hatalmas, óriás, kiterjedt és kiterjedten, pontosan működő, autoriter gigapárt, aminek önhatalmúlag életre hívott bábja -mely ugyan önálló döntésekkel áltatja magát, mégis a marionett zsinórok viki kezében futnak össze-, és van a másik, amely még kisebb, de mesebeli hatalmasságba kapaszkodva létezik, s mely az egyének mankótlanságára alapozva mintegy támaszt nyújtva használja kedvére az akaratot, egyik betiltott, másik engedélyezett egyetemes jelképpel  állít maga mellé szavazatokat.
Ez tehát a felállás az egyik oldalon.
- Hozzáteszem, a jobbik és kifejezetten a jobbikos okoskák, kikérik maguknak ha vikikövetőnek látja bárki is,csak hát, mint tudjuk a tények makacs dolgok.
A másikon pedig van a roncsderbi.


/Roncsderbi ehun, ni/

De az?
Mármint roncsderbi? Roncsok az alakult új formációk?
A maradék LMP?
A maradék MSZP?
A DK?
Az E'14?
A Jávor/Karácsony jegyezte zöldebb leendő párt?

Lesz ebből még valaha -jó esetben egy éven belül- kormányváltásra érett politikai erő?

Ha nem hinném, nem én lennék. Muszáj megszabadítani a hazánkat ettől az elmebetegtől és a kreálmányaitól, s meggyőződésem, hogy akkor azok a véresszájú szalonnácik és elkeseredésükben fidesz, mint államvallás hívőkké váltak is kinyitják a szemüket s meglátják, amit mi, sokan jó ideje látunk, mondunk s küzdünk is ellene. Azt, hogy ez minimum nem tesz jót. Minimum.
Sőt, tulajdonképpen bűn amit csinálnak, csinál ez az elmebeteg.

Roncsderbi az ellenzék, mondá kubatov LISTÁS gábor.Mint anno, az átkosban, mondá pölö Virág elvtárs is: Hanyatló nyugat.

Kubatov LISTÁS gábor nyilvántart. Nyilván tart a hatalom, a király, a nem engedelmeskedőtől. De FURA.

A bejegyzés trackback címe:

https://talema.blog.hu/api/trackback/id/tr938242782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.01.28. 13:44:07

Tulajdonképpen az egész új választási rendszernek ez a lényege. Az MSZP irányítása melletti egyesült ellenzék. Na ebbe nem akarnak az MSZP-n kívüliek belemenni Fel van ám ez találva! Furmányos, az szent igaz. Miért is? Azért, mert csak egy egységes ellenzék tud fellépni ártunk és qrmányunk ellen. Elsősorban le kell mondani az egyéni ambíciókról. Na ez már nem nagyon fog menni. Másodsorban el kell fogadni az MSZP vezető szerepét, ami persze nem mindig az irányítót is kell jelentsen. Ez a második feltétel a nehezen lenyelhető béka és í fidexes maffia is erre épít, így könnyebben tudja, gondolja, támadni az egész ellenzéki összefogást. Most azért tegyük hozzá a magyarázatot is. A győzelemhez nem elég az egyéni ambíciók visszafogása, nem elég a nagy összefogás. A győzelemhez elengedhetetlen egy országos lefedettségű, hatékonyan működő struktúra. Na ezzel csak az MSZP rendelkezik. Éppen ezért érezhetik maguykat nyeregben. Éppen ezért nekik is teljesíteniük kell az egyéni visszafogottságot.

265594 2013.01.28. 13:58:14

Szerintem is kihagyhatatlan, megkerülhetetlen az MSZP, de nem szabad hagyni kizárólagos diktálónak -majd' azt mondtam, h diktátornak...-, hiszen az is egy mamut. Országos lefedettsége a Szolidaritásnak, s rajtunk keresztül már az E'14-nek is van. De használni kell tudni, ez nagyon fontos és építeni kell, nem hagyni elhamvadni, vagy mennie a maga útján, mert abból nem lesz egység sosem.

289588 2013.01.28. 16:32:36

..., "Roncsderbi" a Dagonyában! Órbánt újabb kétharmada szinte biztos! ..., leváltása reménytelen ... - hacsak "saját magától meg nem bukik"!

265594 2013.01.28. 17:04:48

Néha én is azt gondolom, hogy csak abban bízhatunk, felemészti elmebaja. http://www.youtube.com/watch?v=-fne8vY5-mI De nem lehet ez igaz, kell, hogy megoldódjon ez az agyament helyzet.

289588 2013.01.28. 18:02:10

4. talema (szerkesztő) 2013. 01. 28. 17:04 Igen, - de addig ne reménykedjél, amíg csak Órbánt LEHitlerezésére tellik a nagy Baloldali Összefogásnak, sem identitás, sem ideológia, sem program, sem összefogás! - csak az Órbánfóbia és "Roncsderbi a Dagonyában" ..... - Ez nem vezet semmi JÓra! ..., akár tecccik, akár nem tecccik! :))))

265594 2013.01.28. 22:02:09

Megtiszteltetésnek veszem, hogy velem azonosítod a baloldali összefogást. :)

25758 2013.01.29. 06:33:15

Roncsderbi? Az. Az MSZMP vezető szerepe vitathatatlan és az MSZMP van annyira ügyes, hogy az ellenzéki összefogás többi pártját lenyomja a víz alá. Azt gondolva, hogy így, az eddigi választások gyakorlatát követve, a birka baloldali szavazó, ha orrbefogva is rájuk szavaz. Nincs más. Szokták mondani az MSZMP-s elvtársak. Persze a birka baloldali addig még százszor elmondja, hogy itt egypártrendszer van, ami az MSZMP törekvéseit figyelve a baloldalon be is fog következni. Újabb Népfront az elvtársaknak és a hülyék csordában mennek Szekeres elvtárs után.

265594 2013.01.29. 08:35:29

Vagyis akkor azt mondod, ez ami most van, ez, neked jó. Sőt, az országnak is jó. Elmondanád érthetően, hogy miért is? Hallgatlak.
süti beállítások módosítása